Δευτέρα 20 Μαΐου 2024

Η πραγματική μεταρρύθμιση του ΔΙΑΥΓΕΙΑ και η συνεισφορά της στην διαφάνεια και στον έλεγχο. Αν έχεις όρεξη, να αφιερώνεις κόπο και χρόνο και να μην είσαι τεμπέλης, εκεί βρίσκεις τα πάντα και δεν έχεις ανάγκη κανέναν.

 

Το 2010, με τον νόμο 3861/2010 και το άρθρο 1, είχαμε την ίδρυση της ΔΙΑΥΓΕΙΑΣ.
“Αντικείμενο του παρόντος νόμου είναι η εισαγωγή της υποχρέωσης ανάρτησης των νόμων, των προεδρικών διαταγμάτων, και των πράξεων που εκδίδουν τα αναφερόμενα στο άρθρο 2 πρόσωπα και όργανα στο Διαδίκτυο και η δημιουργία των προϋποθέσεων και διαδικασιών για τη διασφάλιση ευρύτατης δημοσιότητας αυτών.”....
Πρόκειται για μία πραγματική μεταρρύθμιση, η οποία έγινε από την Κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου, εν μέσω των δύσκολων μνημονιακών χρόνων, όπου η λέξη μεταρρύθμιση είχε πάρει αρνητική έννοια, μιας και είχαμε την περίοδο εκείνη σκληρά μέτρα οικονομικής λιτότητας που έπλητταν τους πολίτες.
Η σχεδίαση της έγινε πολύ γρήγορα, το οικονομικό της κόστος είναι ελάχιστο και το όφελος της ως αναντικατάστατο εργαλείο ελέγχου των πράξεων της εκάστοτε κυβέρνησης και της δημόσιας διοίκησης, είναι τεράστιο.
Προσωπικά χρησιμοποιούμε την ΔΙΑΥΓΕΙΑ από το 2011 που έχουμε δημιουργήσει το Blog μας και μέσω αυτής παρακολουθούμε όλες τις αποφάσεις του Δήμου Ξηρομέρου, αλλά και όλες τις αποφάσεις άλλων φορέων που αφορούν τον Δήμο Ξηρομέρου.
Κάθε ημέρα μπαίνουμε 2 και 3 φορές στη διάρκεια της ημέρας στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ, αφιερώνουμε κόπο και χρόνο και μπορούμε να βρούμε πληροφορίες χρήσιμες και να σας τις παρουσιάσουμε, χωρίς να έχουμε ανάγκη καμία δημοτική αρχή.
Απτή απόδειξη τα πολλές δεκάδες δημοσιεύματα μας, με αυθημερόν πληροφορίες μέσα από το ΔΙΑΥΓΕΙΑ την περίοδο 2014 - 2019, που την διοίκηση του Δήμου την είχε η διοίκηση του κ. Γαλούνη με την οποία εμείς δεν είχαμε ούτε καλημέρα. Υπάρχουν ακόμα στο διαδικτυακό αέρα τα αναρίθμητα δημοσιεύματα μας, όπου αναδεικνύαμε θέματα κατά αποκλειστικότητα.
Το θέμα είναι να έχεις όρεξη, να ξέρεις να την χρησιμοποιείς, να αφιερώνεις κόπο και χρόνο και να μην είσαι τεμπέλης και με νοοτροπία συνταξιούχου. Εκεί βρίσκεις κάθε πληροφορία και δεν έχεις ανάγκη καμία εκάστοτε δημοτική αρχή.
Αυτά ως απάντηση σε κάποιους δημοσιογραφούντες εσχάτως στο Ξηρόμερο, νεόκοπους blogger, που μας έχουν πλημμυρίσει με κλικ «αντικειμενικής» ενημέρωσης και Fake News και ήταν και υποψήφιοι σε παράταξη, κάτι που γι αυτούς  αποτελεί και εχέγγυο της αντικειμενικότητας τους, για την οποία με χαρακτηριστική συχνότητα κομπάζουν.

mytikaspress.

1 σχόλιο:

  1. Έπρεπε να υπήρχε και στην εποχή γαλουνη με τον κύριο της κοινωφελούς που έκανε πάρτυ αναθέσεων και δεν τον τσεκαρε κανένας....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο