Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2021

Για έβδομη συνεχόμενη χρόνια κορυφαίος εργοδότης στην Ελλάδα η Παπαστράτος


Σε πέντε σημαντικές πρωτοβουλίες για την αγορά εργασίας και το ανθρώπινο δυναμικό της προχωράει η Παπαστράτος....
Με γνώμονα το σεβασμό στις ποιοτικές συνθήκες εργασίας, την ενίσχυση της διαφορετικότητας, και τις ίσες ευκαιρίες, η εταιρεία ανακοινώνει τα εξής: 

Γονική Άδεια 

Η νέα λογική της Παπαστράτος για τη Γονική Άδεια φροντίζει για όλους τους εργαζομένους, ανεξάρτητα φύλου, που αποκτούν παιδιά. Σύμφωνα με τη νέα πρακτική στην Παπαστράτος και οι 2 γονείς, ανεξαρτήτως φύλου, θα μπορούν να κάνουν χρήση των Γονικών αδειών. Η μητέρα θα λαμβάνει, πέραν της νόμιμης, επιπλέον 3 εβδομάδες άδειας μητρότητας με πλήρη αμοιβή, δηλαδή συνολικά 8 εβδομάδες πριν και 12 μετά την ημερομηνία γέννησης του παιδιού. Αντίστοιχα ο πατέρας θα λαμβάνει 4 εβδομάδες πλήρως αμειβόμενης άδειας πατρότητας, είτε εφάπαξ, είτε σε διαφορετικές περιόδους εντός ενός έτους από την ημερομηνία γέννησης. Σημειώνεται ότι σήμερα η νόμιμη άδεια πατρότητας είναι μόλις δυο ημέρες. 

Πρακτική Εθελοντισμού 

Παράλληλα, η Παπαστράτος εγκαινιάζει νέα Πρακτική Εθελοντισμού, προκειμένου να τονωθεί περαιτέρω το κίνημα του εθελοντισμού μέσα στον οργανισμό και με απώτερο στόχο να ενισχυθεί η προσφορά προς την κοινωνία. Συνοπτικά, με τη νέα Πρακτική Εθελοντισμού κάθε εργαζόμενος θα δικαιούται έως και 5 ημέρες άδειας μετ’ αποδοχών για αντίστοιχο χρόνο που έχει προσφέρει σε εθελοντικές δράσεις της επιλογής τους εκτός εργασιακού χρόνου. 

Equal Salary Certification 

Οι υψηλού επιπέδου συνθήκες εργασίας της Παπαστράτος και οι συνεχείς της προσπάθειες να αποτελεί έναν χώρο εργασίας χωρίς διακρίσεις φύλων και ίσων ευκαιριών αντικατοπτρίζονται και στην ανανέωση του Equal Salary Certification που επιτυγχάνει η εταιρεία για τρίτη συνεχόμενη χρονιά. Η Παπαστράτος ήταν η πρώτη εταιρεία στην Ελλάδα το 2018 που απέκτησε την πιστοποίηση Equal Salary εμπνέοντας και άλλες εταιρείες να συνεισφέρουν στην εξάλειψη του μισθολογικού κενού που χωρίζει τις γυναίκες από τους άνδρες στην αγορά εργασίας, αλλά και να συνταχθούν στην προσπάθεια για ίσες ευκαιρίες και σεβασμό στη διαφορετικότητα στο εργασιακό περιβάλλον. 

Top Employer Certification 

Ταυτόχρονα, η Παπαστράτος βραβεύτηκε για έβδομη συνεχόμενη χρονιά ως «Κορυφαίος Εργοδότης» στην Ελλάδα για το 2021 από τον διεθνώς αναγνωρισμένο οργανισμό Top Employer Institute για τις βέλτιστες πρακτικές που εφαρμόζει στη προσέγγιση, τη διαρκή ανάπτυξη, την εξέλιξη και γενικότερα στη διαχείριση των εργαζομένων της. Τέλος η μητρική εταιρεία Philip Morris International (PMI) βραβεύτηκε ως «Κορυφαίος Εργοδότης» στην Ευρώπη και παγκοσμίως. 

Νέες Θέσεις Εργασίας 

Η Παπαστράτος δεν σταματά να επενδύει στο ανθρώπινο δυναμικό της ακόμη και σε αυτή την ιδιαίτερα κρίσιμη στιγμή για την επαγγελματική απασχόληση στη χώρα μας. Στο πλαίσιο της συνεχούς αναδιοργάνωσής της αλλά και λόγω των ιδιαίτερα αυξημένων αναγκών παραγωγής, από τον Δεκέμβρη του 2020 και μέχρι σήμερα, έχει ανακοινώσει περισσότερες από 90 νέες θέσεις εργασίας διαφόρων ειδικοτήτων, τόσο τεχνικής κατεύθυνσης για το εργοστάσιο αλλά και σχεδόν σε όλους τους υπόλοιπους τομείς της οργάνωσής της. Εδώ οι τρέχουσες ανοιχτές θέσεις εργασίας. 

Ο Γιώργος Παρτσακουλάκης, Γενικός Διευθυντής Ανθρώπων & Κουλτούρας Παπαστράτος και Ν/Α Ευρώπης, δήλωσε σχετικά: «Στην Παπαστράτος έχουμε μάθει να ξεπερνάμε τα αυτονόητα και να πηγαίνουμε ένα βήμα πιο μπροστά. Αυτό κάνουμε και σήμερα. Αυτό πρέπει να κάνουν οι εταιρείες ηγέτες που επιθυμούν να εξελιχθούν σε εργοδότες επιλογής. Σχεδιάζουμε στρατηγικά και αναπτύσσουμε πολιτικές και μηχανισμούς που εγγυώνται ίσες ευκαιρίες για όλους, δυνατότητες για ανάπτυξη και συμμετοχή. Δέσμευση όλων μας να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε #prostokalytero». 

Πηγή: naftemporiki.gr

agriniopress

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο