Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2021

ΑΥΤΟΨΙΑ ΣΤΙΣ ΠΛΗΓΕΙΣΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΓΙΩΡΓΟ ΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ


Αυτοψία στις περιοχές όπου σημειώθηκαν τα μεγαλύτερα προβλήματα έκανε ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου. Μαζί με τον Αντιπεριφερειάρχη Θανάση Μαυρομάτη και τους Αντιδημάρχους Αγρινίου Μίμη Σκορδόπουλο και Θύμιο Γρίβα επισκέφθηκαν τη ΔΕ Αρακύνθου και συγκεκριμένα το Άνω Κεράσοβο όπου είναι σε εξέλιξη φαινόμενο κατολίσθησης. Ο δρόμος υπέστη σοβαρή καθίζηση σε πολλά σημεία ενώ αγροτικές αποθήκες παρασύρθηκαν από την έντονη κακοκαιρία......
Στη ΔΕ Παναιτωλικού η κυκλοφορία γίνεται με προσοχή καθώς μεγάλα κομμάτια ορεινού όγκου έχουν κατολισθήσει και δυσχεραίνουν την κίνηση των οχημάτων. Μηχανήματα επιχειρούν προκειμένου να διανοίξουν το δίκτυο, επαρχιακό και δημοτικό. 

«Ζήσαμε ένα μοναδικής έντασης και σφοδρότητας καιρικό φαινόμενο. Οι ζημιές είναι μεγάλες. Σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος έχουμε ξεκινήσει την καταγραφή, την αποτίμηση και αποκατάσταση των καταστροφών. Περπατήσαμε σε όλα τα σημεία του Δήμου μας που αντιμετωπίζουν πρόβλημα. Είναι άμεση η ανάγκη αποκατάστασης των ζημιών και το άνοιγμα του επαρχιακού αλλά και δημοτικού δικτύου ώστε, οι δημότες, να έχουν πρόσβαση στις οικίες, τις κτηνοτροφικές μονάδες και τις καλλιέργειες τους. Είδαμε την ανησυχία των συμπολιτών μας και «τρέχουμε» γρήγορα όλες τις διαδικασίες. Ενημερώσαμε τους κατοίκους για τον τρόπο υποβολής αιτήσεων προκειμένου να καταγραφούν από τις αρμόδιες επιτροπές του Δήμου. Η πρόσφατη κακοκαιρία υποδεικνύει μια ολοκληρωμένη προσέγγιση στην αντιπλημμυρική θωράκιση όλης της περιοχής», ανέφερε ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο