Παρασκευή 26 Αυγούστου 2011

Μνημόσυνο στον Αντάρτη Δημήτρη Λαζαρόπουλου στα Βλυζιανά


    Συμπληρώθηκαν φέτος 68 χρόνια από την ημέρα που ο Δημήτρης Λαζαρόπουλος, δολοφονήθηκε άνανδρα από παρακρατικούς, το 1943 στα Βλυζιανά Ξηρομέρου. Κάποιοι εκμεταλλευόμενοι το γεγονός ότι υποστήριζε τις θέσεις της αριστεράς χρησιμοποιήθηκε ως άλλοθι και υποκινούμενοι από προσωπικά ελατήρια τον δολοφόνησαν...
ΔΕΙΤΕ ΠΟΛΛΕΣ ΦΩΤΟ-PHOTOTSELIOS 


  Συνελήφθη στο χωριό Βασιλόπουλο από τραμπούκους παρακρατικούς, βασανίστηκε απάνθρωπα στη διαδρομή και μεταφέρθηκε από τους δήμιούς του μέχρι την Αγία Δευτέρα Βλυζιανών, όπου εκτελέστηκε.
       Κανένας δεν απολογήθηκε στην οικογένειά του μέχρι σήμερα για τη δολοφονία του. Έτσι σφράγισε ο Δημήτρης Λαζαρόπουλος με τη μαρτυρική θυσία της ζωής του, την αγάπη του για την πατρίδα, για την εθνική αντίσταση, την εθνική ανεξαρτησία για μια πανανθρώπινη ελευθερία.

      Ως ελάχιστο φόρο τιμής προς τον αδικοχαμένο τελέστηκε το Σάββατο 20 Αυγούστου 2011, μνημόσυνο από τον γιό του, τον συγγραφέα Πάνο Λαζαρόπουλο. Στο μνημόσυνο παρέστησαν συγγενείς του, Χρυσοβιτσάνοι, Βλυζανίτες και φίλοι, πρώτα στην Αγία Δευτέρα και μετά στον τόπο της εκτέλεσης για να τιμήσουνε τη μνήμη και τη θυσία του.

Αιώνια δόξα και τιμή!






























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο