Παρασκευή 3 Μαΐου 2024

Γέφυρα Ευήνου: Μπήκε το νερό στο... αυλάκι - Κατασκευάζεται φράγμα που αλλάζει το τοπίο (εικόνες)


Μια υπέροχη μικρή λίμνη θα δημιουργηθεί στο σημείο που κάποτε ήταν σκουπιδότοπος!

Μια πανέμορφη μικρή λίμνη πρόκειται να δημιουργηθεί το επόμενο διάστημα στην περιοχή του Ευήνου, στην Αιτωλοακαρνανία.....

Μετά την ολοκλήρωση κατασκευής της νέας γέφυρας σειρά έχει η διευθέτηση των υδάτων για να αποτραπεί η επανάληψη καταστροφικών φαινομένων όπως αυτό που είχε ως συνέπεια την ανεπανόρθωτη ζημιά της προηγούμενης.

Για τη δημιουργία «λεκάνης ηρεμίας» του ποταμού κατασκευάζεται φράγμα μήκους 350 μέτρων η ολοκλήρωση του οποίου πρόκειται να αλλάξει την εικόνα της περιοχής προς το καλύτερο, δημιουργώντας έναν υπέροχο βιότοπο.

Τι αναφέρει σε ανάρτησή της η Δυτική Εργολαβική απ΄ όπου και οι εικόνες από ... μέλλον:

«Εικόνες από το μέλλον από την περιοχή του ΕΥΗΝΟΥ. Μετά την Γέφυρα που ολοκληρώθηκε κατασκευάζεται και είναι σε εξέλιξη και ολοκλήρωση της λεκάνης ηρεμίας του ποταμού με ένα μεγάλο φράγμα μήκους 350 μέτρων. Αυτά η παρέμβαση θα μετατρέψει την περιοχή εκεί σε ένα δυναμικό βιότοπο και ταυτόχρονα θα προστατέψει την περιοχή από τα αντίστοιχα καταστροφικά φαινόμενα. Στον Εύηνο σε λίγους μήνες θα γεννηθεί μια πανέμορφη μικρής έκτασης λίμνη και το τοπίο θα αλλάξει για πάντα!!!

Eνας σκουπιδότοπος θα μετατραπεί σε ένα τοπόσημο για όλη την Δυτική Ελλάδα».





Εξάλλου, η Δυτική Εργολαβική, εξηγεί με σχόλιό της σε σχετική ανάρτηση του sinidisi.gr στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, γιατί είναι τόσο σημαντικό έργο μια γέφυρα μήκους 300 μέτρων, απαντώντας με αυτόν τον τρόπο στις εύλογες απορίες των αναγνωστών. 


Μεγάλο ενδιαφέρον έχει η διαπίστωση ότι αν υπήρχε στη Θεσσαλία «αγωγός εκκένωσης της ροής του ποταμού (όπως αυτός που κατασκευάζεται τώρα στον Εύηνο), σε ανάλογα σημεία,  «θα είχαμε σώσει χιλιάδες στρέμματα κατοικήσιμης και καλλιεργημένης γης».

Τι αναφέρει το σχόλιο της κατασκευάστριας εταιρείας: 


«Έχουν δίκιο όλοι εδώ που απορούν πως γίνεται μια γέφυρα 300 μέτρων να είναι τόσο σημαντικό έργο. Η αλήθεια είναι πως αυτή η Γέφυρα είναι το μισό στην ουσία έργο εκεί στον Εύηνο. 'Εχει εκτελεστεί η μισή προγραμματισμένη μελάτη. Το υπόλοιπο έργο είναι ένα μήκους 350 μέτρων κατά πλάτος του ποταμού φράγμα ελέγχου ροής το οποίο είναι σε εξέλιξη. Ταυτόχρονα εκτελείται αυτή την στιγμή ο αγωγός εκκένωσης της ροής του ποταμού,  ένα μετρό που εάν υπήρχε στη Θεσσαλία σε ανάλογα σημεία θα είχαμε σώσει χιλιάδες στρέμματα κατοικήσιμης και καλλιεργημένης γης


Αυτό το σημαντικό έργο έρχεται και προστατεύει την ανεξέλεγκτη ροή του ποταμού και δημιουργεί μια λεκάνη ηρεμίας η οποία όχι μόνο θα αποτρέψει μελλοντικές καταστροφές αλλά και θα δημιουργήσει ένα βιότοπο που θα τον ανακαλύψουν οι κάτοικοι τα επόμενα χρόνια.


Το τοπίο από την πλευρά της Γέφυρας κοιτώντας προς την θάλασσα θα αλλάξει ριζικά μετά από αυτήν την παρέμβαση και βλέπουμε έλλειμα ενημέρωσης από την Περιφέρεια που προκαλεί το κοινό αίσθημα.



sinidisi.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο