Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2021

Βελτίωση του δρόμου Βασιλόπουλου - Αστακού και κάποιες σκέψεις...


Με χαρά διαπιστώσαμε οδηγώντας μετά από πολύ καιρό στο σημείο, ότι υπήρξε βελτίωση του οδικού τμήματος Βασιλόπουλο - Αστακός, ένα από τα χειρότερα οδικά κομμάτια με μεγάλη κίνηση, μιας και μιλάμε για ένα δρόμο που συνδέει το κεντρικό Ξηρόμερο με την έδρα του Δήμου Ξηρομέρου τον Αστακό.....
Βέβαια ένα κομμάτι από Βασιλόπουλο μέχρι Καραϊσκάκη, δεν έγινε καμία παρέμβαση και δεν ξέρουμε τον λόγο και αναρωτιόμαστε γιατί. 

Το συγκεκριμένο έργο, είναι υποέργο του Έργου «Συντήρηση - Αποκατάσταση και Άρση της επικινδυνότητας του επαρχιακού οδικού δικτύου αρμοδιότητας Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας». 

Ο τίτλος του είναι: «Συντήρηση της 48ης Επαρχιακής Οδού: Αστακός – Μύτικας, της 32ης Επαρχιακής Οδού: Βόνιτσα – Πάλαιρος – Μύτικας και της 31ης Επαρχιακής Οδού: Αστακός, Βασιλόπουλο – Βέλα» και η σύμβαση του υπογράφτηκε στις 6 Αυγούστου (δείτε εδώ). 

Σίγουρα κάθε έργο που γίνεται, έχει θετικό πρόσημο και ειδικά στον τομέα των οδικών δικτύων, όπου ο Δήμος Ξηρομέρου αντιμετωπίζει τεράστιο πρόβλημα σε πάρα πολλά κομμάτια του και η Περιφέρεια καλά κάνει και δίνει σημασία σε αυτό το κομμάτι και πρέπει να συνεχίσει να επενδύει στο οδικό δίκτυο της Περιφέρειας. 

Επίσης ευχόμαστε και απαιτούμε ως πολίτες, τα συγκεκριμένα οδικά έργα να γίνονται τηρώντας τις μελέτες και τις αρχές της Τέχνης και της Επιστήμης, ώστε να είναι λειτουργικά και ανθεκτικά στον χρόνο. 

Δίχως αξιοπρεπές οδικό δίκτυο και σύνδεση με την Ιόνια Οδό, Νότια από σήραγγα προφήτη Ηλία - Πλατυγιάλι και προς Αστακό και πιο Βόρεια από τον Κουβαρά - Μπαμπίνη - Αετός - Αρχοντοχώρι προς Μύτικα και Αλυζία, δεν πρόκειται να δούμε την πολυπόθητη ανάπτυξη στον Δήμο Ξηρομέρου, οι οποίοι κάποιοι οφείλουν να φροντίσουν να μην είναι μονόπλευρη μέσω της μονοκαλλιέργειας των ψαριών ιχθυοτροφείου, γιατί αυτό πάει να γίνει με την ολική κατάληψη του παράκτιου χώρου του Δήμου Ξηρομέρου, που προωθείτε μέσω της Π.Ο.Α.Υ. Εχινάδων Νήσων και Αιτ/νίας. 

Δυστυχώς αυτό προωθείτε να συμβεί στην περιοχή μας και ο Περιφερειάρχης και η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας οφείλουν σε αυτό να έχουν καθαρή θέση, καθαρή τοποθέτηση αλλά κυρίως πράξεις με πολιτικές και τεχνοκρατικές κινήσεις, ώστε να σταματήσει άμεσα αυτός ο λαθεμένος σχεδιασμός και να διασφαλιστεί η πολύπλευρη και ισόρροπη ανάπτυξη. 

Το οδικό δίκτυο το θέλουμε για να αυξηθεί η επισκεψιμότητα στο πανέμορφο παράκτιο κομμάτι του Δήμου μας και όχι για να μεταφέρονται αποκλειστικά και μόνο τα ψάρια ιχθυοτροφείων με τις τεράστιες νταλίκες. 

Αυτά είναι τα συμφέροντα της περιοχής και των κατοίκων και γι' αυτό ψηφίστηκε η Περιφερειακή Αρχή, για να τα προασπίζει και να βγαίνει μπροστά. 

Μόνο στους πολίτες που την ψήφισαν δίνει λόγο και πουθενά αλλού...















mytikaspress

6 σχόλια:

  1. Ολα μισα κι ανεσωστα .Δεν εφτασαν λεει τα λεφτα και το αφησαν μισο το εργο.Τραβηξαν ομως γραμμες στο κομματι με τις λακκουβες...ντροπη.Επι τη ευκαιρια να ρωτησω για τις λακκουβες που εκλεισε ο ιδιος εργολαβος στον ανεμομυλο στου Πολκα και μετα τα υδροφιλια ,με κοπρια τις σκεπασε;Περαστε σπο κει και θα με θυμηθειτε.Η Ελλαδα θελει πολλα χρονια ακομα να αλλαξει ,πρεπει ενα πραγμα να το φτιαχνουμε εκατο φορες ....μονο ΛΥΠΑΜΑΙ νομιζα πως κατι θα αλλαζε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το κανανε και αυτο οπως στον παλιο βαρνακα-βατο φκιαξανε τον μισο δρομο και τον αλλον τον αφησαν ετσι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Έφτασαν τα λεφτά για πριν και μετά το μαγαζί του ΠέτροΝικολου. Πόση εμπάθεια!!!! Δηλαδή η λογική είναι ξεκινάμε το δρόμο αφήνουμε ενα κομμάτι και συνεχίζουμε παραπάνω? Γελάει ο ντουνιάς κι εσείς έχετε τα πρόβατα να σας στηρίζουν ακόμα εθελοτυφλωντας σε καθετί. Ότι πει ο Τριανταφυλλακης τους αλλά κοντά είναι ο καιρός που θα τ ακούσουν στ αυτί

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο δρομος ειναι ανοιχτος ή να φερω βάρκα;Ανατροπή όλα τα πλυμυρισαν?σας φοβαται ο κοσμος τιποτα σωστο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ωραια, στρωθηκε ασφαλτος μεχρι το Καραισκακης,ολα καλα.
    Μηπως φροντισε κανενας να ανοιξουν και να καθαρισουν και τα χαντακια? εστω απο την μια πλευρα,απο την αλλη ειναι φραγμενα εως την ασφαλτο.
    Αν καποιος σουβλιστει τοτε ισως γινει κατι.
    Τι φοβαται ο Δημαρχος και δεν παιρνει την τεχνικη υπηρεσια,την κτηματικη υπηρεσια να δουμε αυτος ο δρομος ποσο πλατος εχει?? μηπως τα ψηφαλακια εμποδιζουν ολους ανεξαιρετως να πουνε και να πραξουν τα δεοντα??
    Τωρα μας φταιει η βροχη,ναι εριξε πολυ βροχη,ετσι κανει ο καιρος τον χειμωνα, εμεις ομως τον κακο μας τον καιρο!
    Τα σεβη μου στην εκαστοτε εξουσια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δεν φταίτε εσείς κύριοι της δημοτικής αρχής και γύρω γύρω αυτής φταίει ο Φαρμάκης με τον Μαυρομάτη που κοιτάνε να σας βγάλουν από τον βούρκο

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο