Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2021

ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΒΟΝΙΤΣΑΣ Διάψευση δημοσιεύματος


Ανακοίνωση – Δελτίου τύπου 

Το τελευταίο διάστημα έχουμε γίνει όλοι αποδέκτες συνταρακτικών ειδήσεων που αφορούν τον χώρο της ιστιοπλοΐας, με καταγγελίες περί απαράδεκτων πράξεων και πρακτικών που προέρχονται από τα χείλη καταξιωμένων αθλητών/τριών και απασχολούν ήδη τις κρατικές αρχές....
Διαβάστε περισσότερα »
Αποκορύφωμα η πρόσφατη δήλωση της Ολυμπιονίκη Σοφίας Μπεκατωρου για σεξουαλική κακοποίηση από τον μέχρι πρότινος αντιπρόεδρο της ομοσπονδίας που κλόνισε τον χώρο του αθλητισμού όσο και ολόκληρη την κοινωνία. 

Το πλήγμα είναι ιδιαίτερα μεγάλο για όσους εμπλεκόμαστε με τον χώρο της ιστιοπλοΐας και τον αθλητισμό γενικότερα καθώς τίθεται σε ένα βαθμό υπό αμφισβήτηση η ηθική και η αξιοπιστία μας. Ως συνέπεια, κινδυνεύουμε να χαρακτηριστούμε ύποπτοι για πράξεις πέρα από την συνείδηση μας, ενώ ταυτόχρονα δημιουργούνται δυσοίωνες οικονομικές προοπτικές λόγω πιθανών αποχωρήσεων αθλητών και μελών, διακοπή χορηγιών και επιχορηγήσεων. 

Ως Ναυταθλητικός Όμιλος Βόνιτσας θέλουμε να υπογραμμίσουμε τα παρακάτω: 

- Είμαστε απερίφραστα στο πλευρό κάθε αθλητή που έχει υποστεί κάθε είδους βία και ελπίζουμε να έχουν πάντα το θάρρος, να φέρουν ενώπιον τον ευθυνών τους θύτες ανάλογων πράξεων, προκειμένου να εξυγιανθεί ο χώρος του αθλητισμού από όσους τον μολύνουν με νοσηρές και άνομες πράξεις. 

- Αντίστοιχα, στηρίζουμε την κα. Μπεκατώρου στην προσπάθεια της να αποδοθεί δικαιοσύνη για την πράξη που καταγγέλλει και να της δώσουμε συγχαρητήρια καθώς ήδη αποτελεί παράδειγμα και για άλλους συνανθρώπους μας που έχουν βιώσει αντίστοιχα περιστατικά. 

- Δηλώνουμε απερίφραστα, ότι ως Διοίκηση του Ομίλου, θα περιφρουρήσουμε στο έσχατο σημείο, την ισονομία, την ευγενή άμιλλα, την αξιοπρέπεια , την ψυχολογική, σωματική και ηθική υγεία των αθλητών μας. 

- Θέλουμε ο χώρος της ιστιοπλοΐας να είναι ενιαίος και αδιαίρετος, με στρατηγική και πράξεις που θα συμβάλλουν στην πρόοδο και την ανάπτυξη του αθλήματος ώστε να είναι σε θέση να ανταπεξέλθει στις σύγχρονες προκλήσεις, σε αγωνιστικό και οργανωτικό επίπεδο. Από την πλευρά μας θα στηρίξουμε κάθε προσπάθεια της νέας ομοσπονδιακής διοίκησης που θα εκλεγεί στις 14 Μαρτίου, η οποία θα συμβάλλει στην διάδοση του αθλήματος, την βελτίωση της ανταγωνιστικότητας μας και θα προωθεί την ισονομία και την αξιοκρατία απέναντι στα σωματεία και τους αθλητές. 

- Τέλος, θυμίζουμε ότι είμαστε εδώ χωρίς ιδιοτέλεια, με μοναδικό κίνητρο την αγάπη για την ιστιοπλοΐα ως ένα άθλημα που συμβάλλει πολλαπλά στην διαπαιδαγώγηση και την ανάπτυξη των παιδιών και γι αυτό επιθυμούμε να το εδραιώσουμε στην τοπική κοινωνία. Φέτος κλείνουμε 10 χρόνια συνεχούς δράσης με επιτυχίες σε οργανωτικό και αθλητικό επίπεδο για τις οποίες έχουμε λάβει εύσημα τόσο από την τοπική κοινωνία όσο και από την ιστιοπλοϊκή κοινότητα. Ελπίζουμε να συνεχίσουμε στον ίδιο δρόμο και το «οικοδόμημα» μας να αποκτήσει μεγαλύτερες βάσεις ώστε να παραμείνει η ιστιοπλοΐα στον τόπο μας για πάντα. 

Πανταζής Πανταζόπουλος 

Πρόεδρος Δ.Σ. ΝΑ.Ο. Βόνιτσας 

3 σχόλια:

  1. ευγε ευγε ευγε. οι άλλοι ναυτικοί όμιλοι τι λένε γιατί 'μούγκα'

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πρώτα η καταγγελία κατά του ΔΣ της Ομοσπονδίας και μετά οι εξηγήσεις. Πουθενα δεν εξηγείτε το γιατί να παραιτηθεί όλο το ΔΣ της Ομοσπονδίας. Ηταν όλοι τους βιαστές; Αν ναι πέστε το. Αν όχι κάτι κρύβει αυτή η πρεμούρα για νέα συμβούλια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό το δελτίο τύπου βγήκε αφού είχαμε ήδη διαψεύσει τα δημοσιεύματα που ανέφεραν ότι ο ΝΑΟΒ συμμετείχε στο ψήφισμα, που αφορούσε την παραίτηση του ΔΣ της Ομοσπονδίας. Το ανακάλεσε μάλιστα και ο αρχικός συντάκτης της είδησης. Ο λόγος που δεν το ψηφίζουμε είναι ότι έχουν ήδη προκηρυχθεί εκλογές της ομοσπονδίας για τις 14/3. Όπου το τωρινό ΔΣ έτσι κι αλλιώς δεν μπορεί να συμμετέχει. Το να μείνει ακέφαλη η Ομοσπονδία έστω και για 2 μήνες δεν θα βοηθήσει το άθλημα στην ήδη δύσκολη κατάσταση.
      ΥΓ. Παρακαλώ τους διαχειριστές του blog, να ενημερωθεί ο χρήστης για την απάντηση μας

      Εκ μέρους του ΝΑΟΒ
      Πανταζής Πανταζόπουλος

      Διαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο