Σάββατο 29 Φεβρουαρίου 2020

ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ: Tιμητική διάκριση της Ένωσης Φωτορεπόρτερ Ελλαδας στην Αττάλεια Τουρκίας

ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ: 
Αττάλεια Τουρκίας: 

          Χθες Παρασκευή (28/2/2020) εκπροσωπώντας την ΕΦΕ (Ένωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδας) παραβρέθηκα σε ειδική τιμητική εκδήλωση της αντίστοιχης Ένωσης της Τουρκίας μετά από πρόσκληση της, να παρευρεθούμε στο ετήσιο  Φεστιβάλ Φωτογραφίας που διοργανώνουν.
          Είναι ένα φεστιβάλ που διαρκεί περίπου 30 χρόνια!!! και διαρκεί επί 5 ημέρες, προσελκύοντας χιλιάδες επισκέπτες αλλά και ακροατές των εκδηλώσεων που έχουν προγραμματίσει...............



        Προσκεκλημένοι είναι πάντα και ξένοι συναδέλφοι (από διάφορα μέσα και  πρακτορεία) οι οποίοι λαμβάνουν μέρος κατά την διάρκεια των εκδηλώσεων (την τρίτη ημέρα) στην κριτική επιτροπή για την επιλογή της καλύτερης φωτογραφίας από διάφορες ενότητες που έχει προ επιλέξει η οργανωτική επιτροπή  Το φωτογραφικό υλικό είναι μια συλλογή από όλους τους Τούρκους φωτορεπόρτερ για την  χρονιά που πέρασε καθώς παράλληλα δε υπάρχει και ειδική κατηγορία των σπουδαστών των σχολών.
          Η συγκεκριμένη επιτροπή αφού παρακολουθεί μια προς μια τις φώτο κατά κατηγορία ψηφίζει αναλόγως το κριτήριο του κάθε κριτή  και στο τέλος επιλέγεται με την γεωμετρική πρόοδο η καλύτερη της κατηγορίας.
            Η ΕΦΕ η οποία για πρώτη φορά στην ιστορία της επιλεγεί να συμμετάσχει σε αυτή την μεγάλη γιορτή,  όπου κατά την διάρκεια των εγκαινίων (όπως και σε όλα τα περασμένα χρόνια) παρευρίσκονται  εκπρόσωποι όλων των κομμάτων, των οργανώσεων (συναφών και μη) δημοσίων οργανισμών, καθώς και όλων των επιμελητηρίων, έτυχε μιας ακόμη πολύ μεγάλης διάκρισης.
           Σε ειδική τελετή στο Πανεπιστήμιο της Αττάλειας (μιας πόλης 2 εκ. κάτοικων) και σε ένα κατάμεστο αμφιθέατρο από φωτορεπόρτερ αλλά και σπουδαστές των σχολών υπέγραψε ΠΡΩΤΌΚΟΛΛΟ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΦΙΛΙΑΣ με την αντίστοιχη ένωση την TFMD.
              Είναι πολύ μεγάλη τιμή, θεωρώ η υψίστη για τα χρονικά της ιστορία της, να  επιλεγεί για την συγκεκριμένη πρωτοβουλία της TFMD, η  Ένωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδας!!!!, διοτι ειναι η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ (ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ) ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ Η TFMD!!!!!
           Κάτι το οποίο μας κάνει υπερήφανους παράλληλα δε μας δίνει κουράγιο  να ξεκινήσουμε και εμείς για αναλόγου τέτοιου είδους διοργανώσεις Βεβαία χρειάζεται Υπέρ προσπάθεια, συμμετοχή όλων, χρόνο, και αποφασιστικότητα  
             Για την ιστορία να αναφέρω ότι στην κριτική επιτροπή συμμετείχαν με την ιδιότητα του ξένου ανταποκριτή και δυο καταξιωμένοι Έλληνες φωτορεπόρτερ, Λευτέρης Πιταράκης (ανταποκριτής του A/P στην Κων/πολη και η Λουζα Γκιουλιαμάκη (ανταποκρίτρια στην Αθήνα του Γαλλικού Πρακτορείου).





3 σχόλια:

  1. Απαντήσεις
    1. Εμείς οι ντόπιοι ή οι ιθαγενείς
      δέν εκτιμάμε νομίζω όλοι μας, συντοπίτες μας διεθνούς κύρους και όπως είναι ο κος ΧΡΗΣΤΟΣ.

      Διαγραφή
  2. Μπράβο Χρήστο είναι τιμή για όλους τους Αστακιώτες η βράβευσή σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο