Κυριακή 14 Αυγούστου 2011

Παρουσιάστηκε το βιβλίο «Το Πάνθεον των Ξηρομεριτών Αγωνιστών» του Μπάμπη Κουβέλη στον Αστακό



    Μέσα σε μια λιτή αλλά γεμάτη ουσία εκδήλωση, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 11 Αυγούστου, το απόγευμα, στην αίθουσα του Δημαρχείου στον Αστακό, η παρουσίαση του βιβλίου του Μπάμπη Κουβέλη «Το Πάνθεον των Ξηρομεριτών Αγωνιστών». Την εκδήλωση διοργάνωσαν η Αιτωλική Πολιτιστική Εταιρία...


 ..σε συνεργασία με το Δήμο Ξηρομέρου και με την στήριξη της Ξηρομερίτιης Εταιρείας Λόγου και τέχνης   και του Συλλόγου των Απανταχού Φυτειωτών «το Λιγοβίτσι».
     Την εκδήλωση χαιρέτισε η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Ξηρομέρου Κουμανδράκη-Σαμαρά Κωνσταντίνα η οποία τόνισε ότι ο δήμος Ξηρομέρου έχοντας ιδιαίτερη ευαισθησία σε θέματα που αφορούν στο βιβλίο και τις βιβλιοθήκες, στηρίζει το βιβλίο, γιατί το βιβλίο είναι ένα πνευματικό ταξίδι που παρέχει γνώση στην Ιστορία, άρα δύναμη στο τόπο μας.   
      Συντονιστής της παρουσίασης ήταν ο Παναγιώτης Κοντός, Καθηγητής Γλωσσολογίας, τ. Προϊστάμενος Γραμματείας του Πανεπιστημίου Αθηνών ο οποίος με σωστές παρεμβάσεις και τοποθετήσεις καλωσόρισε τους καλεσμένους, παρουσίασε τους ομιλητές και φυσικά τον συγγραφέα.
       Για το βιβλίο και το έργο του Μπάμπη Κουβέλη μίλησαν οι : ο Αστακιώτης Κώστας Καρούσος, έφορος Δ.Σ. της εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών, ο οποίος εξήρε το έργο του συγγραφέα και ο Μπάμπης Τσελεπής, Πρόεδρος της Ξηρομερίτικης Εταιρείας Λόγου και Τέχνης ο οποίος αναφέρθηκε στην προσωπικότητα του συγγραφέα και την κοινωνική και πολιτιστική του παρουσία.
   Στο τέλος ο συγγραφέας Μπάμπης Κουβέλης ευχαρίστησε τους ομιλητές, τους συνδιοργανωτές καθώς και τους παρευρισκόμενους για την παρουσία τους στην εκδήλωση.


































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο