Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2021

Η κακοκαιρία έπληξε τον αγροτοκτηνοτροφικό τομέα - Αυτοψία από τον Αντιπεριφερειάρχη Θ. Βασιλόπουλο στην ΠΕ Αιτωλοακαρνανίας


Εκτεταμένες είναι οι ζημιές στον αγροτοκτηνοτροφικό τομέα από τα έντονα καιρικά φαινόμενα που έπληξαν την Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας την Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2021 με δεκάδες στρέμματα πλημμυρισμένα και καταστροφές σε στάβλους......
Στην ευρύτερη περιοχή του δήμου Αγρινίου, εκτάσεις με δενδρώδη και τριφύλλια παραμένουν πλημμυρισμένες όπως διαπιστώθηκε κατά την αυτοψία που έκανε ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Θεόδωρος Βασιλόπουλος την Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2021, συνοδευόμενος από τον πρόεδρο του ΓΟΕΒ Αχελώου Κώστα Βήττα. 

Τα προβλήματα ξεκίνησαν από την άνοδο της στάθμης του ποταμού Αχελώου με τα αποστραγγιστικά δίκτυα να αδυνατούν να αντλήσουν τις μεγάλες ποσότητες νερού. 

Ο κ. Βασιλόπουλος ενημερώθηκε και για τις ζημιές που έχουν καταγραφεί σε αντλιοστάσια της περιοχής κάνοντας λόγο για συνεργασία όλων των εμπλεκομένων παραγόντων, ώστε να αποκατασταθούν άμεσα ενόψει της νέας αρδευτικής περιόδου. 

«Με τον πρόεδρο του ΓΟΕΒ Αχελώου πραγματοποιήσαμε αυτοψία σε πληγείσες περιοχές στην ευρύτερη περιοχή του Αγρινίου. Από την πρώτη στιγμή της εκδήλωσης των έντονων καιρικών φαινομένων ο Περιφερειάρχης μας Νεκτάριος Φαρμάκης και οι υπηρεσίες της Περιφέρειας ενεργοποίησαν όλες τους τις δυνάμεις για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν. Εκτεταμένες είναι οι ζημιές με πλημμυρισμένα χωράφια με τριφύλλια και δενδρώδεις καλλιέργειες, ενώ ζημιές έχουμε σε αντλιοστάσια και στο αποστραγγιστικό έργο του Λεσινίου. Έχουν καταγραφεί οι ζημιές και θα πιέσουμε για την αποκατάστασή τους το συντομότερο δυνατό», τόνισε ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο