Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2020

Αχιλλέας Ρούφης Πρόεδρος ΠΑΛΑΙΡΟΥ: ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ

        Με αφορμή κείμενο που δημοσιεύτηκε στο μπλογκ μας, με τίτλο: "Αιφνιδιασμός στο τοπικό Συμβούλιο ΠΑΛΑΙΡΟΥ: Καταψήφισαν την εισήγηση του Προέδρου για νεα διευθέτηση στα πεζοδρόμια για τα μαγαζιά, με 5-2 ψήφους!", (ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ) ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Παλαίρου κ. Αχιλλέας Ρούφης, απαντά: 

 Αποκατάσταση της Αλήθειας σε προηγούμενο δημοσίευμα ανώνυμου αναγνώστη

         Θα ήθελα προς αποκατάσταση της αλήθειας σε δημοσίευμα σχετικά με την ανάρτηση ανώνυμου αναγνώστη, να σας ενημερώσω για το θέμα συζήτησης του Τοπικού Συμβουλίου Παλαίρου και για την λήψη σχετικής απόϕασης.
      Το θέμα προς συζήτηση ήταν η χρήση ή όχι των νέων κοινόχρηστων χώρων που έχουν επιπλέον δημιουργηθεί με την κατασκευή των πεζοδρομίων δεξιά και αριστερά του δρόμου της ανόδου από παραλία.
      Η συζήτηση εξελίχθηκε από τα μέλη του Τοπικού Συμβουλίου, με παρεμβάσεις άστοχες και άκυρες επί του θέματος από παρευρισκόμενους δημότες και αϕού ολοκληρώθηκε, οι σύμβουλοι δήλωσαν ξεκάθαρα την άποψή τους...............



      Αποτέλεσμα της ψηϕοϕορίας επί του ζητήματος, ήταν: τρείς (3) σύμβουλοι να προτείνουν την χρήση των νέων πεζοδρομίων από τα καταστήματα που δικαιούνται, τρείς (3) σύμβουλοι προτείνουν να επιτρέπεται η χρήση μόνο σε ένα σημείο διατιθέμενου κοινόχρηστου χώρου από τα παρακείμενα καταστήματα (κατά συνέπεια να μην επιτραπεί η χρήση των πεζοδρομίων σε όσους ήδη εκμεταλλεύονται κοινόχρηστους χώρους) και ένας σύμβουλος πρότεινε ότι ισχύει για όλα τα μαγαζιά να τηρηθεί και για τα καταστήματα αυτά.

       Προσωπικά χαίρομαι από την εξέλιξη της συζήτησης όλων των θεμάτων της συνεδρίασης, γιατί προκύπτει ξεκάθαρα η τήρηση των Δημοκρατικών διαδικασιών και η ελευθερία διατύπωσης απόψεων αμερόληπτα.
         Δεν κατανοώ λοιπόν την κίνηση του ανώνυμου που έκανε την δημοσίευση, να προτρέξει και να ανακοινώσει λανθασμένα συμπεράσματα, κάτι που εκτός από εμένα είναι σε θέση να διαψεύσουν και παρευρισκόμενοι ακροατές.

        Θα ήθελα τέλος να κλείσω με την ενημέρωση ότι οι αποϕάσεις-γνωμοδοτήσεις του Τοπικού Συμβουλίου δεν έχουν σκοπό να τιμωρήσουν κανέναν δημότη, αλλά ακριβώς το αντίθετο.
          Απλά τα δεδομένα σε κάθε περίπτωση είναι αυτά που καθορίζουν την πρότασή μας, με μοναδικό πάντα  σκοπό την εξυπηρέτηση όλων των κατηγοριών ανθρώπων, συνδυαστικά. (Ομαλή λειτουργία καταστημάτων, ασϕαλή κίνηση πεζών, παραθεριστών και ομαλή διέλευση οχημάτων).

Ρούφης Αχιλλέας
Πρόεδρος Δ.Κ.ΠΑΛΑΙΡΟΥ

20 σχόλια:

  1. Αχιλλέα μήπως είνα ιωρα να κάθεσαι να σκέφτεσαι τι θα γράψεις?Είναι κρίμα να σου τα δίνει έτοιμα ο Βίτσας. Δεν το σωζετε με τίποτα άστο!Ειδικό έσέίς ξέρουμε καλα αν θέλετε να τιμωρηαετε η όχι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Tα πεζοδρόμια είναι για τους πεζούς. Δεν είναι για καρέκλες και για τραπέζια. Είναι άλλο το πεζοδρόμιο και άλλο ο πεζόδρομος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Προεδρακο δυο ανακοινωσεις θελησες ως τωρα να βγαλεις και αυτες σου τις εγραψε ο βιτσας
    ασχολησου με βλαχικο γαμο σου παει για τις αποκριες εισαι στο περιβαλλον σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ευτυχώς σου πήρε 6 μήνες για να μάθεις τον τίτλο σου. Τόσο καιρό λάθος τον έγραφες!! Άλλο η Δημοτική κοινότητα κ άλλο η ΤΟΠΙΚΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πεστα ρε φιλε εδω μεσα να πουμε.κατεβα να σε ψηφισουμε αροχντα.
      ΥΓ.κανε πιο μεσα στο καναπε να κατσω και εγω

      Διαγραφή
  5. Φτιαχνετε πεζοδρομια ,μικραινετε τον δρομο σπαταλατε λεφτα για να βγαζουν τα καταστηματα λεφτα σαν δεν ντρεπεστε καταστρεφετε την ζαβερδα μας τι νοημα εχει το πεζοδρομιο αν γεμισει καρεκλες και τι οφελος απο το στενεμα του δρομου? 6 χρονια δημοτικη αρχη πειτε μας ενα αναπτυξιακο εργο στο νερο στην αποχετευση στην οικονομια στο κτιριακο κλπ πειτε μας μια νεα ουσιαστικη παρεμβαση στον καμπο στο καστρο της κεχροπουλας στο τοεβ μονο ρουσφετια σε ψηφοφορους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Και τελικά τι θα γίνει ρε παιδιά?????θα πάρουν η όχι??????η θα πάρει μόνο ο δικός τους???? τιμωρείτε και πολύ μάλιστα κύριε Αχιλλέα,όλη η πρακτική σας είναι καθαρά να ευνοήσει τους ψηφοφόρους σας και να τιμωρεισετε αυτούς που δεν σας ψηφηδαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τελικά καριολοποιηθηκε κ η παλαιρος ανύπαρκτα έργα, σκαψιματα παντού. Κ στο τέλος ανακοίνωσης. Ότι γίνεται στη Βόνιτσα τα τελευταία 20 χρόνια. Με της υγείες σάς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. τρείς (3) σύμβουλοι να προτείνουν την χρήση των νέων πεζοδρομίων από τα καταστήματα που δικαιούνται, τρείς (3) σύμβουλοι προτείνουν να επιτρέπεται η χρήση μόνο σε ένα σημείο διατιθέμενου κοινόχρηστου χώρου από τα παρακείμενα καταστήματα (κατά συνέπεια να μην επιτραπεί η χρήση των πεζοδρομίων σε όσους ήδη εκμεταλλεύονται κοινόχρηστους χώρους) και ένας σύμβουλος πρότεινε ότι ισχύει για όλα τα μαγαζιά να τηρηθεί και για τα καταστήματα αυτά.

    Μπορεί κάποιος να μας.το.μεταφράσει γιατί δεν βγαίνει νόημα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Eίσαι Πρόεδρος της Ζαβέρδας. Μην γίνεις υπηρέτης της διαπλοκής. Ο Μι@νι@νή@ είδες τι έπαθε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Το σκορ εδώ είναι 3-4 ΚΙΤΣ.και μην πας να αλλάξεις πράγματα στα χαρτιά προεδρακο τις πλάκας.και για τις μπάρες 2-5 το σκορ έτσι για να μάθει και ο κόσμος!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Δεν εχω ξαναδιαβασει πιο προσβλητικο κειμενο αιρετου εκροσωπου.
    με παρεμβάσεις άστοχες και άκυρες επί του θέματος από παρευρισκόμενους δημότες.
    Ποιες ήταν αυτές οι παρεμβάσεις που μιλατε τοσο απαξιωτικα κε Προεδρε?
    Η ΑΛΑΖΟΝΕΙΑ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΣΕ ΠΛΗΡΗ ΕΞΕΛΙΞΗ
    ΝΤΡΟΠΗ
    ΚΑΙ ΕΝ ΠΑΣΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙ ΤΕΛΙΚΑ ΤΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΤΕ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Διαβάζω και ξαναδιαβάζω την ανακοίνωση του Προέδρου μας και προσπαθώ να καταλάβω τι θέλει να μας ανακοινώσει!
    Ας πάρουμε όμως το κείμενο σημείο προς σημείο:

    «H συζήτηση εξελίχθηκε από τα μέλη του Τοπικού Συμβουλίου, με παρεμβάσεις άστοχες και άκυρες επί του θέματος από παρευρισκόμενους δημότες»

    Οι δημότες κατά τον Πρόεδρο κακώς παραβρέθηκαν καθώς ήταν εκτός τόπου και χρόνου!

    «τρείς (3) σύμβουλοι να προτείνουν την χρήση των νέων πεζοδρομίων από τα καταστήματα που δικαιούνται, τρείς (3) σύμβουλοι προτείνουν να επιτρέπεται η χρήση μόνο σε ένα σημείο διατιθέμενου κοινόχρηστου χώρου από τα παρακείμενα καταστήματα (κατά συνέπεια να μην επιτραπεί η χρήση των πεζοδρομίων σε όσους ήδη εκμεταλλεύονται κοινόχρηστους χώρους) και ένας σύμβουλος πρότεινε ότι ισχύει για όλα τα μαγαζιά να τηρηθεί και για τα καταστήματα αυτά»

    Ποια ήταν η πρόταση της κυβερνώσας παράταξης τελικά και ποια της αντιπολίτευσης? Δεν καταλαβαίνουμε τι θέλετε να μας πείτε. Το 3-3-1 ποια μέλη αφορά?

    «Προσωπικά χαίρομαι από την εξέλιξη της συζήτησης όλων των θεμάτων της συνεδρίασης, γιατί προκύπτει ξεκάθαρα η τήρηση των Δημοκρατικών διαδικασιών και η ελευθερία διατύπωσης απόψεων αμερόληπτα».

    Αυτό πώς συνδέεται με την παραπάνω διατύπωση ότι όλοι ο παρευρισκόμενοι δημότες είχαν άστοχες και άκυρες απόψεις. Πολύ δημοκρατική η συνείδησή σας κε Πρόεδρε και ακόμα πιο δημοκρατική η άποψή σας για τους ανθρώπους που σας εμπιστεύτηκαν και αναλάβατε την ευθύνη να τους εκπροσωπήσετε.

    «Θα ήθελα τέλος να κλείσω με την ενημέρωση ότι οι αποϕάσεις-γνωμοδοτήσεις του Τοπικού Συμβουλίου δεν έχουν σκοπό να τιμωρήσουν κανέναν δημότη, αλλά ακριβώς το αντίθετο»
    Τελικά τι αποφασίσατε - γνωμοδοτήσατε?
    Θα μου επιτρέψετε εδώ κε Πρόεδρε να σας επισημάνω ότι οι γνωμοδοτήσεις είναι τελείως διαφορετικό πράγμα από αυτό που μάλλον έχετε στο μυαλό σας. Ο κος Βίτσας θα σας βοηθήσει στο να αποσαφηνίσετε το νόημα, το όργανο γνωμοδότησης και την νομική δέσμευση και ισχύ της, από αυτή της απόφασης ενός Τοπικού Συμβουλίου.

    Τέλος, για να δώσω και μια αίσθηση χιούμορ, γιατί μόνο έτσι μπορώ να δικαιολογήσω την παρέμβασή μου, καθώς τα πράγματα είναι πολύ σοβαρότερα, θα ήθελα να σας συμβουλεύσω να αποφεύγετε στα γραπτά σας εκφράσεις όπως «κατηγορίες ανθρώπων» γιατί δίνετε έτσι μια αρνητική χροιά στην έννοια του ανθρώπου, πολύ δε περισσότερο όταν στην ανάλυση που κάνετε στις κατηγορίες ανθρώπων, περιλαμβάνετε εντός παρενθέσεως την «ομαλή λειτουργία των καταστημάτων και την ασφαλή κίνηση ομαλή διέλευση οχημάτων!!!!!».
    Τελικά κε Πρόεδρε δεν ξέρω αν οι παρεμβάσεις των δημοτών ήταν άστοχες και άκυρες, αφού δεν μας τις είπατε, αλλά η δική σας ανακοίνωση είναι σίγουρα. Και επειδή μας εκπροσωπείτε, την επόμενη φορά ως δημότες απαιτούμε να είστε πιο προσεχτικοί στις διατυπώσεις σας και ακόμα πιο ξεκάθαροι στο τι προτείνετε και τι αποφασίζετε. Λίγη προσοχή σας παρακαλώ και ακόμα λιγότερη ειρωνική συμπεριφορά. Δεν είναι καλοί σύμβουλοι στην άσκηση της εξουσίας.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Παρεβρισκόμενοι ακροατες!
    Θέατρικη παράσταση ανεβάζατε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Τι ασχολειστε με τα πεζοδτομια τα δικα σας παλουκια δεν τα κοιτατε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Καλά τα πεζοδρόμια τα φτιάξατε για να μπούνε και άλλα τραπεζοκαθίσματα;
    Και εγώ νόμιζα μιλάτε για τα είδη υπάρχουν τσαντίρια που έχουν πιάσει το πεζόδρομο .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. όλα στη παραλία ξεκίνησαν επί "μεγάλου" Β**. Έχωσε την παραλία για να κάνει παραθαλάσσια εξέδρα για τα μαγαζιά ( εκεί που επί Τσαντιωτη είχαμε και ντουζιέρες), έδωσε το "περίπτερο" στον άλλο ¨μεγάλο" να το κάνει club , άλλαξε καμιά δεκαριά φορές τα πλακάκια της πλατείας και τώρα ο "μικρός" Β****ς έκλεισε τον δρόμο για να βγουν τραπεζάκια σε εξέδρα (μανία με τις εξέδρες αυτό το όνομα , πως φαίνονται οι μεγάλοι πολιτικοί) . Ο μικρός είναι όμως πιο τυχερός από τον μεγάλο γιατί έχει πέσει πάνω σε πιο μεγάλο δήμο με μεγαλύτερο κομπόδεμα. Πόσα ποτηράκια να πίνουν άραγε τα δυο αδέρφια στη υγεία των ηλίθιων που πληρώνουν ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ο Τσακαλάκος δεν είναι όσο αθώος όσο δείχνει από μικρός διαπλεκόμενος και αυτός. Δεν είναι τυχαίο που τον έχουν εγκαταλείψει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Eίναι πολιτικά πολύ μικροί και κοινωνικά απαίδευτοι να ανταποκριθούν στην ανάπτυξη της περιοχής του Παλαίρου- Πογωνιάς. Ρουσφέτι, διαπλοκή, μπαξίσι , διαφθορά, βρώμα, μπόχα. Υπηρέτες της διαπλοκής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Για ολα αυτα που γραφετε φταιει ο υπουλος αυτο το ανδρικελο ο σολδατος που εκανε μεγαλο αγωνσ να κερδισει ο καριολης.τα κοκαλα του αχειμαστου τριζουν γιατι ο αχειμαστος ηταν ανδρας με κεφαλαια

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο