Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2021

Ε65: Ξεκινά το βόρειο τμήμα του αυτοκινητόδρομου που θα αλλάξει τα δεδομένα στις μετακινήσεις (video)


Σήμερα ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, συνοδευόμενος από τον αρμόδιο Υπουργό Υποδομών Κώστα Αχ . Καραμανλή και μέλη της κυβέρνησης, επισκέφθηκε την περιφέρεια Θεσσαλίας......

Στο πλαίσιο αυτής της επίσκεψης και λόγω της πρόσφατης απόφαση της Κομισιόν να δώσει το πράσινο φως για την έναρξη των κατασκευαστικών εργασιών του βόρειου τμήματος του Αυτοκινητόδρομου Κεντρικής Ελλάδας – Ε65, ειδικές αναφορές έγιναν και στο κομβικό αυτό έργο που πλέον εισέρχεται σε φάση ολοκλήρωσης, ενώ υπήρξε και ενημέρωση σχετικά με την πρόοδο κατασκευής του Νότιου τμήματος.

Υπενθυμίζουμε ότι το Βόρειο τμήμα, μήκους 70,5 χλμ. ξεκινά από τον Α/Κ Τρικάλων, καταλήγει στην Εγνατία Οδό, δυτικά των Γρεβενών και δύναται να κατασκευαστεί μέσα σε τρία χρόνια. Ο προϋπολογισμός του ανέρχεται σε 442,1 εκατ. ευρώ, ενώ το έργο θα συνεισφέρει περίπου 0,5% στο ΑΕΠ της χώρας. Το υπό κατασκευή Νότιο Τμήμα αφορά στο τμήμα από την ένωση με τον αυτοκινητόδρομο Α.Θ.Ε. έως και τον Ανισόπεδο Κόμβο Ξυνιάδας, (0 χλμ. έως και 32,5 χλμ. Ε65). Σύμφωνα με τα στοιχεία Ιανουαρίου, η συνολική του πρόοδος ανέρχεται σε 62,74%. Το τμήμα από Ξυνιάδα έως Τρίκαλα είναι σε κυκλοφορία από το Δεκέμβριο του 2017.




Ο Αυτοκινητόδρομος Κεντρικής Ελλάδας – Ε65 είναι ένα έργο κομβικής σημασίας καθώς με συνολικό μήκος 181,5 χλμ θα συνδέει την Ανατολική με την Δυτική Ελλάδα και θα συμβάλλει καθοριστικά στην ανάπτυξη της ελληνικής περιφέρειας και ειδικά των περιοχών της Θεσσαλίας, της Δυτικής Μακεδονίας και της Ηπείρου. Με την ολοκλήρωσή του, θα συνδέεται το λιμάνι της Ηγουμενίτσας -που λειτουργεί ως πύλη της Ελλάδας προς την Κεντρική Ευρώπη- με το λιμάνι του Βόλου, θα μειωθεί κατά περίπου 2 ώρες το συνολικό ταξίδι από το λιμάνι του Πειραιά προς τα δυτικά Βαλκάνια και η χώρα μας θα αποκτήσει σύνδεση με τα Διευρωπαϊκά Δίκτυα.

Το ταξίδι από Λαμία έως και Εγνατία Οδό, θα διαρκεί 1 ώρα και 45 λεπτά, ενώ σημαντικοί τουριστικοί προορισμοί όπως τα Μετέωρα, η Λίμνη Πλαστήρα, τα Άγραφα, το Μέτσοβο, το Καρπενήσι θα είναι προσβάσιμοι, γρήγορα, εύκολα και με ασφάλεια.


Η διάρκεια των αποστάσεων μετά την ολοκλήρωση του Ε65

Λαμία – Εγνατία Οδός

01:45′ (από 03:15′ σήμερα)

Αθήνα – Γρεβενά

04:00

Αθήνα – Μέτσοβο

04:00

Αθήνα – Καστοριά

04:35′

Αθήνα – Κοζάνη

04:30′

Αθήνα – Καρπενήσι

03:00

Αθήνα – Τρίκαλα

<03:00

Αθήνα – Καρδίτσα

02:35′







agriniopress


1 σχόλιο:

  1. ΤΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΑΝΗΚΟΥΝ ΠΡΩΤΑ ΣΤΟΝ ΜΙΚΡΟ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΞΕΜΠΛΟΚΑΡΗΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΓΙΔΕΥΜΕΝΑ ΕΡΓΑ .ΜΕΓΑΛΟ ΕΡΓΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΥΤ ΕΛΛΑΔΑ. ΤΑ ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΗΣ ΒΔ ΑΙΤ/ΝΑΣ ΒΟΝΙΤΣΑ ΖΑΒΕΡΔΑ ΜΥΤΙΚΑΣ ΛΕΥΚΑΔΑ ΠΡΕΒΕΖΑ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΜΕΧΡΙ ΠΑΡΓΑ ΘΑ ΒΟΥΛΙΑΞΟΥΝ . ΥΓΕΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΕ 2-3 ΧΡΟΝΙΑ ΤΟ ΑΡΓΩΤΕΡΟ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΘΑΥΜΑΤΑ.
    ΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ ΘΑ ΣΥΝΔΕΘΕΙ ΜΕ ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΞΥΠΝΥΣΕΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο