Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2020

Δημοτική παράταξη «Συμφωνία Ελπίδας»: Καμμία ενημέρωση για τα έργα στο ιστορικό κέντρο της Βόνιτσας, παραδέχθηκαν την παροχή πελατειακών διευκολύνσεων στον Αγιο Νικόλαο Κατούνας, συντελούμενη περιβαλλοντική καταστροφή στα Ακαρνανικά!

Ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης «Συμφωνία Ελπίδας» για το δημοτικό συμβούλιο της 18ης Φεβρουαρίου 2020

   -Καμμία ενημέρωση για έργα στο ιστορικό κέντρο της Βόνιτσας, 
 -Παραδέχθηκαν την παροχή πελατειακών διευκολύνσεων (χαλικόστρωση με δαπάνες του δήμου ιδιωτικής έκτασης στον κοινότητα Αγίου Νικολάου Κατούνας)
   -Απορρίφθηκε η πρόταση της παράταξής μας για παροχή έκπτωσης στο τιμολόγιο ύδρευσης -αποχέτευσης για τις οικογένειες με άνεργο μέλος (με εισοδηματικά κριτήρια). 
   -Καταψηφίσαμε την τροποποίηση (της μελέτης, για την οδική πρόσβαση  στο αιολικό πάρκο στο Περγαντί, στην περιοχή της Ι.Μ. Ρόμβου) και προτείναμε την άμεση ανάληψη δράσης, εκ μέρους του δήμου, για έναν ουσιαστικό έλεγχο σχετικά με την τήρηση των περιβαλλοντικών όρων....



Σε ένα πλούσιο σε επικαιρότητα δημοτικό συμβούλιο, σημειώνουμε, ενδεικτικά, τα εξής ενδιαφέροντα:

         Ζητήθηκε από την παράταξή μας ενημέρωση για την πορεία των έργων στο ιστορικό κέντρο της Βόνιτσας. Ο δήμαρχος, τοποθετούμενος, δεν είπε τίποτε συγκεκριμένο και δεν απάντησε στην αγωνία κατοίκων και επαγγελματιών. Κατά την άποψή μας, υπάρχει αυτή τη στιγμή σοβαρός κίνδυνος η περιοχή να υποβαθμιστεί περαιτέρω εξαιτίας των έργων. 

         Απορρίφθηκε η πρόταση της παράταξής μας για παροχή έκπτωσης στο τιμολόγιο ύδρευσης -αποχέτευσης για τις οικογένειες με άνεργο μέλος (με εισοδηματικά κριτήρια). 

           Κατόπιν καταγγελίας από την παράταξή μας, η δημοτική αρχή παραδέχθηκε την παροχή πελατειακών διευκολύνσεων σε αρεστούς (χαλικόστρωση με δαπάνες του δήμου ιδιωτικής έκτασης στην κοινότητα Αγίου Νικολάου Κατούνας) και συγκεκριμένα σε πρόσωπο στενά συνδεόμενο με την παράταξή τους. 

            Με τις ψήφους της δημοτικής αρχής και της μείζονος αντιπολίτευσης εγκρίθηκε η τροποποίηση της μελέτης, για την οδική πρόσβαση  στο αιολικό πάρκο στο Περγαντί, στην περιοχή της Ι.Μ. Ρόμβου. 
          Εμείς πιστεύουμε ότι ο κοινός νους μπορεί να διαπιστώσει εύκολα την συντελούμενη περιβαλλοντική καταστροφή στην περιοχή. Καταψηφίσαμε γι’ αυτό την τροποποίηση και προτείναμε την άμεση ανάληψη δράσης, εκ μέρους του δήμου, για έναν ουσιαστικό έλεγχο σχετικά με την τήρηση των περιβαλλοντικών όρων. Ασφαλώς, η παράταξή μας δεν αντιτίθεται στις δράσεις παραγωγής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές, στο μέτρο όμως που αυτές δεν προκαλούν υπέρμετρη επιβάρυνση στο φυσικό και ανθρωπογενές περιβάλλον.


33 σχόλια:

  1. Χωρίς απόφαση κανενός οργάνου κάνουν έργα -ρουσφέτια. Να τους πάτε στον εισαγγελέα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Επίτροπε Βίτσα αυτό που έγινε στον Αγιο - Νικόλαο Κατούνας είναι νόμιμο; Γνωρίζεις πολύ καλά ότι δεν είναι το μοναδικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Στον Άγιο Νικόλαο Βόνιτσας παραχώρησαν έκταση του δημοσίου σε ιδιώτη. Υπάρχουν υπογραφές δημοτικών συμβούλων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Είναι πρωτοφανές από Δήμαρχο να λέει. Θα αλλάξουμε τη μελέτη μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο. Με λίγα λόγια το διαγωνισμό που έγινε με τη συγκεκριμένη μελέτη τον γράφει στα παλιά του τα παπούτσια. Ο Επίτροπος ακούει; Mην τολμήσει υπάλληλος και υπογράψει κάτι τέτοιο. H κ Φιώρου ακούει; O κ Αδάμης ακούει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Xωρίς να ντρέπονται παραδέχονται ότι χρησιμοποιούν τα μηχανήματα του Δήμου για εξυπηρετήσεις. Φανταστείτε τι γίνεται με τα καύσιμα. Σκεφτείτε δύο προμηθευτές καυσίμων του Δήμου και αναλογιστείτε τι πάρτι γινόταν τόσα χρόνια. Γιαυτό έφτασε η δαπάνη για τα καύσιμα 350.000 ευρώ το χρόνο. Μασούρα πήγαινε στον εισαγγελέα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πιάστηκαν με τη γίδα στη πλάτη να παρανομούν και έχουν το θράσος να μιλάνε ότι εφαρμόζουν το νόμο. Ο Ασκός του Αιόλου άνοιξε. Θα έχουμε πολλές Ιφιγένειες, που τώρα θα θυσιαστούν δικαίως. Η παρανομία θα τελειώσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ο ξενοδόχος!! δημόσιος υπάλληλος!!! - τα λεφτά μου τα επένδυσα στη Λευκάδα είπε κάποια άλλη φορά- είπε ότι ο Δήμος είναι μαγαζί. Αυτούς ψηφίσατε. Καθίστε να τους χαίρεστε. Μασούρα βγάλτα όλα στο ξέφωτο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ρουσφέτια και τακτοποιήσεις ημετέρων ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ.
    Δημόσια κατακραυγή για το όργιο ημετέρων και φαυλότητας. Αντιδήμαρχοι κουβαλούν με τα αμάξια του δήμου Χαλίκια στον Αγιο Νικολαο Κατούνας και στρώνουν τους δρόμους στα μαντριά. Πήρε έργο ο γαμπρός πρώην αντιδημάρχου. Νόμιμο μπορεί ηθικό όμως όχι. Χαμός απο όλο το κόσμο "Δωσε μου κι εμένα Αποστολάκη". Μεχρι κι οι Παπαδες τσεπωσαν 30.000 ευρω απο τις ανεμογγενήτριες για τη μονή Ρόμβου. Η μία αποκάλυψη ακολουθεί την άλλη για το κύμα διαφθοράς. Τι προκλητικά απαίσιοι. Έδιωξαν την αξιοκρατία. Σκίζονται μόνο και μόνο για να βολέψουν τους δικούς τους. Τι αίσχος απίστευτο. Την ωραιότερη περιοχή της ελλάδας την κάνανε σκουπίδι, οι ξελιγωμένοι κατσαπλιάδες..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Με τη γίδα στην πλάτη τους έπιασε ο Βαρβάτος. Με τίνος εντολή πήγαν στον Αγιο Νικόλαο Κατούνας; -Πόσα καύσιμα καταναλώθηκαν; -Πόσοι άνθρωποι του δήμου εργάστηκαν; Δεν χρειάζεται να τους φυλάς ΜΑΣΟΥΡΑ. Στειλ τους στον Εισαγγελέα. -Ότι χειρότερο έχει περάσει από το τόπο μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Τα αυτοκίνητα του Δήμου είναι ηθικό να βρίσκονται πέριξ σε πρατήριο καυσίμων που ο αδελφός του ιδιοκτήτη είναι ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος του Δήμου για τις μεταφορές και τη κίνηση των αυτοκινήτων; Aιδώς Αργείοι. Υπάρχουν και όρια. Ο Δήμος δεν είναι μαγαζί σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Τα 18.000 ευρώ στο γαμπρό δόθηκαν με απευθείας ανάθεση, χωρίς δημοσίευση και χωρίς διαπραγμάτευση. Ανάμεσα στις δύο Κυριακές των εκλογών ξέρετε πόσα πήρε ο γαμπρός; Λίαν προσεχώς θα μάθετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ε βέβαια ειπε ο Βάρβατος στην καρελου ας γυρίσει λιγα χρονια πριν ο Βάρβατος να δει αυτα που είχε κάνει αυτος κ καποιοι όμοιοι του που ειναι μέσα στο δημοτικο σιμβουλιο που κοιταζονται σαν γάτες για ολα αυτα που είχαν κατασκευασει στον πρώην δημο μεδεωνος κ ας αφήσει ο Βάρβατος την κριτική στην καρελου και στον αποστολακη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Το κτίριο του πρώην Δημοτικού Σχολείου στη Πογωνιά, άρα Δημοτικό κτίριο, εδώ και τρία χρόνια έχει μετατραπεί σε ιδιωτικό φροντιστήριο. Εκεί διδάξει υποψηφία με το συνδυασμό του Αποστολάκη στο τοπικό της Βόνιτσας. Αυτό είναι νόμιμο Αντιδήμαρχοι από Πάλαιρο και Καούρα Πρόεδρε της Δημοτικής Ειτροπής Παιδείας; κ Καούρα ρωτήστε τη Πρώην Πρόεδρο της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας. Τη ξέρει. Παρουσιάζονται ως φίλες. Ο πρώην Πρόεδρος της Πογωνιάς και ο νυν Πρόεδρος της Πογωνιάς το ξέρουν. Α ρε Βίτσα που έμπλεξες. Γιατί όλοι σας καλύπτεται τη παρανομία αυτή;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ρε μιλάτε για οικολογική καταστροφή στα Ακαρνανικά και δε μιλάτε για τα χυτά που βρομησε όλος ο τόπος σε λίγο θα ψοφαμε σα μύγες άντε ασχωλειθητε με αυτό το θέμα που είναι σοβαρό όλο μαλακίες διαβάζω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ετσι γουσταρουμε και κανουμε ρουσφετια το λαο βοηθαμε ρε αχαριστοι συριζαιει.θελει και ο βαρβατος να κανει κριτικη σσν δεν ντρρπεστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ξέρετε πολλά κτίρια να νοικιάζονται στην Πογωνια για φροντιστήριο? Με 10 παιδάκια δηλαδή θα θησαυρισει οποίος κάνει μάθημα εκεί? Είναι εύκολο να πηγαινοέρχονται οι γονείς τα παιδάκια στην Πάλαιρο? Αλλά σας νοιάζει για τα παιδάκια? Οι γονείς μάλλον ζήτησαν το κτιριο Κοιτάξτε τις παρανομίες τις δικές σας κι αφήστε τα αυτά. Ντροπή σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Eίναι μια ομάδα που με τη βοήθεια του δημοσίου χρήματος κερδίζει εκλογές. Νέμεται την εξουσία και το δημόσιο χρήμα χωρίς να δίνει λόγο πουθενά. Δημοτικοί Σύμβουλοι σταματήστε τους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Καλά ασχολείστε με το χαλίκια και την Κ.Καρέλου δε ντρέπεστε που μία τόσο δυναμική γυναίκα τρέχει όλη μέρα και δε σταματάει και προσθαθεί όλη μέρα 'ελεος πρέπει να είστε αχάριστοι το ποιος είναι ο καθένας το γνωρίζει ο κόσμος όσο για το βαρβάτο ....γνωστός και μη εξαιρετέος, όσο για τον Κύριο Δήμαρχο τόσα έργα σας έκανε και σας κάνει αλλά δε βλέπατε τόσα χρόνια πρίν που δε κάνανε τίποτα μόνο φαγοπότι..και λίγα σας έγραψα .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Άνεργο μέλος ; Ποια οικογένεια, ιδιαίτερα σήμερα , δεν έχει άνεργο μέλος ; Άνδρα – γυναίκα – παιδί ; Δλδ, θα ενταχθούν οι περισσότεροι στο «κοινωνικό τιμολόγιο» και οι δαπάνες θα επιμερισθούν στους λίγους, που θα πληρώνουν πολύ περισσότερα , καθότι είναι ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΕΣ. Πρόταση εκτός πραγματικότητας. Ανεμογεννήτριες : Δλδ δεν υπάρχουν εγκεκριμένες περιβαλλοντολογικές μελέτες από αρμόδιες υπηρεσίες , πριν εκτελεστεί το έργο και θα κρίνουν οι υπηρεσίες του δήμου ; Η τακτική να δημιουργούν προσκόμματα παντού. Ας καίμε πετρέλαιο ή λιγνίτη , ας μη βλέπουμε τι γίνεται σε όλα τα αναπτυγμένα κράτη. Τι να πει κανείς. Ευτυχώς , γλυτώσαμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Συμφωνία Ελπίδας η λογική φωνή μέσα σε ένα Άχρηστο Δ.Σ. Δυστυχώς όμως η τοπική κοινωνία επέλεξε τους Άχρηστους .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Η συμφωνια ελπιδας ειναι για το γαιδαρο καβαλα.ο λαος ψηφιζει καριολη μεχρι θανατου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Νίκο Βαρβάτο γρήγορα στον εισαγγελέα όλα τα στοιχεία σου. Μόνο έτσι θα πάψουν να κάνουν ψηφοθηρικό και όχι μόνο πάρτι με το δημόσιο χρήμα. Αλήθεια την εντολή μετακίνησης των οχημάτων ποιος την υπέγραψε; Μπάλιο όταν θα καθήσεις στο εδώλιο τότε θα δεις τι υπέγραφες τόσα χρόνια. Το ίδιο και συ Σοσιαλιστή Σώτο. Παρέα τα παραλαμβάνατε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. 11¨, 28 Εδώ πρόκειται για παρανομία. Μην προκαλείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. 505 ΥΠΟΜΟΝΗ ΠΙΣΩ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΩΡΑΙΑ ΚΑΝΕ ΥΠΟΜΟΝΗ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΒΛΕΠΕΙΣ ΕΧΑΣΑΝ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΜΑΣ ΒΛΕΠΟΥΝ ΣΤΟΝ ΥΠΝΟ ΤΟΥΣ ΜΙΛΟΥΝ ΟΛΟ ΣΤΟ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΠΩΝΥΜΟΣ ΝΙΚΟΣ ΒΑΡΒΑΤΟΣ ΜΕ ΝΟΗΜΑ ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΔΙΑΛΟΓΟ ΕΠΩΝΥΜΑ ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΣΑΣ ΤΑ ΞΑΝΑΛΕΜΕ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΥ ΝΕΡΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Eγώ δεν κατάλαβα τα 30.000 ευρώ ποιος τα έδωσε, που τα έδωσε και για τι τα έδωσε; Aυτός δυστυχώς είναι ο Δήμος της Μπούχαλης. Κυκλοφορούν λεφτά πράσινα, κόκκινα, κίτρινα, μπλε, μαύρα. Επίτροπε μην κουνάς το δάχτυλο για νομιμότητα. Θα γίνεις πλυντήριο του θερμοσίφωνα και της παρέας του;Στο σπίτι που έπιασε φωτιά δεν μιλάνε για φιτίλια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτός φίλε μου καλέ νόστιμος ήτανε νηστικός θα είναι

      Διαγραφή
    2. ας πάει μία βόλτα στο κέντρο μέριμνας καί μετά βλέπουμε

      Διαγραφή
  26. Όλοι οι αφραγκοι του Αποστολάκη έχουν τακτοποιηθεί

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Το πρόβλημα του βίτσα ήταν πού έγινε πρίν απ'αυτόν αντιδήμαρχος ο αμόρφωτος ντοφαλος καί ομορφωτος Μπαλάφας ρε κόμπλεξ που έχουνε τα ψώνια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Τελικά φίλε Δημητράκη δεν μπορέσεις να σηκώσεις το βάρος του δήμου γιατί ο δήμος θέλει αντιδημάρχους του λαού καί όχι τσαρλατάνους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Βαρβατε κοιτα τα του οικουσου και ασε τα παραμυθια για αλλου δεν σε παιρνει.το γιατι το ξερεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. ΣΙΓΑ ΡΕ ΝΙΚΟ ΒΑΡΒΑΤΟ ΜΗΝ ΕΧΑΣΑΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΥΠΝΟ ΤΟΥΣ ΧΑΛΑΡΩΣΕ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΣΙΓΑ ΜΗ ΣΕ ΒΛΕΠΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΤΟΥΣ Α ΠΑ ΠΑ ΠΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Ο Βαρβάτος να μην κάνει διάλογο με τον 5:05 απαγορεύεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο