Τετάρτη 31 Αυγούστου 2011

Το «αντίο» της πολιτιστικής εφημερίδας «Παλαιομάνινα» - Έκλεισε μετά από 2 χρόνια λειτουργίας

Είναι το πρώτο θύμα της κατάργησης της ταχυδρομικής ατέλειας, ενώ μια ακόμα πρωτοβουλία της Εταιρείας Φίλων των Μνημείων της Παλαιομάνινας για το χωριό συνοδεύθηκε από την παγερή αδιαφορία της πλειοψηφίας των Παλαιομανιωτών





      Το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας Φίλων των Μνημείων της Παλαιομάνινας αποφάσισε την αναστολή  της 
έκδοσης της εφημερίδας «Παλαιομάνινα» για τους ακόλουθους λόγους... 


         Πρώτον, και η πρωτοβουλία αυτή συνοδεύθηκε από παγερή αδιαφορία του συνόλου σχεδόν των μόνιμων κατοίκων του χωριού μας και της πλειοψηφίας των συγχωριανών μας της διασποράς, προς τους οποίους μάλιστα αποστελλόταν ταχυδρομικώς με την καταβολή της αντίστοιχης δαπάνης για ταχυδρομικά τέλη.

     Δεύτερον, μετά την ενημέρωση του Διοικητικού Συμβουλίου από τον πρόεδρο Δημήτρη Στεργίου ότι δεν είναι διατεθειμένος να συνεχίσει τη χρηματοδότηση της εφημερίδας (για τα έως τώρα οκτώ –τριμηνιαία- φύλλα ο Δημήτρης Στεργίου επιβαρύνθηκε με το ποσό των 5.000 περίπου ευρώ), είναι αδύνατη η κάλυψη της δαπάνης έκδοσης από τα αποθεματικά της Εταιρείας.


     Τρίτον, ενώ η χρηματοδότηση αυτή θα μπορούσε να είχε αυξήσει τα έσοδα της Εταιρείας και να εξασφάλιζε τη συνέχιση της έκδοσης, αντιθέτως παρατηρήθηκε μια πενιχρότατη εισροή εσόδων από ετήσιες συνδρομές (20 ευρώ).


       Τέταρτον, ακόμα και τα έσοδα από διαφημίσεις, που καταχωρίσθηκαν στα πρώτα φύλλα της εφημερίδας μας, δεν καταβλήθηκαν από μερικούς συγχωριανούς μας!


    Πέμπτον, μετά την κυβερνητική απόφαση για δεκαπλασιασμό περίπου της δαπάνης για τα ταχυδρομικά τέλη (300 περίπου ευρώ ανά έκδοση!), η συνέχιση της κυκλοφορίας της εφημερίδας μας γίνεται ακόμα πιο απαγορευτική.



Παλαιομάνινα 31 Αυγούστου 2011
Από το Διοικητικό Συμβούλιο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο