Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2020

ΚΩΣΤΑΣ ΤΡΙΑΝΤΑΚΩΝΣΤΑΝΤΗΣ: Αναπληρωτή Δήμαρχε κ. Βίτσα, οι νόμοι επιβάλλεται να εφαρμόζονται. Αναλάβατε τις ευθύνες σας!!!

ΔΗΜΟΣ ΑΚΤΙΟΥ- ΒΟΝΙΤΣΑΣ
Διαχειριστικός και Οικονομικός Έλεγχος  του Δήμου Ακτίου- Βόνιτσας  από τη σύσταση του μέχρι σήμερα. 

Γράφει ο : Kώστας Θ. Τριαντακωνσταντής 
Μαθηματικός  

ΜΕΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ                                                 09-02-2020 
Διαβάστε και το 1ο μέρος:

 Θέμα 1.-Εφαρμογή  του άρθρου 118 του νόμου 4412 /του 2016
            Δήμαρχε κ. Αποστολάκη και Αναπληρωτή Δήμαρχε κ. Βίτσα σας καλώ να ενημερώσετε το Δημοτικό Συμβούλιο στη προσεχή συνεδρίαση, εφαρμόστηκε ναι ή όχι το άρθρο 118 του νόμου 4412/του 2016 στο Δήμο Ακτίου- Βόνιτσας από τη ψήφιση του μέχρι σήμερα.
              Αν δεν γίνει αυτή η ενημέρωση καλώ τους Δημοτικούς Συμβούλους και κυρίως τους επικεφαλείς των Δημοτικών παρατάξεων κ. Κασόλα, κ. Μασούρα και κ. Μωραΐτη να θέσουν το θέμα εκτός ημερήσιας διάταξης στη προσεχή συνεδρίαση του Δ.Σ..........


        Καλώ όλους τους Δημοτικούς Συμβούλους να απαιτήσουν στο Οικονομικό έτος 2020 να εφαρμοστούν οι διατάξεις του άρθρου 118 του νόμου 4412.
        Υπενθυμίζω στους υπηρεσιακούς παράγοντες ότι είναι οι εγγυητές της νομιμότητας και να αναλογιστούν τις ευθύνες που τους αναλογούν. Τους υπενθυμίζω επίσης ότι δεν είναι εκτελεστικά όργανα του Δημάρχου και των αιρετών. Τους υπενθυμίζω επιπρόσθετα ότι αυτοί υπογράφουν τα Χρηματικά Εντάλματα Πληρωμής. Ο ΝΟΩΝ ΝΟΕΙΤΩ.

ΘΕΜΑ 2.-Οφειλές των Δημοτών
          Ο Δήμαρχος κ. Αποστολάκης έχει πει σε πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ότι από τους περίπου  8.000 οφειλέτες του Δήμου, μόνο οι 420 έκαναν ρύθμιση των οφειλών τους. Αυτό σημαίνει μόνο περίπου το 5 τοις εκατό ρύθμισε τα χρέη του και το υπόλοιπο περίπου 95 τοις εκατό δεν ρύθμισε τα χρέη του.
            Από το προσχέδιο του προϋπολογισμού του Οικονομικού έτους 2020 προκύπτει ότι οι οφειλές των δημοτών και των κατοίκων ανέρχονται για τα δεδομένα του Δήμου μας στο αστρονομικό ποσό των 7.405.623,03 ευρώ και οι προβλέψεις μη είσπραξης είναι 6.780.286, 58 ευρώ.  Αυτό σημαίνει ότι περίπου το 91,5 τοις εκατό δεν θα εισπραχθούν και θα εισπραχθούν περίπου μόνο το 9,5 τοις εκατό.  

Έκανα στην Επιτροπή Διαβούλευσης την εξής πρόταση:
         Σε όσους από τους Δημότες και τους κατοίκους  που χρωστάνε πάνω από 1.000 ευρώ και δεν είναι αποδεδειγμένα άποροι, εάν δεν προβούν μέχρι το Πάσχα σε ρύθμιση των χρεών τους, ο Δήμος να σταματήσει να τους παρέχει υπηρεσίες όπως νερό, αποχέτευση, πλατείες κλπ. Το ίδιο να πράξει αν συνεχίσουν να μην πληρώνουν και τις δόσεις τους. 
            Οι τζαμπατζήδες επιβάλλεται να πληρώσουν. Καλώ τους Δημοτικούς Συμβούλους να επιβάλλουν το καθήκον τους. Η ισονομία και η ισοπολιτεία είναι βασικές αρχές του Συντάγματος. 

ΘΕΜΑ 3.-Οι περιβαλλοντικοί όροι του έργου Βιολογικός Καθαρισμός- εγκαταστάσεις- Υποθαλάσσιος αγωγός  Παλαίρου- ΔΕΠΟΣ- Πογωνιάς ΔΕΝ έχουν εφαρμοστεί πλήρως. Καλώ τους Αντιδημάρχους και τους Δημοτικούς Συμβούλους  της ΔΕ Παλαίρου να αναλάβουν τις ευθύνες τους. 
             Αναπληρωτή Δήμαρχε κ. Βίτσα και Δημοτικοί Σύμβουλοι της ΔΕ Παλαίρου έχω καταθέσει στη Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου ολόκληρο φάκελο με επίσημα έγγραφα που αποδεικνύουν τα παραπάνω.  
           Επιπρόσθετα πάρτε από τη Τεχνική Υπηρεσία (κα Φιώρου)  πρόσφατη μελέτη σχετική με το έργο.

Αυτή είναι μία φωτογραφία του κεντρικού αντλιοστασίου του βιολογικού που βρίσκεται έξω από τη πόλη της Παλαίρου:

            Σας καλώ  να διαβάσετε την Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) με αριθμό πρωτοκόλλου 85362, ημερομηνία 18 Ιουλίου 2002, τις σχετικές ανανεώσεις των όρων και να αναλάβετε τις ευθύνες σας όπως και τη  μελέτη που αναφέρω παραπάνω. Θα σας βοηθήσει και το βιβλίο μου στην ενότητα 11 από τις σελίδες 182 έως 191. 

Παρακαλώ προσέξτε το εξής:
Η έγκριση των περιβαλλοντικών όρων και περιορισμών των οποίων αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την υλοποίηση και λειτουργία του έργου βαρύνει τον φορέα του έργου. Φορέας του έργου είναι ο πρώην Δήμος Κεκροπίας- Παλαίρου και τώρα ο Δήμος Ακτίου- Βόνιτσας. 

ΘΕΜΑ 4.-Ενοικίαση δημοτικών εκτάσεων και παραχώρηση αιγιαλού 
            Αναπληρωτή Δήμαρχε κ. Βίτσα και αρμόδιε για τα Οικονομικά του Δήμου ελέγξτε αν εφαρμόζονται οι συμβάσεις παραχώρησης δημοτικών εκτάσεων και αιγιαλού.  
Οι διαγωνισμοί για την ενοικίαση δημοτικών εκτάσεων, παραχώρηση αιγιαλού για καντίνες και άλλες δραστηριότητες να γίνονται τουλάχιστο έξι μήνες από τη λήξη των συμβάσεων.

Η δημοσίευση του άρθρου συνεχίζεται τη Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2020.

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ:
1)-Αναπληρωτή Δήμαρχε κ. Βίτσα, δεξιά του δρόμου Πογωνιά- Πάλαιρος προς το μέρος της θάλασσας μόλις τελειώνουν οι ιδιοκτησίες Ζερβού, έχουν μεταφερθεί μπάζα. Μπορείτε να ενημερώσετε σχετικά το Δημοτικό Συμβούλιο σχετικά. 
2)-Αναπληρωτή Δήμαρχε κ. Βίτσα στα όρια της Δημοτικής Κοινότητας Παλαίρου έχει τοποθετηθεί η πινακίδα: Είσοδος Εργοταξίου. Μπορείτε να ενημερώσετε σχετικά το Δημοτικό Συμβούλιο σχετικά.





10 σχόλια:

  1. σιγα μην σου απαντησει ο κινεζος βιτσας αυτος βολευτηκε και κανει την δουλεια του,αντιδημαρχος,λιμενικο ταμειο κλπ αναφορα καμμια ουτε σε εμας που τον στηριξαμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Nα παρέμβει αμέσως ο εισαγγελέας. Δήμαρχε λέει αλήθεια ο δάσκαλος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Στο Κέντρο Μέριμνας εφαρμόστηκε ο νόμος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Περιμένω να δω τι κάνει η αντιπολίτευση. Εδώ έχουμε καθαρά μη εφαρμογή νόμου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μια παροιμία λέει, τα στερνά τιμούν τα πρώτα. Άλλη λέει, αν δεν μπορείς να κάνεις κάτι καλό φρόντισε να μην εξευτελιστείς. Τάκη που έμπλεξες; Εκτελεστικό όργανο αυτών ρε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Bίτσα σε λίγο θα υπογράφεις απευθείας αναθέσεις για το Μέλια ,για τα πρατ@ρια, για το γαμπρό του Λ@κι@. Θα ανεχτείς να παίξεις αυτό το ρόλο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ξενοδοχεία, επιχειρήσεις, βιοτεχνίες, μαγαζιά( όχι όλα βέβαια) γιατί δεν πληρώνουν ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Για τα μπάζα που λέει ο δάσκαλος υπάρχουν στοιχεία από που ξεκινούσε το φορτηγό, ο αριθμός του φορτηγού και ο αριθμός της τσάπας που επάνω έγραφε έδρα Μοναστηράκι. Πρόσεχε Τάκη τι θα απαντήσεις. Είσαι Αντιδήμαρχος και όχι υπάλληλος συμφερόντων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Δεν τολμάει να εισπράξει ο Γιωργοθόδωρος γιατί τότε θα χάσει τη μισή του πελατεία σε ψήφους. Οι τζαμπατζήδες τον στήριξαν φανατικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ας μας πει κάποιος εκεί στην Πάλαιρο με ποιους κάνει παρέα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο