Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2020

Ο Πρόεδρος του Μύτικα δίνει το καλό παράδειγμα.

Κάθε εβδομάδα, ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Μύτικα Δημήτρης Φάρρος, επιλέγει ένα σημείο του Μύτικα και με προσωπική του εθελοντική εργασία το καθαρίζει από τα σκουπίδια που βρίσκονται διάσπαρτα στις πλευρές των δρόμων, τα οποία τα πετάνε άνθρωποι χωρίς περιβαλλοντική συνείδηση και είναι κυρίως πλαστικά μπουκάλια και σακούλες.....
Με εξοπλισμό το αγροτικό του αμάξι, με γίγα σακούλες σκουπιδιών, αλλά κυρίως με την όρεξη και το μεράκι που τον διακρίνει, ξεκινά μεσημεριανές ώρες και μετά από 2-3 ώρες η διαδικασία τελειώνει. 
Αυτή την Παρασκευή επέλεξε να καθαρίσει την είσοδο του Μύτικα από τον νέο οικισμό Παναγούλας. 
Το αποτέλεσμα δέκα σακούλες σκουπιδιών, τις οποίες αφού τις έδεσε, τις μοίρασε στους κάδους που βρίσκονται διασκορπισμένοι στο συγκεκριμένο σημείο. 
Η εθελοντική του προσφορά αποτελεί παράδειγμα για όλους μας και καλό θα είναι όλοι μας να ενεργοποιηθούμε, πολλοί από λίγο, γιατί εκτός από τις ευθύνες που έχει για την καθαριότητα κάθε τόπου η εκάστοτε δημοτική αρχή, ευθύνες έχουν και οι πολίτες και αυτό δεν το λέμε για πρώτη φορά. 
mytikaspress

19 σχόλια:

  1. Απο τους ελαχιστους με συνειδηση πολιτη και προσφορας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δηλαδή πρέπει να αφήσουμε τις δουλειές μας και την δουλειά που Δεν κάνει ο δήμος να την κάνουν οι πολιτες; Έχουμε γεμίσει στα σκουπίδια, στις γειτονιές έχουμε πρόβλημα υγιεινής.
    Αυτή είναι η λύση του προέδρου και του κάθε δημοτικού συμβούλου να βάζουμε στα αμάξια μας τα σκουπίδια και μετά που θα τα πετάξουμε;;;
    Να είμαστε και λίγο σοβαροί...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν θεωρείς ότι έχεις θέμα υγιεινής βγάλε τα σκουπίδια από το σπίτι σου...

      Διαγραφή
  3. Οι δημότες πληρώνουν τέλη καθαριότητας τι γίνεται με τα χρήματα αυτά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Είναι πολύ νοικοκυρεμενος και λογικό είναι να νοικοκυρέψει και τον Μύτικα.η καλύτερη επιλογή προέδρου τα τελευταία χρόνια στο Μύτικα.αντε λοιπόν να δούμε ένα καθαρό καλοκαίρι επιτέλους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΔΗΛΑΔΗ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΦΑΡΡΟΣ ΑΠΕΤΥΧΕ ΠΑΤΑΓΩΔΩΣ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΗΘΕΙ Ο ΜΥΤΙΚΑΣ ΚΑΘΑΡΟΣ ΜΕ ΤΟ ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΩΣ ΕΙΘΙΣΤΕ ΚΑΙ ΚΑΤΕΛΗΞΕ ΝΑ ΤΑ ΜΑΖΕΥΕΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ. ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ ΤΙ ΩΡΕΣ ΠΕΡΝΑΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΜΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μπράβο στους εθελοντές .ο εθελοντισμός είναι γνώρισμα των αναπτυγμένων κοινωνιών .ο Δήμος όμως υπάρχει και έχει υποχρέωση αν υπάρχει ,για να διορθώνει τις πράξεις των ασυνείδητων . υπάρχει όμως Δήμος στον τόπο μας .;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αφού Ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Αλυζιας δεν κάνει τίποτα , η μάλλον κάνει ΑΕΚ ΑΕΚ ΑΕΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αυτά τα σχόλια σας είναι επιεικώς απαράδεκτα!! Μια ζωή υποχείρια θα είστε!! Παράσιτα!! Μπράβο στον άνθρωπο!! Μακάρι να περνάμε όλοι τις πράξεις του για παράδειγμα για να γίνουμε καλύτεροι!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Όχι φίλε δεν φταίει ο Αντιδήμαρχος .
    Η καθαριότητα των Δήμων ακόμη και σε κοινωνίες όπως της Δανίας ή της Σουηδίας που οι πολίτες είναι εξαιρετικά υπεύθυνοι , ευσυνείδητοι αλλά και πρωτοπόροι εθελοντές, ανήκει στους Δήμους , οι οποίοι οργανωμένα και συντεταγμένα φροντίζουν πρωτίστως για την καθαριότητα , με τους εθελοντές να δρουν επικουρικά.
    Εκεί όμως την ευθύνη της χάραξης της πολιτικής καθαριότητας την επωμίζεται και την καθορίζει ο Δήμαρχος , με τους εθελοντές να τον ακολουθούν επικουρικά .
    Εκεί υπάρχουν Δήμαρχοι με κύρος οι οποίοι εμπνέουν τους συμπολίτες τους να συμμετέχουν μαζικά σε εθελοντικές δράσεις . Εδώ υπάρχει Δήμαρχος; Αφήστε λοιπόν τον αντιδήμαρχο αν σας ενδιαφέρει η ουσία ή μόνο θέλετε να βγάλετε τους προσωπικούς σας λογαριασμούς ή αντιδικίες .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ο αντιδημαρχος ο ΑΕΚ ΑΕΚ που λετε τρεχει για ολα για καθαριοτητα για δρομους για ολα ολοι μερα πανω στα φορτηγα πανω στο jcb.αλλα τζουζει πολλους που βγηκε ενα νεο παιδι κ τρεχει κ δεν καθεται στα καφενεια κ να δινει εντολες απο το κινητο του..οπως εκαναν η προηγουμενη..δημαρχε ενα νεο κ καθαρο παιδι εχεις κ τρεχει προσεχε μην το καψεις.φιλικα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για τον πρώην αντιδήμαρχο το Γκολια λες;

      Διαγραφή
    2. Ο Γκόλιας θα αφήσει ιστορία γιατί αυτό που κάνει το αγαπάει και έχει άποψη και εγωισμό γιατί όταν διαχώρισε τι θέση από την παράταξη Γαλουνη αμέσως παραιτήθηκε και δεν κοίταξε τα 1300€ σα αυτό τα λέει όλα

      Διαγραφή
  11. Είναι τουλάχιστον αχαριστία εάν ενδεχομένως δέν αναγνωρίζεται ή δέν ενθαρρύνεται, οποιαδήποτε ανιδιοτελή ατομική ή συλλογική προσπάθεια εθελοντισμού απο συμπολίτες μας, σε κοινωνικά θέματα που αφορούν όλους μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. αδιαφορηστε για τα πικροχολα σχολια καποιων παραπανω.οσο βλεπουν οτι τραβανε τοσο θα βγαζουν την χολη τους.θα θυμουνται πιστευω την ψηφιση νομου για τα πλαστικα γενικως.εγινε κατι και δεν το πηρα χαμπαρι?το τελος των ολιγων λεπτων μπηκε και το πληρωνουμε ακομα.τι να φταιει αραγε,εκτος απο το κερδος των βιομηχανιων?προεδρε καλα κανεις και η κινηση σου παραδειγμα προς μιμηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Κάτω τα χέρια από τον τζανακη το καλύτερο παιδί....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ο Δημήτρης ως Πρόεδρος της Κοινότητας δίνει έμπρακτα το καλό παράδειγμα. Και μπράβο του. Κάποια .. παλικάρια ενοχλήθηκαν. Είναι εκείνοι που πετάνε τα σκουπίδια τους όπου λάχει, με κίνδυνο για την υγεία όλων, ασφαλώς και των παιδιών τους. Άμυαλοι και ανεύθυνοι, βρομιάρηδες, υστερικοί και επικίνδυνοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Σαν κυνήγι χαμένου θησαυρού μου ακούγεται.Πολύ πλάκα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο