Κυριακή 19 Μαΐου 2024

Η αντικοινωνική και επικίνδυνη συμπεριφορά του πετάγματος σκουπιδιών από το παράθυρο του αυτοκινήτου

Φωτογραφία αρχείου.
 

Πραγματικό περιστατικό: Σάββατο 18 Μαΐου, κατεβαίνοντας το πρωί για το χωριό μας τον Μύτικα, στο νέο δρόμο Κουβαράς - Μπαμπίνη, στη κατηφόρα πριν τον κόμβο των Φυτειών, μπροστά μας ένα μαύρο αυτοκίνητο (δεν λέμε περισσότερες λεπτομέρειες) και πιο μπροστά ένα ασημί τζιπ..... Τριάδα κατεβαίναμε την κατηφόρα, με τις κανονικές αποστάσεις μεταξύ μας και ξαφνικά ανοίγει το παράθυρο του οδηγού από το μαύρο αυτοκίνητο και ένας καφές εκσφενδονίζεται και περνά δίπλα από το δικό μας αυτοκίνητο (ευτυχώς που κρατούσαμε την κανονική απόσταση και ακόμη περισσότερο, αλλιώς θα δεχόμασταν τον καφέ πάνω στο παμπρίζ).
Συνεχίζουμε κανονικά η τριάδα με τις κανονικές αποστάσεις μεταξύ μας, παρακάτω ο οδηγός του μαύρου αυτοκίνητου πιάνει το κινητό με το χέρι του και το βάζει στο αυτί του και αρχίζει να μιλά και να οδηγάει με το ένα χέρι.
Το αυτοκίνητο του που ήταν πετρελαίου, να βγάζει κατάμαυρο καπνό σε κάθε γκαζιά και να μην έχει το αυτοκόλλητο του ΚΤΕΟ με το χρώμα που είναι αυτό που πρέπει.
Μπαίνοντας στην όμορφη Μπαμπίνη, στρίψαμε για Αετό από τον μικρό γνωστό παράδρομο και τον χάσαμε, αλλά τα νεύρα που μας προκάλεσε κρατήσαν μέχρι να αντικρύσουμε τον κάμπο της Αλυζίας, τη καταγάλανη θάλασσα του Ιονίου Πελάγους, τον Κάλαμο, τον Καστό, το Μεγανήσι και τη Λευκάδα, φτάνοντας στον Πύργο της Ζάβιτσας, όσο μας επέτρεπε η αφρικανική σκόνη.
Πραγματικά μας είναι πολύ δύσκολο και πολύ ακατανόητο να μπορέσουμε να εξηγήσουμε αυτή την αντικοινωνική συμπεριφορά. Έχουμε δίπλωμα και οδηγούμε αυτοκίνητο από τα 18 μας χρόνια, 34 χρόνια δηλαδή και δεν μας έχει περάσει ούτε ως σκέψη να πετάξουμε και μία τρίχα από το αυτοκίνητο όταν οδηγάμε. Δεν μπορούμε να καταλάβουμε γιατί να συμβαίνει αυτό.
Πλαστικά μπουκάλια από εμφιαλωμένα νερά κυρίως και αναψυκτικά δευτερευόντως, αλουμινένια κουτάκια, πολλά πλαστικά ποτήρια καφέ, χαρτιά κ.α., πλαστικές σακούλες, πεταμένα δεξιά και αριστερά στους δρόμους.
Δεν μπορούμε να μην σημειώσουμε ότι το τελευταίο καιρό με μέριμνα της δημοτικής αρχής οι παράπλευροι επαρχιακοί δρόμοι εντός του Δήμου Ξηρομέρου καθαρίστηκαν. Το είδαμε με τα μάτια μας και μπορείτε να το δείτε και εσείς.
Ελπίδα μας γράφοντας αυτό το μικρό πόνημα είναι, έστω και 1 από τους 10 που κάνει αυτό, να ευαισθητοποιηθεί, να σκεφτεί και να το δει αλλιώς... και φυσικά δικαιώνεται η φράση ότι όλα είναι θέμα Παιδείας και κοινωνικής μόρφωσης.

mytikaspress.

1 σχόλιο:

  1. Είστε Αθηναίοι, δεν υπάρχει άλλη εξήγηση. Είναι πολιτισμός να πετάς σκουπίδια σε έρημο τόπο. Δεν σας το είπε αυτό ο Σκάι; Δείχνει ότι κατοικείται ακόμη. Μείνετε μόνιμα στα χωριά και μετά να παραπονιεστε

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο