Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2020

Δράση ανά την Ελλάδα είχε 57χρονος δράστης απάτης - δύο παραγγελίες μεγάλης ποσότητας τυριού.

Δράση ανά την Ελλάδα είχε ο 57χρονος δράστης απάτης σε βάρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Βόλου που εξιχνιάστηκε από την υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου αρχές Αυγούστου του 2019.
Στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης έρευνας που διεξήγαγε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου προέκυψε ότι ο 57χρονος μαζί με άγνωστο μέχρι στιγμής συνεργό του κατά το χρονικό διάστημα από 28-03-2019 έως 01-08-2019 διέπραξαν ακόμη επτά παρόμοιες απάτες, τετελεσμένες και σε απόπειρα σχετικά με παραγγελίες προϊόντων σε βάρος εταιρειών που εδρεύουν σε διάφορες περιοχές της ελληνικής επικράτειας.
Ειδικότερα, είχε καταγγελία από υπεύθυνους του αγροτικού συνεταιρισμού Βόλου, σύμφωνα με την οποία άγνωστος, προσποιούμενος εκπρόσωπο ανύπαρκτης εταιρείας, επικοινώνησε με υπαλλήλους του συνεταιρισμού και πραγματοποίησε δύο παραγγελίες μεγάλης ποσότητας τυριού.
Μάλιστα, και στις δύο περιπτώσεις, ο δράστης απέστειλε στον αγροτικό συνεταιρισμό, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, πλαστά αποδεικτικά κατάθεσης για τις παραγγελίες.
Η κινητοποίηση των αστυνομικών ήταν άμεση, με αποτέλεσμα τη σύλληψη του 57χρονου κατά την παραλαβή του παραγγελθέντος εμπορεύματος, το οποίο κατασχέθηκε και αποδόθηκε στο συνεταιρισμό.
Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του 57χρονου και του άγνωστου συνεργού του και για τις νέες απάτες θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βόλου, ενώ διερευνάται η συμμετοχή των δραστών και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις αδικημάτων.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο