Τετάρτη 10 Αυγούστου 2011

Παρουσιάστηκε στην Μαχαιρά, το λεύκωμα «ΜΑΧΑΙΡΑΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ-226 Φωτογραφίες» του Γιώργου Κουβέλη



   Ένα έξοχο και γεμάτο ιστορία και μνήμες φωτογραφικό λεύκωμα με τίτλο «ΜΑΧΑΙΡΑΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ-226 Φωτογραφίες» του Γεωργίου Χρ. Κουβέλη,
 παρουσιάστηκε το απόγευμα της Κυριακής 7 Αυγούστου, στην πλατεία της Μαχαιράς (Δήμος Ξηρομέρου)...
ΔΕΙΤΕ ΠΟΛΛΕΣ ΦΩΤΟ


   Το λεύκωμα που εξέδωσε πρόσφατα η Ξηρομερίτικη Εταιρεία Λόγου και Τέχνης αποτυπώνει μέσα από εικόνες την ιστορία των ανθρώπων σε πρόσωπα-εικόνες-και μνήμες από όλο το χωριό. Εικόνες από το χθες, εικόνες κοινής ζωής και παραδόσεων, εικόνες φύσης και ανθρώπων.
  Χαιρετισμούς στην εκδήλωση απηύθυναν: ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Μαχαιράς Νίκος Τριάντης, ο πρόεδρος δημοτικού συμβουλίου Ξηρομέρου Βασίλης Μουρκούσης και ο Γυμνασιάρχης ποιητής Άρης Μπιτσώρης.
     Ο Πρόεδρος της Ξηρομερίτικης Εταιρείας Λόγου και Τέχνης Μπάμπης Τσελεπής είχε τον κύριο λόγο στο συντονισμό της εκδήλωσης, καλωσόρισε τους προσκεκλημένους, προλόγισε την εκδήλωση και έδωσε το λόγο στους ομιλητές.
    Ο Σπύρος Μακρυπίδης, γιατρός αναφέρθηκε στο καταπληκτικό φωτογραφικό υλικό το οποίο αποτελεί μια φωτογραφική παρακαταθήκη για το γενέθλιο τόπο μας.  Ο Κώστας Τσαπαρέλης π. Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ξηρομεριτών  μίλησε για τις εικόνες που σημάδεψαν επί μισό αιώνα την επαγγελματική αλλά και την κοινωνική δράση στη Μαχαιρά. Ο εκπαιδευτικός ιστορικός Βασίλης Ζαγκότας ανέδειξε την αξία του έργου από λαογραφική άποψη σε σχέση με την εκπαίδευση
    Και η Μαρία Αγγέλη Φιλόλογος-λογοτέχνης  με τη λεπτομερή και άκρως ενδιαφέρουσα παρουσίαση υψηλού επιπέδου καθήλωσε το κοινό και παρέθεσε λεπτομέρειες για τις εικόνες του λευκώματος που απεικονίζουν την Μαχαιρά της ιστορίας, του πολιτισμού, της λαογραφικής και φυσικής ομορφιάς.
      Τον κύκλο των ομιλιών έκλεισε ο ίδιος ο δημιουργός του λευκώματος Γεώργιος Κουβέλης, ο οποίος συγκινημένος, ευχαρίστησε όλους όσους ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα και παραβρέθηκαν στην εκδήλωση και όσους με τον ένα ή τον άλλο τρόπο μας βοήθησαν ή τον ενθάρρυναν στην πραγματοποίηση αυτού του έργου, που  ολοκλήρωσε  με  σεβασμό προς τον τόπο του και μοναδικό  κίνητρο, την αγάπη του γι’ αυτόν.

Προβολή ντοκυμαντέρ του Χριστόδουλου Κουβέλη
    Αμέσως μετά την Παρουσίαση του λευκώματος, προβλήθηκαν δυο ντοκυμαντέρ του Χριστόδουλου Κουβέλη:  «η δημοκρατία στο απόσπασμα» και «Μαχαιράς: τόπος, γη, άνθρωποι»  τα οποία άρεσαν και χειροκροτήθηκαν θερμά μετά το τέλος της προβολής τους από τους παρεβρισκόμενους.












































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο