Κυριακή 19 Μαΐου 2024

Απόστολος Ν Πανταζής : κατέφθασε και ο βαρύς πέλεκυς του παρατηρητήριου


Αγαπητοί συμπολίτες και συμπολίτισσες ,

Σας εύχομαι καλό υπόλοιπο ημέρας και καλό Σαββατοκύριακο ......

Όπως γνωστοποιήθηκε ,μέσω του ακριβούς προηγουμένου δημοσιεύματος ,ζούμε τη θλιβερή εξευτελιστική πραγματικότητα ,ότι ο Δήμος Ξηρομέρου,παραμένει ο μοναδικός Δήμος πανελληνίως ,δίχως προϋπολογισμό ,λειτουργεί καθαρά μόνο με αλόγιστες απευθείας αναθέσεις και αυτές οι αναθέσεις ,πραγματοποιούνται με τη διαδικασία του κατεπείγοντος σε ημέτερους .

Σαν να μην ήταν επαρκές αυτό ,κατέφθασε και ο βαρύς πέλεκυς του παρατηρητήριου ,που παρά τις απέλπισες προσπάθειες και τις ικεσίες της δημοτικής αρχής ,απευθυνόμενη προς πάσα κατεύθυνση και ειδικότερα προς πολιτικούς για χέρι βοηθείας,το παρατηρητήριο δεν υπέκυψε ,ούτε πτοήθηκε ,αποστέλλοντας εν τελει τα κάτωθι πορίσματα :

Γ. Γνώμη του επί του Σχεδίου Προϋπολογισμού έτους 2024

Συνεπώς το Παρατηρητήριο έχει τη γνώμη ότι το σχέδιο του προϋπολογισμού που αξιολόγησε:

01. Είναι τουλάχιστον ισοσκελισμένο.

02. Δεν έχει τηρήσει τις οδηγίες που δόθηκαν με την 67326/28.07.2023 (Β' 4795) ΚΥΑ.

03. Δεν έχουν τηρηθεί οι οδηγίες του άρθρου 4 «Τροποποίηση κωδικών αριθμών του προϋπολογισμού» της 67326/28.07.2023 (Β' 4795) ΚΥΑ ως προς την εγγραφή και παρακολούθηση των εισφορών προς τους ΦΟ.Δ.Σ.Α (μη τήρηση της αρχής της ειδίκευσης του προϋπολογισμού και της ειδικότητας των πιστώσεων).

Ως εκ τούτου, δεδομένων των αποτελεσμάτων της διενεργηθείσας αξιολόγησης, είναι απολύτως αναγκαία η προσαρμογή των εγγραφών του σχεδίου του προϋπολογισμού σύμφωνα με τις προαναφερθείσες διαπιστώσεις ώστε κατά τον έλεγχο που θα διενεργηθεί από την οικεία

Αποκεντρωμένη Διοίκηση να αποφευχθεί η αναπομπή του προϋπολογισμού και να διασφαλιστεί η ολοκλήρωση του ελέγχου του και η επικύρωσή του το συντομότερο δυνατόν, δεδομένης και της παρέλευσης της προθεσμίας που προβλέπεται στο νόμο (31/12/2023).

 Έτσι λοιπόν κύριοι της δημοτικής αρχής ,καταλήξαμε σε αδιέξοδο ,επιβεβαιώνοντας για πολλοστή φορά περίτρανα την πολιτική σας ανικανότητα και κατά την πληθώρα αμειβομένων υπαλλήλων και ειδικών συνεργατών ,όπως επίσης και την πρόσληψη του αμειβομένου Γενικού Γραμματέα ,αναγκαστήκατε να ικετεύσετε για βοήθεια τον εξαίρετο άνθρωπο ,πατριώτη και πρώην προϊστάμενο του δήμου ,τον κύριο Δημητρίου ,που σαφώς και το έπραξε αφιλοκερδώς ,με μοναδικό γνώμονα την αμέριστη αγάπη του για τον τόπο .Αλλά δυστυχώς για εσάς ,με τα στοιχεία που του παρουσιάσατε και είχε ανα χείρας να διαχειριστεί ,όση γνώση ,εμπειρία και καλή θέληση είχε ο άνθρωπος ,δεν ήταν επαρκή ώστε να επισκιάσει την ανεπάρκεια σας και τα ψεύδη σας .Άνθρωπος είναι όχι μάγος .

Σας επισήμανα εξ’αρχής και πολλάκις ,ότι τα στοιχεία που αποτυπώνετε είναι εικονικά .Είναι ηλίου φαεινότερο ,ότι υπό αυτά τα δεδομένα ,ούτε τον Ιούλιο ,θα έχει προϋπολογισμό ο δημος μας.

Σας είχα αναφέρει επανειλημμένα σε δημοτικό συμβούλιο και επέμενα επι τούτου ,ότι εντοπίζεται σοβαρό πρόβλημα στα οικονομικά του δήμου μας ,κάτι όπου σας επισήμανα και προεκλογικώς ,ώστε να σας προτρέψω επικουρικά και χωρίς κανενα απολύτως μένος απέναντι σας ,να απευθυνθείτε σε ομάδα έμπειρων νομικών και οικονομολόγων ,ώστε να ελέγξει ,να συμβουλέψει και να τοποθετήσει σε ορθό μονοπάτι επιτέλους ,τις ανάγκες που έχει να αντιμετωπίσει ο δημος μας ,με μοναδικό γνώμονα υπεράνω όλων το συμφέρον του και μόνο.

Από την αντίπερα όχθη εσείς ,αντί να οπισθοχωρήσει ο πολιτικός σας εγωισμός και να συμμαζευτεί η θλιβερή κατάσταση η οποία έχουμε εισέλθει όλοι μας ,απόρροια των πράξεων σας ,επιλέξατε να λασπολογείτε και να εκτοξεύετε ύβρεις προς πάσα πιθανή κατεύθυνση ,εκτός των εαυτών σας φυσικά ,ώστε να καλύψετε την πολιτική σας ανεπάρκεια ακόμα μια φορά .

Κατά τα άλλα ,παρουσιάζετε ακόμη και σήμερα τους εαυτούς σας ,ως πολιτικούς Μεσίες και αλάνθαστους.

Καλή μας δύναμη 

Απόστολος Ν Πανταζής





33 σχόλια:

  1. Εξαιρετική αντιπολίτευση ,Αποστόλη μπράβο σου είμαστε μαζί σου ,προχώρα!!
    Έχεις αποδείξει την αγάπη σου για τον τόπο χρόνια τώρα ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εξαιρετικές μπαρούφες γραφει. τριανταφυλλε μην τους πονας αλλο και σκούζουν

      Διαγραφή
    2. Την απέδειξε κάθε φορά που δεν του κάνουν τα χατίρια παραιτείται τα παρατάει και αλλά τέτοια

      Διαγραφή
    3. Υποδειγματική βλακεία . κάντε υπομονή 5 χρόνια και θα ξαναπέσει φαπα

      Διαγραφή
  2. Ο Αποστόλης έχει δείξει την αγάπη του για τον τόπο έμπρακτα καθημερινά,σίγουρα είναι ικανός και άξιος.Αν κατέβει για δήμαρχος είναι βέβαιη η νίκη ή αν κατέβει με το Μήτσο Μπόνη δυο Αστακιώτες μαζί δε θα υπάρχει αντίπαλος και τότε ο Αστακός η Αλυζία και Φυτείες θα δούνε άσπρη μέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο αντιδήμαρχος που έχει τα οικονομικά του Δήμου τη λέει γειά όλα αυτά?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΔΥΣΤΗΧΩΣ ΜΑΣ ΚΟΡΟΙΔΕΨΑΝ ΟΤΙ ΘΑ ΔΙΟΡΘΩΣΟΥΝ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΜΕ ΨΕΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ ΟΤΙ ΓΙΑ ΟΛΑ ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΑΛΛΑ ΟΛΑ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΤΙ ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΙ ΚΡΙΜΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μα αυτοί αγαπητέ μου φίλε Αποστόλη, θεωρούν τους εαυτούς τους ξερόλες,τώρα τι να πούνε που έφαγαν το χαστούκι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Γαλουνης -Πανταζης δάνειο και χρεοκοπημένες πολιτικές

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ψάχνεις θέμα για να βρεις και δεν το βρίσκεις !! Πρόβλημα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΟΤΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΚΑΠΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΙΔΕΑ.
    ΕΠΕΙΔΗ ΕΠΕΣΕ Ο ΠΕΛΕΚΥΣ ΤΟΥ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟΥ ΑΥΡΙΟ ΑΝΑΒΛΗΘΗΚΕ Η ΨΗΦΗΣΗ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΥ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ 38 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ.
    ΜΗΝ ΚΑΤΕΒΕΙΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗ.
    ΕΠΕΣΕ Ο ΠΕΛΕΚΥΣ.
    ΞΕΡΕΙΣ ΕΣΥ.
    ΠΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΡΕΤΑΚΙΑ.
    ΚΑΘΙΣΤΕ ΣΠΙΤΙΑ ΣΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πολύ αγάπη άντε ρε να σου δώσει κανένα πενηνταευρο βλάκα ε βλακα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Η κακια και η ζηλοφθονία σε όλο το μεγαλείο της απέναντι στον πιο έντιμο και εργατικό τριανταφυλακη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ο τριανταφυλακης είναι έντιμος και ηθικός βρε και τον κατηγορείτε εσείς που διαλυσατε τα πάντα τα πάντα στο δήμο Ξηρομέρου αλλά θα μου πεις αφού φιλότιμο δεν έχετε τι περιμενεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ζήλεια Φθονος Κάκια απέναντι στον έντιμο στον ηθικό στον εργατικό στον άνθρωπο τριανταφυλακη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Θα έπρεπε να είχες κατέβει για δήμαρχος.ολο το Ξηρόμερο μαζί σου ήταν.δεν έπρεπε να αφήσεις τον Αλεκο.τωρα θα είχαν γίνει ήδη έργα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Σε αυτό το ξέπεσμα του τόπου υπάρχει λύση Δ.Μπόνης-Α.Πανταζής.ασ το καταλάβουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΜΠΡΑΒΟ ΑΠΟΣΤΟΛΗ
    ΦΟΒΕΡΟΣ
    ΤΟΥΣ ΠΕΘΑΝΕΣ
    ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
    ΕΙΣΑΙ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟΣ
    ΠΟΥ ΤΟ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕΣ ΑΥΤΟ ΜΕ ΤΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ
    ΕΠΕΣΕ ΠΕΛΕΚΥΣ
    ΠΑΕΙ Ο ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ
    ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΤΙ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ
    ΧΙΛΙΑ ΜΠΡΑΒΟ
    ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΕΤΣΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ.
    ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Η αγάπη για τον τόπο δεν γίνεται με καμώματα όπως Βάζω αλλά δεν βάζω,ανεξατητοποιουμαι αλλά δεν ανεξαρτητοποιουμε,συμμετέχω αλλά δεν συμμετέχω,ούτε να σας δώσω για να μου κάνετε ένα τραπέζια Χρειάζεται συνέπεια,συνέχεια και πάνω από όλα ευχή,αξιοπρεπή και σοβαρό λόγο που να αποδεικνύεται με τη συμπεριφορά μας Γιατι όλοι μας έχουμε ένα μικρό ή μεγάλο παρελθόν και ο αναμάρτητος πρώτος τον λίθο βάλετε.Αυτα ως γενική παρατήρηση, χωρίς εμπάθεια και εναντίον κανενος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Είστε μαζί του γι'αυτό σάρωσε στις εκλογές 😂😂🤣🤣🤣

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ο Δήμος είναι σε κακή κατάσταση με αυτή τη δημοτική αρχή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. αμ Τολια μ,τι να σκαμω τώρα αφού τσαφκες και γινκανε μάγκες απ το πθενα.τουν είχες και τον έκοβες βόλτες του νε κουσολαες και τον έβγαλες στου σιεργιαν τώρα σκοθκανε τα ραδίκια να βαρεσνε του μανάβ.αμ Τολια μ ας κατεβενες να τσεπερνε ο γερομπρος αλλά ήθελες τουν έφετ.κατσε τώρα να τσεχς εκεί και λακριτανε του κουντοτς και του μακαρίτς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Τι μπράβο ρε τενεκέ ξεγανωτε αυτός μόνο μίσος βγάζει και τίποτα αλλο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Τι μπράβο ρε τι μπράβο που το είδες το μπράβο το μίσος που βγάζει δεν το βλέπεις στραβος εισαι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Αχ και να ξέρες τι έρχεται . όπου φύγει φύγει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. κουραγιο μόνο πέντε χρόνια ειναι τωρα . θα περάσουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΕΤΗΣΙΟΥ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ 40 ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΣΕ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΤΙ ΕΡΓΑ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΟΥ ΝΑ ΚΟΣΤΙΖΟΥΝ 40 ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΓΙΑΤΙ ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΙΟΙΤΑ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΘΑ ΠΛΟΥΤΙΣΟΥΝ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΞΗΡΟΜΕΡΙΤΩΝ.ΑΝ ΡΙΧΝΑΤΕ 40 ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΣΤΟΝ ΑΣΤΑΚΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΟΤΟΠΟΣ ΝΤΡΟΠΗ.ΜΠΡΑΒΟ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΚΑΛΑ ΤΟΥΣ ΤΑ ΕΙΠΕΣ ΔΕΝ ΣΕ ΨΗΦΙΣΑ ΑΛΛΑ ΜΠΡΑΒΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο