Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2013

Σε συνάντηση με τους αγρεργάτες καλούνται οι παραγωγοί του Νεοχωρίου

Σε συγκέντρωση στο  πρώην δημαρχείο Οινιάδων στο Νεοχώρι, καλεί τους παραγωγούς και εμπόρους που απασχολούν εργάτες συγκομιδής εποχικών αγροτικών προϊόντων ο πρόεδρος και το συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Νεοχωρίου........


 Στο πλαίσιο της απασχόλησης Ελλήνων αγρεργατών, το Τοπικό Συμβούλιο ανέλαβε μια πρωτοβουλία συλλογής αιτήσεων από ενδιαφερόμενους εργάτες, προκειμένου να απασχοληθούν σε αυτό τον τομέα στον κάμπο της περιοχής. Οι αιτήσεις έχουν ξεπεράσεις τις 200 και έτσι ο πρόεδρος Γ. Κατσούλας, καλεί και τους παραγωγούς και εμπόρους στη συνάντηση αυτή, στην οποία θα βρίσκονται και όλοι όσοι ενδιαφέρονται για εργασία, προκειμένου να οργανωθούν σε ομάδες και να συμφωνήσουν με τους εργοδότες για τις τυπικές διαδικασίες. Η συγκέντρωση  θα γίνει την Τετάρτη στις 7 το απόγευμα και καλούνται όλοι οι παραγωγοί να είναι παρόντες.


ΒΑΣΩ ΒΗΤΤΑ

1 σχόλιο:

  1. Στη συναντηση που πραγματοποιηθηκε αφου ακουσαμε το προλογο για το ποσο ελπιδοφορα ηταν η προτοβουλια αυτη του δημου για να τονωση οικονομικα το ντοπιο πληθησμο στισ δυσκολεσ αυτεσ συνθηκες τησ κρισης. Υστερα ακουσαμε τους εμπορους/παραγωγους που διαμαρτυρωνταν για τους ελληνες εργαζομενους οι οποιοι ζητουσαν πολλα κ δεν δουλευαν αρκετα ( κ ετσι τουσ αναγκασαν να χρησιμοποιουν αλλοδαπους). Οι παραγωγοι ανελυσαν το ειδοσ της εργασιας που ψαχνουν ( συγκομιδη ελιας, μανταρινιων/πορτοκαλιων) αλλα κυριως το ειδος των εργαζομενων που ψαχνουν. Ανθρωπους που θα δουλευουν σε ολες τις καιρικες συνθηκες χωρισ σταθερο ωραριο ενω δεν διευκρινιζαν αν θα εδιναν μεροκαματο η αν οι εργατες θα πληρωνονταν με το κιλο κλπ.
    “ 500 αλλοδαποί αγρεργάτες στα αγροκτήματα της περιοχής Νεοχωρίου, που έχει ως αποτέλεσμα την τεράστια διαρροή εισοδήματος προς το εξωτερικό. Οι 500 εργάτες λαμβάνουν καθημερινά  30 ευρώ ημερομίσθιο έκαστος, "
    Ετσι ειχαν πει. ( οι ανακοινωσεις στα χωρια που ειδαμε για να παμε στην συναντηση μιλουσαν για για 30 ευρο μεροκαματο). Αλλα στη συναντηση μιλησαν για μεροκαματο 25 ευρο και λιγοτερο, Κ για ωραρια αδιευκρινιστα ( που σε περιπτωσεις φορτωσης μπορει να φτανουν τις 15 ωρεσ χωρισ καμια αναφορα σε δευτερες βαρδιες η υπερωριες σε εργατεσ που θα εβαζαν τις βενζινεςσ τους για να πανε στα κτηματα σε αποστασης μεχρι κ μιας ωρας απο αιτωλικο, μεσσολογγι , αστακο κ αλλου). Φαινεται οτι δημοσ κ παραγωγοι κοστολογουν τους συντοπιτες τους ( που θελουν δηθεν να ενισχησουν) φτηνοτερους απο τους αλλοδαπους που χρησημοποιυσαν τοσο καιρο. Ισως απλως δεν μπορουν να χρησιμοποιουν αλλοδαπους πλεον γιατι εγινε πιο αυστηρα τα προστιμα για την ανασφαλιση εργασια και ψαχνουν φτηνοτερα εργατικα χερια στους ημεδαπους. Η ολη συναντηση ηταν κατι παραπανω απο κοροιδια

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο