Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2013

Τελικά πόσο ενεργοί πολίτες είμαστε;;;

Συζητήθηκε  σήμερα στο Δημοτικό Συμβούλιο Ξηρομέρου ένα από τα σημαντικότερα ζητήματα που αφορούν την περιοχή μας, το θέμα του νερού. Και ενώ θα περίμενε κανείς η αίθουσα να είναι γεμάτη με κόσμο από όλες τις Τοπικές Κοινότητες για να ενημερωθούν για αυτό το σπουδαίο θέμα, η αίθουσα ήταν κυριολεκτικά άδεια......


   Πολλοί λίγοι πολίτες έκαναν τον κόπο να έρθουν. Ούτε καν αυτοί που υπέγραψαν το κείμενο για να συζητηθεί το θέμα . Ήταν μόνο ο επικεφαλής της Κίνησης Πολιτών κ.Ηλίας Γεωργαλής (που ήταν και εισηγητής του θέματος) , ο κ Τριανταφυλλάκης και 3-4 ακόμη από αυτούς που υπέγραψαν. Δηλαδή τόση φασαρία, και όταν έφτασε η ώρα να συζητηθεί δεν εμφανίστηκαν;;;  Τόσα σχόλια στο διαδίκτυο, και τόσες διαμαρτυρίες για το νερό αλλά μόνο σε επίπεδο κουβεντούλας;;  Τελικά μόνο για εντυπώσεις είμαστε;;;  Νομίζω πάντως ότι έστω και έτσι ήταν θετικό που συζητήθηκε το θέμα..
Το τρίτο μάτι          

ksiromeritikimatia

5 σχόλια:

  1. ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΞΙΟΙ ΤΗΣ ΜΟΙΡΑΣ ΜΑΣ.ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΞΗΡΟΜΕΡΟ.Χ.Κ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΚΡΙΜΑ ΠΟΥ ΤΕΤΟΙΕΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ. ΟΜΩΣ ΑΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΣ. ΑΝ ΑΝΑΖΗΤΗΣΟΥΜΕ ΕΥΘΥΝΕΣ ΙΣΩΣ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΙΤΙΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΟ ΟΤΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΔΕΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΝΤΑΙ ΚΑΝΕΝΑΝ. ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΕΒΑΣΕΙ ΡΟΛΛΑ ΣΕ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΚΑΙ ΠΑΝΤΟΥ ΑΝΑΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΙΔΙΟΤΕΛΕΙΑ. ΑΝ ΑΥΤΗ Η ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΓΙΝΟΤΑΝΕ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΠΟΥ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΚΑΙΓΕ, Η ΟΤΑΝ ΕΓΙΝΕ Ο ΘΟΡΥΒΟΣ ΓΙΑ ΜΟΛΥΣΜΕΝΑ ΝΕΡΑ ΣΤ Δ.Δ. ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΣΤΑΚΟ ΘΑ ΕΙΧΑΜΕ ΠΙΣΤΕΥΕΤΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ. ΑΓΑΠΗΤΕ ΗΛΙΑ ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΣΕ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΟΥΝ ΕΝΑ ΘΑ ΣΟΥ ΠΩ ΚΑΘΕ ΠΡΑΓΜΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟ ΚΟΛΙΟΣ . ΣΕ ΑΥΤΗ ΣΟΥ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΥ ΕΓΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΤΗΝ ΕΓΚΡΙΝΩ Ο ΛΑΟΣ ΣΟΥ ΕΙΠΕ ΠΑΛΙΑ ΞΥΝΑ ΚΡΑΣΙΑ. ΑΥΤΑ ΠΡΟΣ ΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗ ΚΑΙ ΠΙΘΑΝΗ ΑΝΑΔΗΠΛΩΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΘΕΣΕΩΝ ΣΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αγαπητέ Ανώνυμε 8.52
    Το πρόβλημα δεν είναι πως οι πολίτες δεν εμπιστεύονται κανέναν, αλλά το αντίθετο: Πως ψάχνουν κάποιον να εμπιστευθούν δηλ. να του αναθέσουν να λύσει τα προβλήματά τους. Αυτή η αντίληψη προσιδιάζει σε πρόβατο που αναζητά τσοπάνη κι όχι σε χειραφετημένο πολίτη.
    Τώρα είναι άλλοι που αυτό το επιζητούν κι άλλοι που αυτό πολεμούν.
    Μ΄αυτή την έννοια η συζήτηση στο ΔΣ έγινε για ένα καυτό και χρόνιο πρόβλημα του Δήμου δηλ του κόσμου κι όχι για ν επιβραβευθώ ή να αποδοκιμαστώ εγώ.
    Ασφαλώς η μη συμμετοχή του κόσμου είναι απογοητευτική, αλλά όχι για μένα! Είναι απλή η διαπίστωση: Η κοινωνία δεν συμμετέχει δυναμικά ούτε εδώ, ούτε στην Πάτρα, ούτε στην Αθήνα.Δεν αναρωτιέσαι που είναι αυτοί οι 1.000.000 άνεργοι; Το πρόβλημα δηλ. εκτός από πολιτικό είναι βαθιά κοινωνικό.
    Αυτό πρέπει να μας στείλει σπίτια μας; Ασφαλώς όχι! Γιατί ο κόσμος όσο κι αν δεν συμμετέχει την ανοχή του στο πολιτικό σύστημα την έχει εξαντλήσει.

    Ηλίας Γεωργαλής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αγαπητέ Ανώνυμε 8.52

    Το πρόβλημα δεν είναι πως οι πολίτες δεν εμπιστεύονται κανέναν. Το αντίθετο είναι το πρόβλημα : Πως ψάχνουν κάποιον να εμπιστευθούν δηλ. να του αναθέσουν τα προβλήματά τους. Αυτό προσιδιάζει περισσότερο με πρόβατα που αναζητούν τσοπάνη παρά με χειραφετημένους πολίτες. Τώρα είναι άλλοι που αυτό το επιζητούν, άλλοι που το πολεμούν. Εμείς αυτή την χειραφέτηση επιδιώκουμε.
    Μ΄αυτή την έννοια η τελευταία συζήτηση στο ΔΣ είχε να κάνει μ΄ένα καυτό και χρόνιο πρόβλημα του Δήμου δηλ. του κόσμου κι η συμμετοχή του σ΄αυτό αφορούσε. Όχι την δική μου επιβράβευση ή αποδοκιμασία! Η μη συμμετοχή του είναι απογοήτευση αλλά όχι για μένα.
    Η κοινωνία κινητοποιείται στο Ξηρόμερο τόσο όσο και στην Πάτρα, το Αγρίνιο ή την Αθήνα. Δεν αναρωτιέσαι που είναι αυτό το 1.500.000 άνεργοι; Πράγμα που δείχνει πως η κρίση, εκτός από πολιτική είναι και βαθιά κοινωνική. Αυτό όμως δεν πρέπει να μας στείλει σπίτι. Το αντίθετο. Γιατί παρά την δυσκολία κινητοποίησης του κόσμου η ανοχή του στο πολιτικό σύστημα έχει εξαντληθεί.

    Ηλίας Γεωργαλής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Και ένα σχόλιο για τα παλιά ξυνά κρασιά.
    Προσωπικά από τα παλιά κρασιά που ενδεχομένως νάναι ξυνά τώρα τελευταία φοβάμαι περισσότερο κάτι φρέσκα που πλασάρονται ως μπορντώ και είναι κακής ποιότητας ρετσίνες.


    Ηλίας Γεωργαλής

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο