Παρασκευή 19 Αυγούστου 2011

Μπαμπίνη: 15 καζάνια έβραζαν καλομαγειρεμένο βραστό τράγο..

Οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να γευτούν το περίφημο φαγητό «Τραγικό συμπόσιο», δηλαδή γιδίσιο (τραγίσιο) κρέας με μακαρόνια, μαγειρεμένο σε παραδοσιακά καζάνια…
   
      Στις φετινές εκδηλώσεις κορυφαία στιγμή ήταν και πάλι το «Τραγικό συμπόσιο», που πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία, το Σάββατο 13 Αυγούστου 2011, στο χωριό Μπαμπίνη Ξηρομέρου.

     Οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να γευτούν το περίφημο φαγητό, δηλαδή γιδίσιο (τραγίσιο) κρέας με μακαρόνια...
ΔΕΙΤΕ ΠΟΛΛΕΣ ΦΩΤΟ-Σπύρος Μπενέκος

 ...μαγειρεμένο σε παραδοσιακά καζάνια από τον αρχιμάγειρα Σπύρο Μπενέκο που κρατά την παράδοση και εφαρμόζει πιστά τη συνταγή των προγόνων του.

     Το «Τραγικό συμπόσιο», είναι ένας πόλος έλξης για ολοένα και περισσότερους επισκέπτες, αποτελεί ένα έθιμο μοναδικό στο είδος του, τόσο λόγω του πρωτότυπου χαρακτήρα του, όσο και της μεγάλης απήχησης και συμμετοχής του κόσμου που έχει.  
   Τα παιδιά του Συλλόγου Μπαμπίνης με τη βοήθεια και ενεργή συμμετοχή όλων των κατοίκων ετοίμασαν τα 15 καζάνια στο χώρο δίπλα στο προαύλιο της εκκλησίας, τεμάχισαν το κρέας και έβαλαν φωτιά στα καζάνια. 
       Η διαδικασία ξεκίνησε από το πρωί και το απόγευμα μόλις το κρέας έβρασε μαζί με τα μακαρόνια, το σέρβιραν στους παρευρισκόμενους.

      Την εκδήλωση άνοιξε με χαιρετισμό ο Πρόεδρος του συλλόγου Νίκος Κυριαζής  ο οποίος καλωσόρισε τους εκατοντάδες καλεσμένους και στη συνέχεια μικρά παιδιά χόρεψαν παραδοσιακά τραγούδια και καταχειροκροτήθηκαν.
     Ακολούθησε χορός στην πλατεία και γλέντι με την ορχήστρα του Γιώργου Διαμάντη με τους ήχους του κλαρίνου, από όλους τους παρευρισκόμενους. Το γλέντι συνεχίστηκε μέχρι αργά το πρωί… και όλοι έδωσαν ραντεβού για την επόμενη χρονιά!

    Συγχαρητήρια στα παιδιά της Μπαμπίνης που στηρίζουν, συνεχίζουν και διαδίδουν την λαϊκή μας παράδοση, για να θυμούνται οι παλιότεροι και να μαθαίνουν οι νεότεροι.







































































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο