Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2021

ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ ΥΠΟ ΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟ ΦΑΡΜΑΚΗ


Ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου μετείχε σε ευρεία σύσκεψη στα γραφεία της ΠΕ Αιτ/νίας υπό τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδος Νεκτάριο Φαρμάκη για την εκτίμηση των προβλημάτων και την αποκατάσταση των καταστροφών από την έντονη κακοκαιρία......
Αμέσως μετά τη σύσκεψη ο Γιώργος Παπαναστασίου υπογράμμισε τα εξής: «Ξεκινάμε την καταγραφή όλων των σημείων που καταστράφηκαν έτσι ώστε να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα στη ρίζα του. Σήμερα δόθηκαν οι κατευθυντήριες γραμμές προκειμένου να ξεκινήσει η καταγραφή. Τα συνεργεία του Δήμου Αγρινίου καλύπτουν τις πληγείσες περιοχές ενώ η Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας & Δημόσιας Υγείας είναι έτοιμη να υποδεχθεί τα αιτήματα για τις οικίες που επλήγησαν. Το πέρασμα της κακοκαιρίας ήταν σαρωτικό. Ο Δήμος Αγρινίου θα συνδράμει με όλες του τις δυνάμεις τις διαδικασίες ώστε να υπάρξει αποκατάσταση. Δεν θα κουραστώ όμως να επαναλαμβάνω ότι χρειάζεται ένας εθνικός στρατηγικός σχεδιασμός για την αντιπλημμυρική προστασία. Το είχαμε επισημάνει το 2017 στις μεγάλες πλημμύρες που έπληξαν τον Δήμο μας. Πρέπει να διεκδικήσουμε αποκατάσταση των ζημιών με ένα μεγάλο αντιπλημμυρικό σχέδιο. Ο στόχος μας πρέπει να είναι η πρόληψη και η δημιουργία αντιπλημμυρικών έργων ανάσχεσης». 

Στη σύσκεψη μετείχαν ο Γεν. Γραμ. Δημήτρης Τζιώλης και ο Αντιδήμαρχος Μίμης Σκορδόπουλος με στελέχη του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας. 

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο