Κυριακή 21 Αυγούστου 2011

Οδοιπορικό μνήμης για τον Γρίβα από την Αμφικτιονία Ακαρνάνων

Οι σπουδαστές Δ΄ έτους των εκπαιδευτηρίων Πληροφορικής Βόνιτσας παρουσίασαν με πολυμέσα, την ζωή, τις μάχες και τα γεγονότα του θανάτου, της ηγετικής φυσιογνωμίας της Ελληνικής Επανάστασης του 1821, του Θεοδωράκη Γρίβα, στην Κούλια του Γρίβα, στην Περατιά


    Εκδήλωση τιμής ενός από τους ήρωες της επανάστασης του 1821 του Θεοδωράκη Γρίβα, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 17 Αυγούστου 2011, το βράδυ, από την δραστήρια Αμφικτιονία Ακαρνάνων, στη Κούλια του Γρίβα, στην Περατιά (Δήμος Ακτίου-Βόνιτσας).
ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
  

       Η εκδήλωση ξεκίνησε  με προβολή Βίντεο, διάρκειας μίας ώρας, για τη ζωή και τις μάχες του  ατρόμητου, του ψύχραιμου, του γενναίου, του ήρωα, του Ακαρνάνα και μια από τις σπουδαιότερες ιστορικές φυσιογνωμίες της επανάστασης του 1821 του Θεοδωράκη Γρίβα.
       Για τη δράση του αγωνιστή αναφέρθηκαν αναλυτικά οι αφηγητές Βερύκιος Δημήτριος, Λιόντος Δημήτριος, κ.α. οι οποίοι ανέδειξαν με λεπτομέρεια τη μεγάλη μορφή που πολέμησε για το αγαθό της ελευθερίας με συλλογή στοιχείων από αξιόπιστες ιστορικές πηγές.
      Όλοι οι παρευρισκόμενοι ένοιωσαν υπερήφανοι για τους πρόγονο τους Θεοδωράκη Γρίβα τον σταυραετό της Λάμιας και για τους εκατοντάδες Ακαρνάνες που θυσιάστηκαν στο βωμό της ελευθερίας πιστοί πάντα στα ιδανικά της φυλής.
    Nα σημειώσουμε ότι κατά τη διάρκεια της εκδηλωσης άνοιξε τις πόρτες της για το κοινό, η κούλια του Γρίβα η οποία βρίσκεται 300 μέτρα από τον οικισμό Αγίας Βαρβάρας Περατιάς.
      Την εκδήλωση χαιρέτησαν επαινώντας την πρωτοβουλία της Αμφικτιονίας Ακαρνάνων οι:
ο Δήμαρχος Ακτίου-Βόνιτσας Νίκος Σολδάτος και οι απόγονοι του Γρίβα: Ασπρογέρακας-Γρίβας  Κώστας, Παπανικολή Μαίρη και Γρίβας Χρήστος.
      Ακολούθησαν σύντομοι χαιρετισμοί από τον πρόεδρο της Αμφικτιονίας Φίλιππο Ντόβα, και από τον Αντιπρόεδρο και συντονιστή Ντίνο Στυλιανό
























ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο