Πέμπτη, 20 Φεβρουαρίου 2020

Πληρωμές με POS: Γιατί θα είναι σημαντικό να κρατάμε τις αποδείξεις

Κίνητρα προς τους φορολογουμένους να ζητούν αποδείξεις με τη χρήση ηλεκτρονικών συναλλαγών από κλάδους που συνήθως φοροδιαφεύγουν θα δώσει η κυβέρνηση, με ρύθμιση που θα κατατεθεί τους επόμενους μήνες στο νομοσχέδιο για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής.

Το υπουργείο Οικονομικών αρχικά ετοιμάζει διαφημιστική καμπάνια για να πειστούν οι πολίτες ότι τους συμφέρει να πληρώνουν με πλαστικό χρήμα. Στόχος όμως είναι και να πειστούν οι πολίτες πως είναι προς όφελός τους να παίρνουν και αποδείξεις στις συναλλαγές.
Ήδη προκηρύχθηκε ο διαγωνισμός και ο ανάδοχος αναμένεται να επιλεγεί μέσα στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.
Ταυτόχρονα με την καμπάνια, το υπουργείο Οικονομικών σχεδιάζει να επιβραβεύσει με φορο-μπόνους τους φορολογούμενους που χρησιμοποιούν το πλαστικό χρήμα ειδικά σε δραστηριότητες υψηλού κινδύνου φοροδιαφυγής.Το σενάριο να μετράνε διπλά οι ηλεκτρονικές αποδείξεις από συγκεκριμένα επαγγέλματα (υδραυλικοί, ηλεκτρολόγοι, συνεργεία αυτοκινήτων, κομμωτήρια κλπ) μάλλον μένει στο συρτάρι. Αντίθετα οι πληροφορίες αναφέρουν ότι κερδίζει πόντους το σενάριο της έκπτωσης από το φόρο ή το εισόδημα ορισμένων αποδείξεων από δραστηριότητες με υψηλή παραβατικότητα.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

τόσα έσοδα στο κράτος που στο καλό πάνε ??? πάλι εκτός προυπολογισμου ειμαστε και μάλιστα στα κόκκινα . κοιτάνε να πάρουν, αλλα απο διαχείριση του χρήματος του ελληνικού λαού παπαλα ...θα μου πεις έχουμε τους φίλους μας... να διαχειρίζονται το χρήμα της χώρας μας...κατάντια !

asenapaei είπε...

σχετικα με τις αποδειξεις ταιριαζει το η και το .να δωσουν κινητρο στους φορολογουμενους για εκπτωσεις φορου και οχι για το χτισιμο του αφορολογητου μονο.