Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2020

H Energean αποκτά το μερίδιο της Total στο Block 2 στο Ιόνιο Πέλαγος

O Denis Lemarchal, Managing Director τηςTotal E&P Greece (αριστερά) και ο Μαθιός Ρήγας, Διευθύνων Σύμβουλος της Energean κατά την υπογραφή της συμφωνίας
 
   H Energean (LSE: ENOG, TASE: אנאג) αποκτά το μερίδιο στης Total στο Block 2 στο Ιόνιο Πέλαγος, το οποίο χαρακτηρίζεται από σημαντικές περαιτέρω ευκαιρίες έρευνας σε μια περιοχή που αποτελεί βασικό χώρο των επιχειρήσεων της εταιρείας.
Με την ολοκλήρωση της συμφωνίας, η Energean θα αποκτήσει το σύνολο του ποσοστού της Total στο Block 2 και θα καταστεί Operator. Οι εναπομένουσες καθαρές επενδυτικές δαπάνες της Energean στο πλαίσιο των ελάχιστων υποχρεώσεων που έχουν αναληφθεί είναι της τάξης των 0,5 εκατ. ευρώ. Αυτές περιλαμβάνουν την απόκτηση και επεξεργασία 1800 χιλιομέτρων σεισμικών ερευνών δύο διαστάσεων (2D), δηλαδή εργασίες οι οποίες η Energean εκτιμά ότι θα μειώσουν σημαντικά το ρίσκο ως προς τις εκτιμήσεις για τους δυνητικούς φυσικούς πόρους που περιέχει η συγκεκριμένη άδεια. 
 Οι εργασίες που έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι σήμερα έχουν εξακριβώσει ότι το Block 2 περιέχει ένα τμήμα ενός δυνητικά μεγάλου στόχου σε αντικλινική δομή στην οροφή της Ιουρασικής Απουλίας πλατφόρμας. Η δομή αυτή εκτιμάται ότι παρουσιάζει αναλογίες προς το θαλάσσιο πεδίο Vega στην Ιταλία, στο οποίο είναι Operator με ποσοστό 60% η Edison E&P, την εξαγορά της οποίας εκτιμάται ότι θα έχει ολοκληρώσει η Energean εντός του πρώτου εξαμήνου του τρέχοντος έτους.
Η δομή αυτή έχει ήδη καλυφθεί τμηματικά από σεισμικά δύο διαστάσεων και είναι χαρακτηριστικό ότι περνά και στην ιταλική πλευρά του Ιονίου Πελάγους με το 60% αυτής να βρίσκεται στο Block 2. 
H Edison E&P, έχει ήδη ποσοστό 25% στη συγκεκριμένη άδεια, ενώ επίσης συμμετέχει στο γειτνιάζον θαλάσσιο Block 84F.R-EL που βρίσκεται στην ιταλική πλευρά του Ιονίου Πελάγους. Μετά τη συμφωνία, συνεπώς, η Energean θα κατέχει συνολικά 75% στο Block 2, ενώ το υπόλοιπο 25% ανήκει στα Ελληνικά Πετρέλαια.
H συμφωνία, η οποία ενισχύει τις προοπτικές μεσοπρόθεσμης ανάπτυξης του χαρτοφυλακίου της Energean στην Ανατολική Μεσόγειο, υπογράφηκε από τον Managing Director της Total E&P Greece κ. Denis Lemarchal και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του ομίλου Energean κ. Μαθιό Ρήγα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο