Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2021

Η κακοκαιρία «χτυπά» την Αιτωλοακαρνανία – Πολλά τα πλημμυρικά φαινόμενα


Αίτημα να κηρυχθεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης ο Δήμος Αγρινίου
Περιοχές της Αιτωλοακαρνανίας είναι τις τελευταίες ώρες στο επίκεντρο της κακοκαιρίας που πλήττει τη χώρα μας......
Tο κύμα κακοκαιρίας, που εκδηλώνεται με έντονες βροχοπτώσεις έχει προκαλέσει προβλήματα σε όλη την Αιτωλοακαρνανία και κυρίως στον Δήμο Αγρινίου. Σοβαρότατα προβλήματα έχουν προκληθεί σε Άγιο Κωνσταντίνο, Διαμαντέικα και Νεάπολη από τη σφοδρότατη κακοκαιρία

Η δυνατή βροχόπτωση των τελευταίων ωρών προκάλεσε κατεβασιά στην Ερμίτσα. Πλημμυρικά φαινόμενα και καταπτώσεις καταγράφονται εξάλλου και σε Δοκίμι, Λέυκα, Καμαρούλα, Δύο Ρέματα αλλά και στη Μακρυνεία.


Στον δήμο Μεσολογγίου η σημερινή σφοδρή νεροποντή μετέτρεψε σε ποτάμια τους αγροτικούς δρόμους του Αγίου Θωμά.

Στο δήμο Ξηρομέρου υπάρχει κίνδυνος υπερχείλισης κάποιων ρεμάτων ενώ έχουν προκληθεί καταπτώσεις στο επαρχιακό δίκτυο Αστακός-Βασιλόπουλο ενώ και ο δρόμος Καραισκάκη προς Αστακό καθώς και το κοιμητήριο Αστακού.

Στο δήμο Ακτίου-Βόνιτσας σημειώθηκε υπερχείλιση στην περιοχή Βάτος. Πολλά από τα προβλήματα αντιμετωπίζονται με μισθωμένα μηχανήματα της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας.

Η αντιπεριφερειάρχης Μαρία Σαλμά βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τους δημάρχους και τους προέδρους των τοπικών κοινοτήτων για να αντιμετωπιστούν τα όποια προβλήματα προκύπτουν.

Μέχρι στιγμής έχουν καταγραφεί μόνο υλικές ζημιές. Την ίδια στιγμή η Πυροσβεστική Υπηρεσία Αγρινίου έχει κληθεί περισσότερες από 50 φορές.

Οι δυνάμεις της ΠΥ βρίσκονται σε συντονισμό με τις δυνάμεις των υπόλοιπων Δήμων της Αιτωλοακαρνανίας αλλά και της Αχαΐας. Ήδη στο Δήμο Αγρινίου βρίσκεται ομάδα της ΕΜΑΚ με βάρκα προκειμένου να συνδράμει. Η Υπηρεσία λόγω της κακοκαιρίας έχει κληθεί 55 φορές έως το μεσημέρι εκ των οποίων οι 35 είναι αντλήσεις υδάτων.



agriniopress

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο