Τρίτη 30 Αυγούστου 2011

Ερώτηση του Παναγιώτη Κουρουμπλή για την αναστολή μέτρων επιβολής ποινών σε μικροοφειλέτες του Δημοσίου

   Ερώτηση για τους μικροοφειλέτες του δημοσίου, κατέθεσε ο Ανεξάρτητος Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής.
    Ειδικότερα ο κ. Π. Κουρουμπλής στην κατατεθείσα ερώτηση αναφέρει ότι «η συνεχής επιδείνωση της οικονομικής κρίσης οδηγεί εκατοντάδες..

   
    ..χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις στη συσσώρευση οικονομικών υποχρεώσεων και εν τέλει στο κλείσιμο.  
     Επιπροσθέτως, η έλλειψη ρευστότητας και η άρνηση των τραπεζών να βοηθήσουν τις εν λόγω επιχειρήσεις, διογκώνoυν τις υποχρεώσεις τους προς την εφορία.
       Η λύση δεν βρίσκεται στο ισοπεδωτικό μέτρο της κατάσχεσης και του αυτόφωρου. Όταν δε γνωστοί μεγαλοοφειλέτες απολαμβάνουν ιδιότυπης ασυλίας, δεν είναι δυνατόν  να οδηγούνται στο αυτόφωρο  μικρομεσαίες επιχειρήσεις  και μικροοφειλέτες  που αδυνατούν να ανταπεξέλθουν άμεσα στις οικονομικές τους υποχρεώσεις προς το Δημόσιο. Κατά συνέπεια είναι αυτονόητη η κραυγή διαμαρτυρίας και απόγνωσης της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Πελοποννήσου και Νοτιοδυτικής Ελλάδος».

      Καταλήγοντας ο κ. Π. Κουρουμπλής ερωτά τον Υπουργό Οικονομικών κ. Ευάγγελο Βενιζέλο εάν προτίθεται να αποσύρει άμεσα τα απεχθή αυτά μέτρα που στρέφονται εις βάρος των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και μικροοφειλετών και εάν πρόκειται να ικανοποιήσει τα αιτήματα των Εμπορικών Συλλόγων για παροχή κάθε διευκόλυνσης ώστε να ρυθμιστούν ομαλά και σε βάθος χρόνου οι υποχρεώσεις προς την εφορία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο