Πέμπτη 25 Αυγούστου 2011

Στη βουλή το θέμα της κατάργησης του μειωμένου ταχυδρομικού τέλους για τις επαρχιακές εφημερίδες

ΜΕ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ
    
        Στη βουλή έρχεται το θέμα της κατάργησης του μειωμένου ταχυδρομικού τέλους για τις επαρχιακές εφημερίδες, μετά από  παρέμβαση των βουλευτών της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτη Κουβέλη, Θανάση Λεβέντη, Νίκου Τσούκαλη και Γρηγόρη Ψαριανού....


            Οι τέσσερις βουλευτές με ερώτηση που κατέθεσαν, ζητούν από τον αρμόδιο υπουργό να επανεξετάσει το θέμα που επέβαλε το άρθρο 48 του νόμου 3986  στην αποστολή των επαρχιακών εφημερίδων, προκειμένου αυτές να συνεχίσουν  απρόσκοπτα την κυκλοφορία τους.
            Όπως είναι γνωστό από τις αρχές Αυγούστου όλα τα έντυπα συλλόγων, φορέων, οικολογικών και άλλων οργανώσεων, αλλά και τοπικές εκδόσεις πολιτικού, θρησκευτικού και πολιτιστικού περιεχομένου, χάνουν την ατέλεια που είχαν, με αποτέλεσμα το δεκαπλασιασμό των ταχυδρομικών τελών και εν τέλει το κλείσιμο εκατοντάδων εναλλακτικών και τοπικών εντύπων.
            Όπως αναφέρουν οι βουλευτές της ΔΗΜ.ΑΡ,  με τη συγκεκριμένη διάταξη «τιμωρούνται» όλα εκείνα τα έντυπα που στηρίζονται στο μεράκι, στον εθελοντισμό των συντακτών τους και στη συνδρομή των μελών τους. Με άλλα λόγια «τιμωρούνται» όλες  εκείνες οι ρομαντικές προσπάθειες που μόνο να δώσουν έχουν, κι όχι να πάρουν.

Το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:
            Αγανάκτηση και προβληματισμό έχει προκαλέσει η κατάργηση του μειωμένου ταχυδρομικού τέλους που επέβαλε το άρθρο 48 του νόμου 3986 (ΦΕΚ 152/1-7-2011) στην αποστολή των επαρχιακών εφημερίδων αφού για τις περισσότερες  απ’ αυτές θα σημάνει το τέλος της κυκλοφορίας τους.

            Από τις αρχές Αυγούστου όλα τα έντυπα συλλόγων, φορέων, οικολογικών και άλλων οργανώσεων, αλλά και τοπικές εκδόσεις πολιτικού, θρησκευτικού και πολιτιστικού περιεχομένου, παύουν να έχουν την πολύ σημαντική για τη βιωσιμότητά τους ταχυδρομική ατέλεια, μέσω της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας - Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και θα αναγκαστούν να πληρώνουν στο ακέραιο, όλο το ποσό των ταχυδρομικών τελών.

            Πρακτικά αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα το δεκαπλασιασμό των ταχυδρομικών τελών και εν τέλει το κλείσιμο εκατοντάδων εναλλακτικών και τοπικών εντύπων. Η  έκδοση των περισσότερων από τα έντυπα που πλήττονται, γίνεται καθαρά από αγάπη για τον τόπο τους, με εθελοντική εργασία και συνεισφορά των εκδοτών τους, ανήκουν κυρίως σε φορείς και οργανώσεις μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα και αποτελούν  μοχλό ανάπτυξης των τοπικών κοινωνιών.

Επειδή η κατάργηση του μειωμένου ταχυδρομικού τέλους, θα αφανίσει τον επαρχιακό και εναλλακτικό τύπο, ο οποίος χρησιμοποιεί κατά κύριο λόγο το ταχυδρομείο για τη διακίνησή του,

Επειδή με τη συγκεκριμένη διάταξη «τιμωρούνται» όλα εκείνα τα έντυπα που στηρίζονται στο μεράκι και στον εθελοντισμό των συντακτών τους, στη συνδρομή των μελών τους.

Επειδή «τιμωρούνται» όλες  εκείνες οι ρομαντικές προσπάθειες που μόνο να δώσουν έχουν κι όχι να πάρουν.

Ερωτώνται οι κ. κ. υπουργοί:
Προτίθεστε να επανεξετάσετε το θέμα της κατάργησης του μειωμένου ταχυδρομικού τέλους που επέβαλε το άρθρο 48 του νόμου 3986  στην αποστολή των επαρχιακών εφημερίδων προκειμένου αυτές να συνεχίσουν  απρόσκοπτα την κυκλοφορία τους;

Οι ερωτώντες βουλευτές
Φώτης Κουβέλης
Θανάσης Λεβέντης
Νίκος Τσούκαλης
Γρηγόρης Ψαριανός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο