Πέμπτη 18 Αυγούστου 2011

Βραδιές Αυγούστου στις Φυτείες Οι πολιτιστικές εκδηλώσεις ενάντια στην «μιζέρια» των ημερών μας


Μια «νότα» ξεχωριστή απέναντι στην «μιζέρια» των ημερών μας, ήταν οι τριήμερες πολιτιστικές εκδηλώσεις που διοργάνωσε ο Σύλλογος Φυτειωτών «Το Λιγοβίτσι» υπό την αιγίδα του Δήμου Ξηρομέρου.
Μεταξύ άλλων οι το πρόγραμμα των εκδηλώσεων περιελάμβανε μια βραδιά θεάτρου από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Αγρινίου με το έργο-κωμωδία «ΕΜΕΙΣ», μια βραδιά για τις βραβεύσεις των αριστούχων μαθητών και παράσταση παραδοσιακών χορών από τα χορευτικά τμήματα του Πολιτιστικού Συλλόγου «Ακαρνανικό Φως» και τον Χορευτικό Όμιλο Αστακού και επίσης μια βραδιά μουσικής με την ορχήστρα του Δημήτρη Καραμανώλη, κατά την οποία βραδιά προσφέρθηκε δωρεάν ψητή προβατίνα.......


Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Χρήστος Σαλτογιάννης δήλωσε μεταξύ άλλων ότι: «με τις όποιες οικονομικές μας δυνατότητες και με την στήριξη του Δήμου Ξηρομέρου και πάντα στο μέτρο των δυνάμεων μας διοργανώσαμε τις εκδηλώσεις που σκοπό έχουν να διασκεδάσουν τους συντοπίτες μας. Είναι μια παρένθεση, μια διαφορετική «νότα» μέσα στην «μιζέρια» που μαστίζει τα ελληνικά νοικοκυριά. Είναι ανάγκη για συμμετοχή των νέων στα πολιτιστικά και πολιτικά δρώμενα της περιοχής μας, είναι ανάγκη λοιπόν στις δύσκολες ώρες να δραστηριοποιηθούν οι κοινωνίες ώστε να μην αφεθούν στην «κατάντια» που επικρατεί, είναι ώρα για συμμετοχή και δράση, είναι ώρα να δημιουργήσουμε το κοινό μέλλον μας».
Ο κόσμος ανταποκρίθηκε και τίμησε τις εκδηλώσεις με την μαζικότατη παρουσία του και έδειξε ότι η κοινωνία έχει ανάγκη την «επικοινωνία», διότι Πολιτισμός σημαίνει επικοινωνία των ανθρώπων.
Ο Σύλλογος ευχαριστεί θερμά τον Δήμο Ξηρομέρου,  τον Κτηνοτροφικό Συνεταιρισμό «Το Ξηρόμερο», το super market sisa hellas (issimo market-Κουτσομπίνας Τάσος, Κουβαράς Φυτειών), τον Συνεταιρισμό Παραγωγών Ροδιού Ν. Αιτωλοακαρνανίας, τους Φούρνους Αφοί Σκοτίδη και Αφοί Καρακώστα, τους Χάρη και Στέφανο Κολοβό, Πατσιά Αλέκο, Κουτσομπίνα Σωκράτη, Κουτσομπίνα Πάνο, Καρακώστα Ευστάθιο, Τσιρογιάννη Άρη, Κορώση Αριστείδη, Ρεντίφη Νεκτάριο, Καρακώστα-Κουτρούμπα, την Βιοτεχνία γαλακτοκομικών προϊόντων Αφοί Χρήστου Κατεφίδη ΟΕΒΕ, τον Δημοτικό Σύμβουλο Γιώτη Αλέξη για την ηχητική κάλυψη των εκδηλώσεων και τον Δημοτικό Σύμβουλο Καυμενάκη Σπύρο.  
Τις εκδηλώσεις τίμησαν με την παρουσία τους οι Βουλευτές Καραγκούνης Κώστας και Μακρυπίδης Ανδρέας, η Πολιτευτής Κοτρολού-Μάντζιου Έλενα, η Αντιδήμαρχος Ξηρομέρου Κουμανδράκη-Σαμαρά Ντίνα, ο Αντιδήμαρχος Ξηρομέρου Γαζέτας Παναγιώτης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Καραπάνου-Κολοβού Ευθυμία, Κατσιπάνος Αναστάσιος, Τζαχρήστας Παναγιώτης, Ψηλός Παντελής και Γιώτης Αλέξης, ο Ειδικός Σύμβουλος του Δήμου Ξηρομέρου Αρβανίτης Δημήτριος, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Φυτειών Φλώρόπουλος Ιωάννης, οι Πρόεδροι της Κοινότητας Σκουρτούς Τζογάνης Στάμος και Βασιλοπούλου Πλιαμέρης Δημήτριος, ο Πρόεδρος της Ο.Π.ΣΥ.Ξ. Στεργίου Δημήτρης, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Σκουρτούς και Βελανιδιάς Φυσελιάς Σπύρος καθώς και τα μέλη από τον Σύλλογο Σκουρτούς Καραμπλιάνης Ανδρέας και Στρατούλης Γεράσιμος.






















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο