Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2020

Eκπαίδευση νέων κτηνοτρόφων με το πρόγραμμα «Νέα Γεωργία για τη Νέα Γενιά»

Ξεκινά η εκπαίδευση νέων κτηνοτρόφων από το πρόγραμμα «Νέα Γεωργία για τη Νέα Γενιά» με θεματολογία:
"ΑΙΓΟΠΡΟΒΑΤΟΤΡΟΦΙΑ & ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΑ – ΤΥΡΟΚΟΜΙΑ"
 
    Ο Δήμος Αγρινίου  συμμετέχει στο πρόγραμμα «Νέα Γεωργία για τη Νέα Γενιά» που δίνει τη δυνατότητα σε νέους κτηνοτρόφους 18-45 ετών να παρακολουθήσουν δωρεάν προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης στην Αιγοπροβατοτροφία & Γαλακτοκομία –Τυροκομία και αφορά στην εντατική εκπαίδευση  νέων ανθρώπων από την  Αιτωλοακαρνανία, που θέλουν να ασχοληθούν ή ασχολούνται με την κτηνοτροφία με στόχο την ενίσχυση των γνώσεων και των δεξιοτήτων τους σε τομείς κλειδιά της αιγοπροβατοτροφίας για την ανάκαμψη της τοπικής και της εθνικής οικονομίας.
Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα ξεκινά την Τετάρτη 4 Μαρτίου του 2020 και θα διαρκέσει συνολικά 80 ώρες, εκ των οποίων οι 40 ώρες θα είναι θεωρία (εκτροφή και διατροφή αιγοπροβάτων, τεχνολογία γάλακτος και γαλακτοκομικών προϊόντων, οικονομικά και νομοθετικά θέματα) και οι 40 ώρες θα είναι πρακτική άσκηση (σε μονάδα επεξεργασίας και μεταποίησης αιγοπρόβειου γάλακτος, σε ειδικές εφαρμογές ελέγχου του κόστους διατροφής και των δαπανών παραγωγής και σε παρασκευαστήριο ζωοτροφών).
Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα σχεδιάζεται και υλοποιείται από έμπειρους καθηγητές του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, με επικεφαλής τον κ. Γ. Παπαδομιχελάκη από το Τμήμα Επιστήμης Ζωικής Παραγωγής και με την ευγενική υποστήριξη του Αγροτικού Κτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Δυτικής Ελλάδας, του Τμήματος Αγροτικής Παραγωγής της Δ/νσης Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης του Δήμου Αγρινίου και του Συνδέσμου Γεωπόνων Ν. Αιτωλίας και Ακαρνανίας. Το πρόγραμμα θα διεξαχθεί στην Αίθουσα Σεμιναρίων της Δημοτικής Αγοράς Αγρινίου (Πλατεία Δημάδη).
 
Το πρόγραμμα της πρώτης εβδομάδος είναι το ακόλουθο:
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο