Τετάρτη 31 Αυγούστου 2011

Ερώτηση του Παναγιώτη Κουρουμπλή με θέμα τον αντικειμενικό τρόπο φορολόγησης των Ι.Χ. αυτοκινήτων


    Ερώτηση για τον αντικειμενικό τρόπο φορολόγησης των Ι.Χ. αυτοκινήτων, κατέθεσε ο Ανεξάρτητος Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής προς τον Υπουργό Οικονομικών κ. Ευάγγελο Βενιζέλο. Στην κατατεθείσα ερώτηση ο κ. Π. Κουρουμπλής  αναφέρει ότι «Στα μέτρα που έλαβε πρόσφατα η Κυβέρνηση για την καταβολή από τους φορολογούμενους έκτακτων εισφορών...


    ..συμπεριλαμβάνεται και η έκτακτη εισφορά στα αυτοκίνητα άνω των 2.000 κ.ε.
           Το εν λόγω μέτρο εφαρμόζεται χωρίς καμία διάκριση για το όχημα που καλείται να καταβάλλει την έκτακτη εισφορά. Έτσι φορολογείται το ίδιο, ένα όχημα 2.000 κ.ε. αξίας 60.000€ και ένα όχημα  2.000 κ.ε. μικρής ή και μηδενικής εργοστασιακής αξίας.

       Αποτέλεσμα του άδικου αυτού μέτρου είναι οι διαμαρτυρίες των πολιτών και των καταναλωτικών οργανώσεων. Επίσης έχει επισημανθεί ότι η οριζόντια και χωρίς διακρίσεις φορολόγηση, οδηγεί τελικά σε σημαντικά μειωμένα έσοδα από τα προβλεπόμενα και σε τροφοδότηση της κοινωνικής αδικίας». 
     Εν συνεχεία ερωτάται ο κ. Υπουργός εάν προτίθεται  να προχωρήσει άμεσα στην τροποποίηση της σχετικής διάταξης, ώστε οι ιδιοκτήτες οχημάτων άνω των 2.000 κ.ε,  να φορολογηθούν εν τέλει με αντικειμενικό τρόπο και με βάση την εργοστασιακή αξία και τον χρόνο ζωής του οχήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο