Παρασκευή 19 Αυγούστου 2011

Μουσική βραδιά στο Αγράμπελο

Στο κατάμεστο από κόσμο προαύλιο της εκκλησίας των Αγίων Ταξιαρχών στο Αγράμπελο, το Σάββατο 13 Αυγούστου πραγματοποιήθηκε από το Σύλλογο Αγραμπελιωτών, το παραδοσιακό μαγείρεμα και μοίρασμα δωρεάν βλάχικου γαμήλιου φαγητού (κρέας με χοντρά μακαρόνια και πικάντικη κόκκινη σάλτσα βρασμένα σε μεγάλα καζάνια), συνεχίζοντας το έθιμο αναβίωσης του βλάχικου  γαμήλιου γεύματος.Το αδιαχώρητο έγινε από την συμμετοχή του κόσμου. Ο αριθμός των επισκεπτών ήταν εκατοντάδες......


Τους καλεσμένους καλωσόριζε ο Γενικός γραμματέας του συλλόγου μας Δημήτρης Καμπέρης και η αντιπρόεδρος  Γεωργία Τσέλιου αναφέρθηκε και ευχαρίστησε όσους βοήθησαν το σύλλογο μας. Στη συνέχεια χαιρέτησαν τη γιορτή,η Ευθυμία Καραπάνου – Κολοβού Δημοτική Σύμβουλος Δ. Ξηρομέρου, π.Δήμαρχος Αστακού Παναγιώτης Στάϊκος, ο ειδικός σύμβουλος Δήμου Αστακού Αρβανίτης Δημήτριος και από την  Εταιρεία Φίλων των Μνημείων της Παλαιομάνινας  ο πρόεδρος  Δημήτρης Στεργίου  Σε όσους πρόσφεραν προβατίνες για το γαμήλιο γεύμα: Κωνσταντίνου Αποστόλης, Κωνσταντίνου Κώστας, Φλώρος Γιάννης, από το Πρόδρομο ,Παπούλιας Τάκης υδραυλικός, από  Χρυσοβίτσα  Ζορμπάς Θεόδωρος (ταβέρνα),Αθανασιος Λιγνός Καραισκάκη (ταβέρνα), Μπλαχούρας Αρτέμης (πεντάλοφος) Επίσης να ευχαριστήσουμε ιδιαίτερα τους μαγείρους, Δημήτριο Τάγκα, Γιάννη Φλώρο και η Ευτυχία Βενετίκου, την εταιρεία φίλων των  μνημείων της παλαιομάνινας για την προσφορά των Καζανιών,και  δίσκων κ.α. Επίσης ευχαριστούμε θερμά το ηλεκτρολόγο  Ζορμπά Τάκη,και τα δυο παδια του Αχιλλέα και Σπύρο, τον αρτοποιό Κώστα Μίχα από την Παλαιομάνινα για το ψωμί τα κουλούρια και τα καλά του λόγια που λέει πάντα για το χωριό μας,  όλους όσους εργάστηκαν για τη διοργάνωση και την επιτυχία των εκδηλώσεων και όσους τις υποστήριξαν με την παρουσία τους, με την προσφορά δώρων, με την αγορά λαχείων και οποιοδήποτε άλλο τρόπο.

Ακομα θελω να ευχαριστησω και όλα τα παιδιά που δούλεψαν σκληρά.
Ήταν μαζί μας και τους ευχαριστούμε: ο πρόεδρος Δημοτικού συμβούλιου Μουρμούρης Βασίλειος οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Καραπάνου-Κολοβού Ευθυμία και ο  Ζορμπάς Γιάννης, και ο ειδικός σύμβουλος Δημήτρης Αρβανίτης του Δήμου Ξηρομέρου, ο π.Δήμαρχος Αστακού Στάικος Παναγιώτης , ο πρόεδρος της Ξηρομεριτικης εταιρίας λόγου και τέχνης Μπάμπης Τσελεπής ,από την εταιρεία φίλων των  μνημείων της παλαιομάνινας ο πρόεδρος Δημήτρης  Στεργίου, ο γραμματέας  Κουτουβέλης Κώστας, o αντιπρόεδρος  Πούλιος Δημήτριος  και το μέλος του συλλόγου  Κουτσομπίνας Κώστας,  ο Πρόεδρος του Συλλόγου Σκουρτούς και Βελανιδιάς Φυσελιάς Σπύρος καθώς και τα μέλη από τον Σύλλογο Σκουρτούς Καραμπλιάνης Ανδρέας και Στρατούλης Γεράσιμος, και ο Γεράσιμος Ζορμπάς Αντιπρόεδρος του συλλόγου Βελανιδιάς, η προεδρος του συλλόγου Στρογγυλοβουνιωτών Πηγή Χαντζή και ο π. προεδρος βελανιδιάς Γαζέτας Χρήστος. 
Ευχαριστούμε όλους όσους εργάστηκαν για τη διοργάνωση και την επιτυχία των εκδηλώσεων 







































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο