Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2020

«Υπάρχει οικόπεδο για Φοιτητική Εστία – Θετικό το Ιόνιο Πανεπιστήμιο για αξιοποίησή του» - Συνάντηση του Θανάση Καββαδά με τον Πρύτανη Βασίλη Χρυσικόπουλο

Εντοπίστηκε οικόπεδο για τη δημιουργία φοιτητικής εστίας, έπειτα από την ανοιχτή επιστολή που απέστειλε ο Βουλευτής Ν. Λευκάδας Θανάσης Καββαδάς στις 19 Φεβρουαρίου προς τον Δήμαρχο, τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου και τους επικεφαλής των Δημοτικών Παρατάξεων. Συγκεκριμένα, σε συνέχεια της επιστολής, επικοινώνησε με τον Βουλευτή ο κύριος Κωνσταντίνος Γληγόρης, επικεφαλής της παράταξης «Δίαυλος», ο οποίος και τον ενημέρωσε ότι υπάρχει οικόπεδο, παραχωρημένο από τον Δήμο Λευκάδας στο ΤΕΙ Ιονίων Νήσων με την απόφαση αρ. 271 της συνεδρίασης 23/19-11-2004 του Δημοτικού Συμβουλίου.
Έπειτα από την μεταξύ τους επικοινωνία, ο κ. Καββαδάς εξασφάλισε το Απόσπασμα Κτηματολογικού Διαγράμματος, καθώς και το υπ.αριθμ. 8509/26-7-2005 συμβόλαιο, όπου φαίνεται ότι το οικόπεδο, εμβαδού 9.740 τ.μ., είναι πλέον περιουσία του πρώην Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Ιονίων Νήσων.
Στη συνέχεια ο Βουλευτής επεδίωξε και είχε συνάντηση με τον Πρύτανη του Ιονίου Πανεπιστημίου, κ. Βασίλη Χρυσικόπουλο και τον τέως Πρόεδρο της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων, κ. Ιωάννη Δραγώνα. Τους ενημέρωσε για την ύπαρξη του οικοπέδου, ενώ εκείνοι από τη μεριά τους δεσμεύθηκαν ότι θα κάνουν άμεσα τις απαραίτητες ενέργειες για αξιοποίησή του ώστε να δημιουργηθεί Φοιτητική Εστία, σύμφωνα με την επιδίωξη του Ιονίου Πανεπιστημίου για τη δημιουργία με ΣΔΙΤ Εστιών σε Κεφαλονιά, Ζάκυνθο και Λευκάδα.
Επιπλέον, ο Βουλευτής δεσμεύθηκε να φροντίσει για την σύνταξη νέου τοπογραφικού διαγράμματος για λογαριασμό του Πανεπιστημίου, ενώ ο Πρύτανης υποσχέθηκε ότι τις επόμενες μέρες, οι τεχνικές υπηρεσίες του Πανεπιστημίου θα επισκεφθούν το χώρο και θα διερευνήσουν την πιθανή ανάγκη αλλαγής όρων δόμησης και χρήσης.
Μετά το πέρας της συνάντησης ο Βουλευτής έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Σήμερα εξασφαλίσαμε ένα επιπλέον ισχυρό χαρτί για να λειτουργήσει το τμήμα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στην Λευκάδα. Το οικόπεδο που εντοπίστηκε – και θέλω να ευχαριστήσω για την πληροφορία τον κ.Κωνσταντίνο Γληγόρη – είναι μια καλή αρχή για να διασφαλίσουμε στο μέλλον τη δημιουργία Φοιτητικής Εστίας και αυτό, όπως έχω ξαναπεί, είναι πολύ σημαντικό πλεονέκτημα για ένα νησί, όπου τα καταλύματα για φοιτητές είναι σπάνια και ακριβά. Ζήτησα από τον Πρύτανη να προχωρήσουν άμεσα όλες οι διαδικασίες, και τον διαβεβαίωσα ότι είμαι διατεθειμένος να βοηθήσω όπου και όποτε παραστεί ανάγκη.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο