Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2020

Aναχώρηση της Τιμίας Κάρας του Οσίου Δαυίδ του Γέροντος από τον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Αγρινίου



  Το πρωί της Πέμπτης 27 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε η αναχώρηση της Τιμίας Κάρας του Οσίου Δαυίδ του Γέροντος από τον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Αγρινίου, μετά από την εξαήμερη παραμονή του προς προσκύνηση. Η αναχώρηση πραγματοποιήθηκε μετά το τέλος της Ιεράς Παρακλήσεως.
Ο Προϊστάμενος του Ιερού Ναού Πανοσιολογιώτατος Αρχιμ. π. Νεκτάριος Τριάντης ευχαρίστησε τον  Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Οσίου Δαυίδ του Γέροντος Πανοσιολογιώτατο Αρχιμ. π. Γαβριήλ, ο οποίος υποβλήθηκε στον κόπο να φέρει την Τιμία Κάρα στο Αγρίνιο και συνεχάρη τον πιστό λαό, που όλες αυτές τις μέρες που διήρκησε το ιερό προσκύνημα, προσέρρεε με συγκίνηση και ευλάβεια να προσκυνήσει την Τιμία Κάρα του Οσίου Δαυίδ του Γέροντος και συμμετείχε στις ιερές Ακολουθίες που τελούταν καθημερινά στον Ιερό Ναό.  
Χιλιάδες πιστοί από την Αιτωλοακαρνανία, αλλά και από άλλες περιοχές της Δυτικής Ελλάδας, καθ' όλη τη διάρκεια του προσκυνήματος προσήλθαν στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Αγρινίου που φιλοξένησε την Τιμία Κάρα του λαοφιλούς Αγίου, για να προσκυνήσει και να καταθέσει τις προσευχές του καθώς και για να αντλήσει δύναμη και κουράγιο.
Ευχόμαστε ο Όσιος Δαυίδ να πρεσβεύει για όλους μας στον Τριαδικό Θεό μας και να μας δίνει δύναμη και ευλογία στον αγώνα μας στο στάδιο της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο