Τρίτη 30 Αυγούστου 2011

Σύλλογος Φυτειωτών: Η Πολιτεία απαξιώνει το έντιμο πολιτιστικό κίνημα. Απαξιώνει τα έντιμα πολιτιστικά έντυπα (εφημερίδες-περιοδικά).


Το πολιτιστικό κίνημα, τα τελευταία χρόνια είχε αρχίσει να «δεινοπαθεί» από τις κομματικές κόντρες. Αποτέλεσε την «φωλιά» για κομματικές και προσωπικές φιλοδοξίες που σε καμία περίπτωση δεν συνάδουν με την αρχή λειτουργίας του πολιτιστικού κινήματος...
 
        Ωστόσο, η Πολιτεία «φρόντισε» να «αφανίσει» και το τελευταίο ίχνος από τους έντιμους Συλλόγους.
         Μέσα στο γνωστό σε όλους μας «μεσοπρόθεσμο» (Νόμος 3986/11) υπάρχει το άρθρο 48, σύμφωνα με το οποίο παύουν να ισχύουν τα μειωμένα ταχυδρομικά τέλη από 1 Αυγούστου 2011 για όλα τα πολιτιστικά έντυπα (εφημερίδες-περιοδικά).
        Η ψήφιση του συγκεκριμένου άρθρου σε καμία περίπτωση δεν βοηθά το «υγιές» πολιτιστικό κίνημα και λέγοντας «υγιές» εννοούμε τους Συλλόγους που κάνουν σωστά την δουλειά τους με το να απευθύνονται σε όλους τους πολίτες χωρίς κομματικές διακρίσεις και ταμπέλες.
     Αντίθετα, η απόφαση αυτή «αρρωσταίνει» το πολιτιστικό κίνημα, το κάνει πιο φτωχό και ειδικά σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς.
        Πιστεύουμε ότι, Πολιτισμός είναι η επικοινωνία μεταξύ των ανθρώπων, η επικοινωνία καθορίζει το μέλλον των κοινωνιών. Η επικοινωνία λοιπόν, δημιουργεί καταστάσεις και συνθήκες γενικότερα, με σκοπό την εξέλιξη του κοινωνικού γίγνεσθαι και πάντα βέβαια προς το καλύτερο.
       Οι πολιτιστικές εφημερίδες στηρίζονται πρωτίστως στο μεράκι, στην αγάπη και στην αφοσίωση των μελών τους. Είναι προσπάθεια συλλογική που σκοπό έχει την ανάπτυξη των σχέσεων μεταξύ των πολιτών των τοπικών κοινωνιών μέσα από διάφορες δράσεις και εκδηλώσεις.
         Αποτελεί «κοινωνική αδικία» η παραπάνω απόφαση, γι’ αυτό ζητάμε άμεσα απαντήσεις από τους Βουλευτές του Νομού μας.
         Ζητάμε να υπάρξει άμεση τροποποίηση της απόφασης και να ληφθούν οι αναγκαίες αποφάσεις που θα στηρίζουν τα πολιτιστικά έντυπα και δεν θα τα «τιμωρούν», διότι με τον τρόπο αυτό τιμωρούν τις τοπικές κοινωνίες.
        Σε διαφορετική περίπτωση και αν παραμείνει ως έχει η συγκεκριμένη απόφαση, δηλώνουμε με παρρησία και σθένος, ότι οι Βουλευτές που ψήφισαν το άρθρο 48 θα είναι «ανεπιθύμητοι» στις Φυτείες.

Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος

Χρήστος Γ. Σαλτογιάννης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο