Τετάρτη 10 Αυγούστου 2011

Κώστας Καραγκούνης: Σύσκεψη του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Δικαιοσύνης της Νέας Δημοκρατίας



Σύσκεψη του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Δικαιοσύνης της Νέας Δημοκρατίας, πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συσκέψεων του κόμματος υπό την προεδρία του  Υπεύθυνου του Τομέα, βουλευτή Ηλείας, κ. Κώστα Τζαβάρα και του Αναπληρωτή Υπεύθυνου, βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας, κ. Κώστα Καραγκούνη...

        Στη σύσκεψη αυτή συμμετείχαν εκπρόσωποι από όλο το φάσμα της Δικαιοσύνης, δικαστικοί λειτουργοί, εισσαγελικοί λειτουργοί, καθηγητές πανεπιστημίου, εκπρόσωποι δικηγορικών συλλόγων, δικηγόροι, δικαστικοί υπάλληλοι, υπάλληλοι φυλακών και υποθηκοφυλακείων κ.α. 
      Ο σκοπός της συνάντησης είχε διττό στόχο και σκοπό. Αφενός  να διαρθρωθεί ο Τομέας Δικαιοσύνης με τρόπο που θα επεξεργαστεί τις προγραμματικές θέσεις της Ν.Δ. για τον τομέα της Δικαιοσύνης με θέσεις και προτάσεις που θα επιφέρουν μια πραγματική μεταρρύθμιση που έχει ανάγκη σήμερα ο θεσμός και αφετέρου να ελέγχει καθημερινά την Κυβέρνηση και ν’ ασκεί έντιμη, ειλικρινή και υπεύθυνη αντιπολίτευση στα σχετικά με τον Τομέα θέματα.  
       Το λόγο πήραν οι περισσότεροι των παρισταμένων καθώς και οι Τομεάρχες και επισημάνθηκε από όλους τους ομιλητές για αλλη μια φορά η αναγκαιότητα επεξεργασίας και διαβούλευσης θέσεων, σε συνεργασία με τη Γραμματεία Προγράμματος της Ν.Δ. ώστε να υπάρξει ένα σχέδιο προτάσεων για την αναβάθμιση της ποιότητας του δικαστικού έργου και τη βελτίωση των όρων της απονομής της Δικαιοσύνης και να διασφαλίζεται για τον πολίτη, η δίκαιη, αποτελεσματική και σε εύλογο χρόνο ικανοποίηση αιτημάτων για παροχή δικαστικής προστασίας.
     Από πλευράς των τομεαρχών της Νέας Δημοκρατίας, υπήρξε διαβεβαίωση για την ειλικρινή τους πρόθεση να συμβάλουν σε μια ουσιαστική μεταρρύθμιση των δομών οι οποίες δυστυχώς σήμερα εμποδίζουν την αποτελεσματική και έγκαιρη απονομή της Δικαιοσύνης. Οι απόψεις που κατατέθηκαν συγκλίνουν στη διαπίστωση ότι η στόχευση θα πρέπει να επικεντρωθεί στην επίλυση των δομικών προβλημάτων στην λειτουργία της Δικαιοσύνης  και στη δημιουργία υποδομών και λειτουργιών που θα διασφαλίζουν την αποτελεσματική και έγκαιρη απονομή της. 
     Η Δικαιοσύνη για τη Ν.Δ. λογίζεται ως εγγύηση των ατομικών διακαιωμάτων του πολίτη και έσχατο καταφύγιο κάθε αδικούμενου πολίτη αλλά και προπύργιο του Δημοκρατικού μας πολιτεύματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο