Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2021

ΚΚΕ: Για τα πλημμυρικά φαινόμενα των προηγούμενων ημερών στο νομό μας


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 
της Τομεακής Επιτροπής Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ 
για τα τελευταία πλημμυρικά φαινόμενα στο νομό. 
«ΠΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ ΑΚΟΜΑ, ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΕΡΓΟ ΘΕΑΤΕΣ;» 
…2016,2017,2018,2019,2020 τώρα και το 2021. 
Μεσολόγγι, Ζευγαράκι, Αιτωλικό, Ξηρόμερο, Οινιάδες, Αμφιλοχία, Στράτο, Θέρμο, Ορεινή Ναυπακτία, τώρα σε όλο το νομό…! ....

Τα επαναλαμβανόμενα πλημμυρικά φαινόμενα στο νομό μας, αποδεικνύουν ότι πρέπει να παρθούν μέτρα, τώρα! Για να μην έχουμε ξανά καταστροφές, να μην έχουμε στο μέλλον θύματα. 


Οι κυβερνήσεις, οι διοικήσεις περιφερειών-δήμων αλλάζουν, όμως τα προβλήματα του λαού μένουν! Η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ, κάνει πολιτική επιλογή, να ενισχύει σταθερά με ζεστό χρήμα τους επιχειρηματικούς ομίλους, από την άλλη εμείς, το 2021, πνιγόμαστε κάθε τόσο από τα νερά της βροχής. 


Το 2021, δεν μπορεί να λέμε ότι είμαστε γενικά έρμαια των καιρικών φαινομένων. Υπάρχουν οι επιστημονικές-τεχνικές δυνατότητες για την κατασκευή των αναγκαίων έργων, που να ανταποκρίνονται στην ανάγκη της προστασίας των κατοίκων και των περιουσιών τους. 


Είναι γνωστό όμως, ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση, δε χρηματοδοτεί αντιπλημμυρικά έργα, γιατί δεν αποδίδουν εύκολα και μεγάλα κέρδη στους επιχειρηματικούς ομίλους, ιδιαίτερα μετά την περάτωση τους. Παράλληλα, κατευθύνει τις κυβερνήσεις με οδηγίες της, η όποια κατασκευή τους, να εντάσσεται στη λογική «κόστους-οφέλους», με κριτήριο τις αντοχές της οικονομίας. 


Οι διοικήσεις, της περιφέρειας και των δήμων, έχουν σοβαρή ευθύνη που ακολουθούν την ίδια πολιτική με την κυβέρνηση. 


Αποδεικνύεται ότι το κράτος είναι αποτελεσματικό και οι αντοχές της οικονομίας μεγάλες… 


· όταν φτιάχνει σχέδια, για διοχέτευση δεκάδων δις, στην ανάκαμψη των κερδών των λίγων (βλ. “σχέδιο Πισσαρίδη”), 


· όταν πρέπει να ενισχύσει την καταστολή, να επιβάλει “σιγή ιχθύος”, βρίσκει 30 εκ ευρώ (βλ. νόμος για Πανεπιστημιακή αστυνομία) 


· όταν πληρώνει 2,5 δισ. ευρώ για εξοπλισμούς που αφορούν πρωτίστως το στόχο του ΝΑΤΟ για τους ανταγωνισμούς του και τις δολοφονικές επιχειρήσεις κατά λαών και χωρών (βλ. αγορά “Rafalle” κ.α.) 


…αλλά είναι αναποτελεσματικό και οι αντοχές της οικονομίας ανύπαρκτες 


· όταν πρέπει να προστατευτεί η ζωή και η περιουσία του λαού από τα καιρικά φαινόμενα 


· όταν πρέπει να εξασφαλιστεί η υγείας μας 


· όταν πρέπει να ανοίξουν σχολεία και Πανεπιστήμια με τα αναγκαία μέτρα προστασίας, όταν τα τελευταία είναι ένα χρόνο κλειστά 


· όταν πρέπει να ανακουφιστούν με έκτακτο επίδομα 600 ευρώ, όλοι οι άνεργοι, όπως πρότεινε το ΚΚΕ στη Βουλή 


· όταν πρέπει να ανακουφιστούν οι βιοπαλαιστές αγρότες-κτηνοτρόφοι και ΕΒΕ, όπως πάλι πρότεινε το ΚΚΕ στη Βουλή με νομοσχέδιο. 






Διεκδικούμε: 


Ø Άμεσα να αποκατασταθούν οι ζημιές σε οδικά δίκτυα, δίκτυα άρδευσης κλπ 


Ø Άμεσα να καταγραφούν οι ζημιές σε περιουσίες κατοίκων και να αποζημιωθούν 


Ø Τη λήψη όλων των αναγκαίων και απαιτούμενων μέτρων αντιπλημμυρικής προστασίας, με χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό και τη φορολόγηση του μεγάλου κεφαλαίου. 


Το ΚΚΕ καλεί τους κατοίκους του νομού να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους, μέσα από τους συλλόγους και τους φορείς τους, να διεκδικήσουν, την κατασκευή των αναγκαίων έργων. Δε μένουμε άλλο θεατές! 


Τομεακή Επιτροπή Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο