Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2020

Ξεκινούν οι ανοιξιάτικες καλλιέργειες στο Δημοτικό Λαχανόκηπο του Δήμου Αγρινίου


      Ο Δήμος Αγρινίου,  με αφορμή την έναρξη του νέου έτους (2020) και  την ανανέωση των καλλιεργειών (ανοιξιάτικες καλλιέργειες) στο Δημοτικό Λαχανόκηπο, προσκαλεί τους πολίτες - δημότες να εκδηλώσουν ενδιαφέρον συμπληρώνοντας την αίτηση - δήλωση για παραχώρηση κηποτεμαχίου και προσκομίζοντας τα απαραίτητα δικαιολογητικά στο Τμήμα Αγροτικής Παραγωγής του Δήμου Αγρινίου. 
Η προθεσμία υποβολής των  αιτήσεων – δηλώσεων για παραχώρηση κηποτεμαχίου λήγει στις 15/03/2020. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι μόνιμοι κάτοικοι του Δήμου Αγρινίου και κατά προτεραιότητα οι ευπαθείς κοινωνικές ομάδες με χαμηλό οικογενειακό/ατομικό εισόδημα.

Σε κάθε  ωφελούμενο, δημότη ή κάτοικο, παραχωρείται κηποτεμάχιο των 70 τ.μ. περίπου, φυτώρια, νερό άρδευσης, όλα τα εργαλεία που χρειάζονται για τις καλλιεργητικές φροντίδες, γεωτεχνική υποστήριξη, έτσι ώστε ο πολίτης  να καλλιεργήσει τα οπωροκηπευτικά που θα προορίζονται για την κάλυψη των αναγκών της οικογένειάς του σε τρόφιμα. Η καλλιέργεια γίνεται με απόλυτα βιολογική μέθοδο και με την υποχρέωση των δικαιούχων να δίνουν το 10% της παραγωγής τους στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Αγρινίου. Οι ωφελούμενοι δεν υφίσταται καμία οικονομική επιβάρυνση για την συμμετοχή τους στην δομή του Δημοτικού Λαχανόκηπου, αλλά είναι υποχρεωμένοι να εφαρμόζουν τον κανονισμό λειτουργίας του.
Η λειτουργία του στοχεύει και σε φιλοπεριβαλλοντικές δράσεις και τον Δημοτικό Λαχανόκηπο επισκέπτονται σχολεία του Δήμου μας  έτσι ώστε οι μαθητές να ενημερώνονται με βιωματικές δράσεις για θέματα οικογενειακής και  βιολογικής γεωργίας  φυτεύοντας και γνωρίζοντας τους παραδοσιακούς σπόρους που παρέχονται από το Δήμο μας.
Όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να λαμβάνουν επιπλέον πληροφορίες  από το Τμήμα Αγροτικής Παραγωγής (τηλ. επικοινωνίας 26413-63452,453,454,455). Επίσης μπορούν να επικοινωνούν και με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο dtoa@agrinio.gr.








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο