Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2021

Βόμβες Σύψα για το άνοιγμα σχολείων – Έκτακτη σύσκεψη μετά τη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων


Η εκτόξευση των κρουσμάτων στην Αττική -σήμερα ήταν 409 από τα 858 που ήταν σε όλη τη χώρα- προβληματίζει έντονα τους επιστήμονες, που προσανατολίζονται σε νέα, έκτακτα μέτρα, ενδεχομένως των δύο εβδομάδων. Αποκαλυπτικά είναι τα όσα είπε ο καθηγητής Σύψας......
“Από την Παρασκευή είναι ανησυχητική η αύξηση των κρουσμάτων στην Αττική. Είναι συνεχής η αύξηση και το λεγόμενο RT είναι 0,98 με το όριο συναγερμού να είναι το ένα” είπε μεταξύ άλλων ο καθηγητής Ν. Σύψας μιλώντας στο ΣΚΑΪ, τονίζοντας με νόημα ότι “η Αττική αυτή τη στιγμή φλερτάρει την κόκκινη κατάσταση”. 

Αποκάλυψε ότι αύριο θα γίνει έκτακτη σύσκεψη για αυτή την απότομη αύξηση των κρουσμάτων, με τον ίδιο να θεωρεί πολύ πιθανό, να αποφασιστεί να μην ανοίξουν τα λύκεια στην Αττική, όπως είχε προγραμματιστεί για τη Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου. Όπως συμβαίνει άλλωστε, σε όλες τις περιοχές που είναι “κόκκινες”. “Ενδεχομένως να μην ανοίξουν ούτε τα γυμνάσια”. 

Εκτός όμως από τα σχολεία, αν η Αττική μπει στο κόκκινο, τότε θα υπάρχουν αλλαγές και στο λιανεμπόριο, με το click away να επανέρχεται, τουλάχιστον σε πρώτη φάση. 

Μάλιστα ο καθηγητής Σύψας αποκάλυψε, ότι εκτός από την Αττική, οι επιστήμονες προβληματίζονται για την κατάσταση στη Βοιωτία αλλά και στην Εύβοια. “Δίπλα στην Αττική είναι η Βοιωτία και η Εύβοια, είναι όλη αυτή η περιοχή, μετατρέπεται σε ένα hot spot της επιδημίας”. 

Κλείνοντας ο κύριος Σύψας συμπλήρωσε: 

“Όσο κατεβαίνει η θερμοκρασία, ανεβαίνει ο δείκτης αναπαραγωγής του ιού. Δυστυχώς. Παντού στην Ελλάδα είναι η εκτίμησή μου, ότι υπάρχει η μετάλλαξη του ιού. Ελπίζουμε τα εμβόλια που έρχονται να το πιάνουν… Η κατάσταση αυτή τη στιγμή στην Αττική εμπνέει μεγίστη ανησυχία… Ο Φεβρουάριος και ο Μάρτιος θα είναι πολύ δύσκολοι μήνες”. 

Πηγή: newsit.gr

agriniopress

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΔΥΝΑΤΟΣ επιστήμων ο Ναυπακτιος

Ανώνυμος είπε...

Ναι ναι, "οι επόμενες δύο βδομάδες θα είναι κρίσιμες" 😂

Ανώνυμος είπε...

Καλά να πάθουμε

Όλοι βγήκαν για ψώνια... Παπούτσια, ρούχα, πυτζάμες, παντόφλες....

Παντόφλα που χρειάζεται.....

Έτσι να ξανακλείσουν τα μαγαζιά, να μην ανοίξει η Β βαθμια, να μείνουμε κι άλλο σπίτι επειδή η καταναλωτική μας ανάγκη υπερισχύει της υγείας μας

Να συνεχίσουν τα "πελατειακά" μαγαζιά των μικρών δήμων να μένουν ανοιχτά εν μέσω lockdown και όλοι να κάνουν τα στραβά μάτια, να συνεχίσουν οι "νταήδες" να μη φορούν μάσκα ακόμα κι όταν φέρνουν το παιδί τους στο σχολείο και ουδείς να μη μιλάει

Happy New Lockdown σύντομα

See you next year

Ανώνυμος είπε...

καλα μεχρι του χρονου. βλεποντας και κανοντας θα το πάει αυτή η κυβέρνηση.
χωρις σχέδιο και χώρις τίποτα