Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2021

Απάντηση σε ανακοίνωση του συνδυασμού «Συμμαχία για το Μέλλον»


Η αλήθεια για τα προγράμματα και οι υπερβολές που οδηγούν σε άδικες κρίσεις
Πιστοί στις αρχές της διαλεκτικότητας και της διαφάνειας, που ως δημοτική αρχή πρεσβεύουμε παρατηρούμε πάντα με ιδιαίτερη προσοχή τις ανακοινώσεις της αντιπολίτευσης, όταν αυτές αφορούν την ουσία των θεμάτων του Δήμου και δεν διαστρεβλώνουν την αλήθεια......
Αναφερόμενοι στον συνδυασμό «Συμμαχία για το Μέλλον» αναγνωρίζουμε τον αντιπολιτευτικό του ρόλο, αρκεί να μην οδηγείται στην υπερβολή και σε άδικη κρίση απέναντι στην Δημοτική Αρχή και στο Δήμαρχο. 


Στις αιτιάσεις λοιπόν που αφορούν τα προγράμματα και την συμμετοχή του Δήμου μας σε αυτά ενημερώνουμε ότι καταβάλλονται πολύ σοβαρές προσπάθειες, με απτά αποτελέσματα για το Δήμο μας και επιπλέον θα πρέπει να αναφερθούν τα εξής: 


• Σχετικά με το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» η προετοιμασία του Δήμου μας είναι εντατικότατη και έχει στόχευση σε αρκετές προσκλήσεις. Έχουν καταγραφεί οι ανάγκες και πολλές παρεμβάσεις είναι στο στάδιο εκπόνησης των μελετών. 


• Πρέπει να γίνει γνωστό σε όλους και φυσικά και στο Συνδυασμό «Συμμαχία για το Μέλλον» ότι για να γίνει η σύνταξη μελετών, η κατάρτιση και υλοποίηση του τεχνικού προγράμματος και η διαχείριση της καθημερινότητας απασχολείται μια άκρως υποστελεχωμένη τεχνική υπηρεσία στο Δήμο μας, η οποία αδυνατεί να καλύψει τις ανάγκες. Επιπροσθέτως οι παθογένειες που κληρονομήθηκαν από το παρελθόν, πολύ συχνά προκαλούν σοβαρά εμπόδια και καθυστερήσεις επιπλέον της βραδείας και ανασταλτικής γραφειοκρατίας. 


• Τον Σεπτέμβρη του 2019 κληθήκαμε να διαχειριστούμε έναν Δήμο μαζί με τα Νομικά του Πρόσωπα σε σημείο αποσύνθεσης. Τα συντρίμμια μαζεύονται σιγά – σιγά και σταθερά, όμως απαιτείται χρόνος. Ο αγώνας μας είναι τιτάνιος και τα αποτελέσματα φαίνονται. Και έργα εντάσσουμε και έργα δημοπρατούμε και παρεμβάσεις ανακουφιστικές γίνονται και τον πολιτισμό προάγουμε σε χαλεπούς καιρούς και την καθημερινότητα έχουμε βελτιώσει θεαματικά. Και όλα αυτά σε 17 μήνες! 


• Σε αυτή την άκρως επιβαρυμένη κατάσταση προστέθηκαν και τα προβλήματα που έφερε και ο COVID -19, η έλλειψη εσόδων, που δεν μπορεί κανείς να αμφισβητήσει, οι άδειες ειδικού σκοπού και άλλα πολλά. Υπενθυμίζουμε ότι προ λίγου καιρού μας κατηγορούσαν πως έχουμε χρήματα και δεν τα διαθέτουμε… Τώρα αυτοί οι ίδιοι αντιλαμβάνονται την σκληρή πραγματικότητα. 


• Τέλος, δεν μπορούμε να μην αναφερθούμε στο γενικότερο πρόβλημα και στις «τερατογενέσεις» που δημιούργησε στην Αυτοδιοίκηση η απλή αναλογική την οποία εγκαθίδρυσε η προηγούμενη κυβέρνηση. Μέσω αυτής δόθηκε το δικαίωμα σε αυτοδιοικητικούς που πέρασαν και άφησαν συντρίμμια να προσπαθούν να βάζουν εμπόδια, να επιχειρούν να φρενάρουν τεχνικά προγράμματα και άλλα πολλά… Είναι γνωστοί σε όλους μας αυτοί οι «παίκτες». 

Και προς τιμήν του συνδυασμού «Συμμαχία για το Μέλλον» απέχουν πολύ από αυτόν. 

Εκ του Γραφείου Δημάρχου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο