Τρίτη 30 Αυγούστου 2011

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ: Σύσκεψη στο Μεσολόγγι για καταγραφή ζημιών από τις φωτιές


 Η πρώτη σύσκεψη εργασίας, μετά τις φωτιές στην Αιτωλοακαρνανία, πραγματοποιήθηκε στο Μεσολόγγι υπό την προεδρία του Αντιπεριφερειάρχη της ενότητας Αιτωλοακαρνανίας Βασίλη Αντωνόπουλου.
Στη διάρκεια της σύσκεψης έγινε μια πρώτη συνολική εκτίμηση των καταστροφών από τις φωτιές που έπληξαν...


     ..τόσο τη δημόσια όσο και τις ιδιωτικές περιουσίες, καθώς και τις ζημιές που προκλήθηκαν στις υποδομές. 

       Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στα αναγκαία τεχνικά έργα που πρέπει να πραγματοποιηθούν στις πληγείσες περιοχές προκειμένου να μη σημειωθούν κατά τον ερχόμενο χειμώνα φαινόμενα κατολισθήσεων αλλά και οι πλημμύρες που συχνά συμβαίνουν μετά από τις καλοκαιρινές φωτιές.

       Στη σύσκεψη πήραν μέρος ο Δήμαρχος Μεσολογγίου Π. Κατσούλης, ο Δήμαρχος Ναυπάκτου Γ. Μπουλές, ο Δήμαρχος Βόνιτσας-Ακτίου Ν. Σολδάτος, ο Αντιδήμαρχος του Δήμου Αγρινίου Ν. Θεοδωρόπουλος, η αντιδήμαρχος του Δήμου Αμφιλοχίας Παρασκευή Ψωφάκη και ο δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Θέρμου Ν. Μπαλαμπάτσης. Στη σύσκεψη πήρε μέρος και ο Αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος και Υποδομών Ν. Υφαντής αλλά και υπηρεσιακοί παράγοντες.

     Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης οι Δήμαρχοι καθώς και οι εκπρόσωποι των Δήμων ανέλαβαν την υποχρέωση, μέχρι την προσεχή Παρασκευή, να καταθέσουν αναλυτικά υπομνήματα με το σύνολο των ζημιών που υπέστη ο κάθε Δήμος, προκειμένου να αποτυπωθεί πλήρως η έκταση των ζημιών να σχεδιαστούν με ακρίβεια τα βήματα που πρέπει να γίνουν για την αποκατάσταση των περιοχών που επλήγησαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο