Τετάρτη 24 Αυγούστου 2011

Ενισχύσεις και από Κοζάνη στο μέτωπο των Φυτειών. Επέστρεψε ο εφιάλτης του 2007



   Η μεγάλη φωτιά που βρίσκεται σε εξέλιξη στην περιοχή των  Φυτειών και καίει από τον επαρχιακό δρόμο μέχρι τη Μπαμπίνη σύμφωνα με πληροφορίες έχει κυκλωθεί αλλά τα μέτωπα είναι πολλά. Εκεί είχαμε τις πρώτες απώλειες σε ζώα καθώς κάηκε ένα κοπάδι με αιγοπρόβατα...


 ...την ώρα που έχουν καεί και κάποιες αγροτικές εγκαταστάσεις όπως τολ κλπ.
      Η φωτιά θυμίζουμε μόνο από τύχη δεν κατευθύνθηκε προς τις Φυτείες καθώς άλλαξε φορά ο άνεμος. Δυστυχώς η περιοχή που καίγεται είχε καεί και το 2007 και πλέον πολλοί αγρότες έχουν πάθει ανεπανόρθωτη ζημιά.
    Ο αριθμός των πυροσβεστών που επιχειρούν είναι μεγάλος και μπορείς να δεις παντού πυροσβεστικά, ενώ στην περιοχή έχουν έρθει ενισχύσεις από την Κοζάνη(!) που χρειάστηκαν λίγο χρόνο μέχρι να αναλάβουν καθώς αρχικά και καθώς δεν ήξεραν την περιοχή κατευθύνθηκαν στη φωτιά της Στάνου.
      Δυστυχώς τα μέτωπα είναι πάρα πολλά και οι εναέριες δυνάμεις έχουν διασπαρθεί. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του τριπλού μετώπου στο δήμο Αμφιλοχίας σε Άγριλο, Στάνο και Λουτράκι όπου υπάρχει έλεγχος της φωτιάς αλλά δεν μπορούν να γίνουν αυτή την ώρα οι ρίψεις που χρειάζονται με αποτέλεσμα τα μέτωπα να είναι ενεργά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο