Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2020

Πλήθος κόσμου στην παρουσίαση της ποιητικής συλλογής της κ.Μέρκου Σταυρούλας

Πλήθος κόσμου παραβρέθηκε την Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2020, στην Παλαιά Δημοτική Αγορά στην παρουσίαση της ποιητικής συλλογής της κ. Μέρκου Σταυρούλας με τίτλο: ΠΡΩΤΗ ΚΑΤΑΘΕΣΙΣ, Ωδαί τριάντα που συνδιοργάνωσαν η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Αγρινίου και το Λαογραφικό- Ιστορικό- Φιλολογικό Μουσείο Αιτωλ/νίας. 
Για το βιβλίο μίλησε η κ. Χρυσικοπούλου Μαίρη, λογοτέχνης-εκπαιδευτικός , η κ. Σπυρέλη Χρυσούλα, Δρ. φιλολογίας και η κ. Ζαμπάρα Ελένη, φιλόλογος.

Η Σταυρούλα Μέρκου κατάγεται από τον Εμπεσό Βάλτου Αιτωλοακαρνανίας και ζει στο Αγρίνιο. Εργάζεται ως δημόσιος υπάλληλος στον τομέα της υγείας, έχει αναπτύξει ενεργό εθελοντική δράση σε διάφορους φορείς της πόλης, ενώ παράλληλα παρακολουθεί το πρόγραμμα «Σπουδές στον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό» από το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο. Είναι έγγαμη και μητέρα τεσσάρων παιδιών – του Παντελή, του Σωκράτη, της Μάρας και της Αγάπης Μυγδάκη.

Πρωτοεμφανίστηκε στα ελληνικά γράμματα με την ποιητική συλλογή Χαϊκού (2014). Η δεύτερη συλλογή της Ένας γέρος ανιστορεί (2016) έχει τιμηθεί με το βραβείο «Πολύμνια» στον Διεθνή Ποιητικό Διαγωνισμό Κ.Π. Καβάφης 2015 από την International Art Society. Ενώ η τρίτη, Πρώτη κατάθεσις ωδαί τριάντα (2018), βραβεύτηκε από τον ίδιο φορέα το 2017 με το βραβείο «Μελπομένη». Μεμονωμένα ποιήματά της έχουν διακριθεί εντός και εκτός του ελλαδικού χώρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο