Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2020

Στις Φυλακές Κορυδαλλού από σήμερα η 27χρονη – Παραμένει στο νεκροτομείο το βρέφος που βρέθηκε στην Πλαζ!

Στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού αναμένεται να μεταφερθεί σήμερα η 27χρονη μετά την απολογία της και την απόφαση των δικαστικών αρχών, καθώς  κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση ,για το θάνατο του νεογέννητου βρέφους της, που βρέθηκε πνιγμένο στην περιοχή της Πλαζ.
Στο μεταξύ, την πρόθεση του να υποβάλλει μήνυση κατά παντός υπευθύνου, εξέφρασε ο πατέρας της 27χρονης.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο πατέρας, όπως και η σύζυγος του από την αρχή υποστηρίζουν ότι δεν γνώριζαν για την εγκυμοσύνη της κόρης τους, που αδυνατεί σχεδόν μια εβδομάδα μετά την αποκάλυψη της τραγικής είδησης, να συνειδητοποιήσει αφενός τι έχει συμβεί και αφετέρου κάτω από ποιες συνθήκες η 27χρονη έφυγε χωρίς να την αντιληφθεί κάποιος, από το Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Πατρών “Ο Άγιος Ανδρέας”, όπου γέννησε με καισαρική τομή το άτυχο κοριτσάκι.
«Την άφησαν να φύγει, μια γυναίκα που μόλις είχε γεννήσει με καισαρική; Χωρίς ρούχα και χωρίς τίποτα και κανέναν, την άφησαν να ανοίξει την πόρτα κρατώντας το μωρό στα χέρια;», αναρωτιέται. «Χάσαμε δύο παιδιά, το μωράκι και την κόρη μου», τόνισε αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι κανείς δεν ενημέρωσε κανέναν και κυρίως κανείς δεν ειδοποίησε την αστυνομία ή την ασφάλεια Πατρών διαπιστώνοντας τη φυγή της 27χρονης που μόλις είχε γεννήσει. «Είδαν μια νεαρή μόνη της να πηγαίνει εκεί για να γεννήσει. Μόνη της ήταν στη ζωή; Αν είχαν ειδοποιήσει την αστυνομία, θα μας είχαν βρει εμάς τους γονείς και θα είχαμε πάει εκεί. Θα είχε αποφευχθεί το κακό», τονίζει.
Επιπλέον ισχυρίζεται ότι δεν υπάρχει καμία ενημέρωσή του για το άτυχο βρέφος που βρήκε τον θάνατο λίγες μόλις ώρες μετά τη γέννησή του. «Παραμένει ακόμα στο ψυγείο και δεν μας έχουν ειδοποιήσει για τίποτα απολύτως», υποστηρίζει προσθέτοντας ότι επιθυμία του είναι: «Να μπορέσουμε κι εμείς να κάνουμε ταφή για να ησυχάσει η ψυχούλα του».
Την ίδια ώρα ο Διοίκητής του Νοσηλευτικού Ιδρύματος “Ο Αγιος Ανδρέας”, Ηλίας Θεοδωρόπουλος φέρεται να  δήλωσε άγνοια περί των προθέσεων περί μήνυσης του πατέρα της 27χρονης, σημειώνοντας οτι «Το νοσοκομείο δεν είναι φυλακές.Ειδοποιήθηκε αμέσως η αστυνομία όταν διαπιστώθηκε πως η γυναίκα είχε εγκαταλείψει το νοσοκομείο». Επίσης διευκρίνισε ότι η 27χρονη είχε το μωρό δίπλα της στο κρεβάτι. Αναφορικά όμως με το σύνολο των συνθηκών αποχώρησής της, επανέλαβε ότι έχει διαταχθεί προκαταρκτική εξέταση μετά από εντολή του Διοικητή της 6ης ΥΠΕ Δυτικής Ελλάδας Γιάννη Καρβέλη, τα συμπεράσματα της οποίας θα παραπεμφθούν αρμοδίως.

tempo24.gr

4 σχόλια:

  1. Ειναι τραγικό αυτό που συμβαίνει. Μια κοπέλα 27 ετων πηγε στο νοσοκομείο να γεννήσει, χωρίς σύντροφο, φίλους ή συγγενείς. Το ανύπαρκτο κράτος πρόνοιας αντί να σταθεί δίπλα της και να τη φροντίσει με κοινωνικό λειτουργό , αδιαφορησε και την άφησε στη μοίρα της, με αποτέλεσμα η κοπέλα να μη μπορέσει να διαχειριστεί τις ευθύνες που προέκυπταν από τη γέννηση του παιδιού της, να φύγει από το Νοσοκομείο πριν συνέλθει από τους πόνους της γέννας με το παιδί αγκαλιά και να βρεθεί μόνη, απροστάτευτη και αδύναμη να περιφέρεται στους δρόμους. Οτι έγινε απο εκεί και μετά δεν πρέπει να ξαφιάζει κανέναν αλλά να μας θέτει όλους προ των ευθυνών μας. Η κοπέλα χρειάζεται φροντίδα και στήριξη. Οχι φυλάκιση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. και φίλο είχε και γονείς είχε και συγγενείς είχε.Τέτοια άτομα,που πετάνε τα παιδιά τους στη θάλασσα δεν πρέπει να υπάρχουν στη κοινωνία.Η ηλεκτρική καρέκλα είναι το δικαιότερο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ασε ρε μεγαλε που θα μας πεις τι ατομα πρεπει να υπαρχουν στην κοινωνια. Παντως οχι σαν εσενα που προτεινουν ηλεκτρικη καρεκλα. Ναζιστη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. 12,25 είσαι μεγάλος-η δημοκράτης!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο