Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2020

Το Αγρίνιο η μόνη πόλη που κρατάει κόσμο λόγω κορωνοϊού!

Στα social media των Αγρινιωτών παίζει πάρα πολύ τις τελευταίες ώρες το “κάτι ξέραμε εμείς και δεν κάναμε καρναβάλι ποτέ”. Ή “ορίστε, εμείς που δεν κάνουμε καρναβάλι δεν το ακυρώνουμε κιόλας”! Είναι χαρακτηριστικός ο χαβαλές που κάνει ο λογαριασμός “ΕδώΕίναιΑγρίνιοΦίλε” που “το ΄χει” με κάτι τέτοια, άλλωστε…

Ωραία όλα αυτά, πλάκα έχουν. Όμως έχουν μέσα τους και μια μεγάλη οικονομική αλήθεια!Ίσως θα είναι η πρώτη Κυριακή της Αποκριάς που δεν θα αδειάσει το Αγρίνιο από τους εκδρομείς που πάνε Πάτρα, Μεσολόγγι, Βενετία, Ξάνθη, Ρίο ντε Τζανέιρο!
Θα κάνουν την ανάγκη φιλοτιμία και μπορεί να βγουν να πιουν κανα ούζο εδώ στην καταραμένη πόλη! Άσε που μπορεί να έρθει κόσμος κι από τα γύρω χωριά! Γιούπι! Λίγο το ‘χετε;
Είναι βέβαιο ότι δεν ακούγεται ωραία. Κάπως σαν το “να ψοφήσει η Πατρίς για να ζήσουμε εμείς” που λένε κάποιοι, αλλά το ότι λέγεται δεν αμφισβητείται.Βέβαια, θα πει κάποιος ότι δεν θα γίνουν και οι εκδηλώσεις, οι αποκριάτικες… Ε, καλά εδώ δεν χάνει και η Βενετιά βελόνι, θα κοπεί και κανα έξοδο, ίσως σε βάρος του… γλεντιού που γίνεται με την φασολάδα και τον ταραμά κάθε χρόνο την Καθαρή Δευτέρα αλλά τι να κάνουμε; Θα ζήσουμε χωρίς γαϊτανάκι και ιπτάμενη λαγάνα!
Είπαμε, αφού άλλη οικονομία δεν έχουμε, ίσως μας κάνει μια ωραία επιδημία για να κάτσει και κανένας στην Αγρινιάρα!

4 σχόλια:

  1. Οταν την Καθαρά Δευτέρα
    τρώγαμε ψητά αρνιά κι' σουβλάκια χοιρινά,
    Ητανε καλά ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οταν την Καθαρά Δευτέρα
    τρώγαμε ψητά αρνιά κι' σουβλάκια χοιρινά,
    Ητανε καλά ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Kατα τα άλλα είμαστε και ορθό ...φιλόδοξοι.

    Καλά να "πάθουμε"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τιποτα δεν κραταει το αγρινιο.δεν υπαρχουν υποδομες στο αγρινιο ωστε να καθισει ο κοσμος της περιοχης..ποσο μαλλον των γυρω περιοχων.να κατσουν στο αγρινιο να κανουν τι?να πανε για καφε στις καφετεριες?σιγα τ αυγα.κανεις δεν προκειται να καθισει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο