Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2020

Ιδρύθηκε με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ξηρομέρου, η Ενεργειακή Κοινότητα Ξηρομέρου

        Ανέβηκε στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ και στο site του Δήμου Ξηρομέρου, η απόφαση ίδρυσης καθώς και το καταστατικό της Ενεργειακής Κοινότητας, με την επωνυμία «Ενεργειακή Κοινότητα Ξηρομέρου» και διακριτικό τίτλο στην Ελληνική: «Ενεργειακή Κοινότητα Ξηρομέρου» και στην Αγγλική: «Energy Community Xiromerou».
         Η σχετική απόφαση, που πάρθηκε κατόπιν Δημοτικού Συμβουλίου εκ περιφοράς, λόγω παρέλευσης προθεσμίας και κατεπείγοντος, ψηφίστηκε θετικά από 24 δημοτικούς συμβούλους, καταψηφίστηκε από 2 και 1 ήταν απών........



             Στους σκοπούς - αντικείμενο της Ενεργειακής Κοινότητας, δεν περιλαμβάνεται η παραγωγή ενέργειας από καύση βιομάζας ή βιορευστά (αναφέρεται ρητά στο αποφασιστικό μέρος), κάτι φυσιολογικό και αναμενόμενο, μιας και η νέα δημοτική αρχή έχει ταχθεί πολύ πρόσφατα κατά της συγκεκριμένης δραστηριότητας, με σαφή σχετική αναφορά στο προεκλογικό της πρόγραμμα, αλλά και με δημόσιες δηλώσεις και πράξεις (συμμετοχή στο συλλαλητήριο Κουβαρά, εναντίον των μονάδων με βιορευστά στις Φυτείες).
                 Δείτε εδώ την σχετική απόφαση και το καταστατικό της Ενεργειακής Κοινότητας, το οποίο ψηφίστηκε από την συντριπτική πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου Ξηρομέρου.

31 σχόλια:

  1. Να και κατι σωστο.
    Μπραβο περικλη κουτσομπινα εισαι αξιος νεος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Για να γνωρίζετε ο ειδικός σύμβουλος είχε συμπεριλάβει στο καταστατικό και την δημιουργία βιομάζας και βιορευστα από αντιδράσεις τις αντιπολίτευση ς διαμορφώθηκε το τελικό κείμενο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είμαι σίγουρος πως αυτό το σχόλιο είναι ΜΕΓΆΛΟ ΨΕΜΑ. Αφού ο συγχωρεμένος ο Γαλουνης είχε φέρει τα ωιορευστα εδώ... Είχε πάρει κασερακι καλό... Και μόλις τσινισαν οι κάτοικοι έκανε τον κογκολεζο.... Αλλά οι δύο τοπικες κοινότητες είχαν θετικές αποφάσεις γνωμοδότησεις για την λειτουργία και μετά τα μάζεψαν.... Μας περνάτε για ξεχασιάρης;;;;;

      Διαγραφή
  3. Για κάποια σαίνια της προηγούμενης δημοτικής αρχής Ξηρομέρου που γράφουν κείμενα στο διαδίκτυο, δεν είναι σύννομη λέει η απόφαση, επειδή από τους δεκάδες σκοπούς ίδρυσης των ενεργειακών κοινοτήτων που αναφέρονται σε ΦΕΚ, στην ενεργειακή κοινότητα του Δήμου Ξηρομέρου εξαιρείται ο ένας από τους δεκάδες αυτούς σκοπούς, που είναι η παραγωγή ενέργειας από βιομάζα και βιορευστά!!!!!
    Αυτό πολύ σωστά εξαιρέθηκε επειδή είναι διακήρυξη και πιστεύω της δημοτικής αρχής.
    Επίσης κλείνουν το αστείο κείμενο τους με την πρόταση : ‘’Το Ξηρόμερο έχει πει όχι στις μονάδες βιορευστών και βιομάζας και δεν επιθυμεί ούτε να αφήνεται ούτε ένα ψεγάδι που μπορεί να ανοίξει ένα παράθυρο’’ και ολοκληρώνουν το αριστούργημα τους με την πρόταση : ‘’Η άποψη μας είναι ότι την απόφαση πρέπει να την μελετήσουν οι ειδικοί σύμβουλοι του Δήμου Ξηρομέρου και στο επόμενο διοικητικό συμβούλιο να γίνουν οι ανάλογες διορθώσεις ακόμη αν χρειαστεί να αποσυρθεί’’.
    Δηλαδή ποιες διορθώσεις; Να περιλάβει και τα βιορευστά και την βιομάζα για να είναι σύννομη???????? Για κλάματα η υπόθεση!!!!!
    Τα λένε αυτά στην δημοτική αρχή που μέσα στο καταστατικό της Ενεργειακής Κοινότητας προέβλεψε και αναφέρει ότι εξαιρείται από τους σκοπούς της Ενεργειακής Κοινότητας η παραγωγή ενέργειας από βιομάζα και βιορευστά; Ποιοι; Αυτοί που σαν προηγούμενη δημοτική αρχή, ψήφισαν θετικά στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής να έρθουν οι μονάδες από βιορευστά στις Φυτείες και που ‘’ξεχάσανε’’ να γνωμοδοτήσουν για την μονάδα από βιορευστά της Χρυσοβίτσας, που παραλίγο να εγκατασταθεί!!!!
    Αυτά που γράφουν είναι ασόβαρα, αστεία ως θρασύτατα.
    Τους παρασύρει η βιασύνη τους να κάνουν με κάθε τρόπο αντιπολίτευση, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν με γελοιοποίηση και όταν τους διαβάζουμε να σκεφτόμαστε το πολύ όμορφο σκίτσο με το πουλί του Αρκά να αναρωτιέται : ‘’Μα ποιος άφησε ανοικτό το κουτί με τους ηλίθιους;’’.
    Γελάνε και οι πέτρες με τους αυτοδηλωμένους προοδευτικούς και επαναστάτες του τάληρου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Απε θεωρουνται και τα βιορευστα απο την ευρωπαικη κ ελληνικη νομοθεσια..
      Δες α και β σκοπο.
      Οχι αλλη προπαγανδα μεγαλε
      Τωρα τον αν δε επιδιωχθει η καυση βιορευστων ως επενδυση ειναι θεμιτο.

      Διαγραφή
  4. Κρίμα πραγματικά κρίμα! Τέτοιες σαχλαμάρες σχολιάζετε που νομίζετε ότι κάνετε και αντιπολίτευση! Το παλικάρι ο ειδικός σύμβουλος ανέπτυξε ολόκληρη ιδέα σε τρείς μέρες που άλλη δήμοι κάνουν χρόνια ολόκληρα! Είναι κρίμα για τον Κουτσομπίνα να τον βάλετε με τέτοιο τρόπο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ξέρετε κάτι με αυτές τις συμπεριφορές έχετε κάνει όλους τους νέους να έχουν σιχαθεί τους πολιτικούς και την πολιτική επιτέλους βάλτε μυαλό και συνεργαστείτε όλοι μαζί να κάνουμε έναν Δήμο αξιολογο και σωστό.είναι ντροπή το 2020 αντί να είμαστε όλοι μία γροθιά να ανταγωνιζόμαστε για το ποιος έφερε τα περισσότερα καλά και ποιος έφερε τα περισσότερα κακά. σταματήστε επιτέλους και σκεφτείτε το μέλλον του τόπου σας και των παιδιών σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ο αμισθος συμβουλος ενεργειας ειναι εξαιρετικος
    Πολλες γνωσεις
    Μπραβο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΜΕΓΑΛΟ ΜΠΡΑΒΟ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΣΥΝΕΒΑΛΑΝ
    ΓΙΑ ΤΙΥΣ ΑΝΤΙΔΡΩΝΤΕΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΘΕΤΙΚΑ , ΚΟΠΗΚΕ ΤΟ ΜΠΑΚΑΓΙΟΚΟ 26 ΜΑΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΘΥΜΩΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΖΑΛΙΣΜΕΝΟΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. οταν η δημοτικη αρχη γαλουνη , μεσω της επιτροπης ποιοτητας ζωης, ελεγε ενα καθαρο ναι στα βιορευστα των φυτειων . για την χρυσοβιτσα ξεχασανε να γνωμοδοτησουν και μετα τρεχανε στην χρυσοβιτσα να σωσουν οτι σωζεται και τα καταφεραν

    γιατι καποιοι νομιζουν οτι θα γινουμε λωτοφαγοι

    https://www.dropbox.com/s/1cdoc6ihpkfnc54/gnomodotisi%20epz%20vioreysta%20fyteies.pdf?dl=0

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μια ενεργειακη κοινοτητα δεν γινετε με το ανεβασμα μιας αποφασης και ενος καταστατικου στη διαυγεια.1ον θελει πραξη καταχωρισης στο ειρινοδικειο.2ον θελει εγγραφη στο επιμελητηριο.3ον θελει αριθμο φορολογικου μητρωου.4ον θελει πιστοποιηση κεφαλαιου ιδρυτικων μελων και αριθμο λογαριασμου στην τραπεζα. 5ον θελει αυτονομα γραφεια και να δηλωθουν στην εφορια. 6ον θελει βιβλια στην εφορια.7ον θελει τοπογραφικα εργου και αδεια απο την ρυθμιστικη αρχη ενεργειας.Και κανοντας ολα αυτα προχωραει στην υλοποιηση του εργου εχοντας τα αναλογα κεφαλαια. Εαν απο προχτες που ανελαβε συμβουλος ο Αξιοτιμος Περικλης Κουτσομπινας πετυχατε ολα αυτα ανηκετε στους Υπερανθρωπους και τα θερμα μου συγχαριτιρια, διαφορετικα κοψτε το δουλεμα γιατι δεν τρωμε ολοι κουτοχορτο....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δυναμη γνωσεων ο αμισθη συμβουλος
      Δυνατος

      Διαγραφή
    2. Όλα θα γίνουν και κανείς δεν έγραψε ότι αυτά έγιναν.
      Ανυπαρκτοι και ανίκανοι με την κακία θα μείνετε.
      Οσο ο Δήμος προχωρά θα λυσάτε. Το μπακαγιόκο τέλος

      Διαγραφή
  10. Εσείς μάλλον ψάχνετε για ένα υπεράνθρωπο ο οποίος θέλετε να καλύψει τα θέλω σας για 4 ολόκληρα χρόνια που κυβερνουσατε και δεν κάνατε τίποτα.τα βήματα γίνονται ένα ένα και δεν γίνονται όλα μαζί από την μια μέρα στην άλλη.γιαυτο σταματήστε να googlαρετε και να λέτε τα αυτονόητα χωρίς να ξέρετε την δυσκολία του κάθε εγχειρήματος.παρεπιπτοντως σας δίνουν γάιδαρο και τον κοιτάτε στα δόντια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Καλά υπάρχει κάποιος εχέφρων ,ο οποίος δύναται να ισχυριστεί ,ότι η Δημοτική Αρχή και προσωπικά ο κύριος Δήμαρχος χειρίστηκαν με την δέουσα υπευθυνότητα και προσοχή αυτό το τόσο σοβαρό θέμα ;
    Είναι δυνατόν ένα τόσο σοβαρό θέμα να έρχεται από τον Δήμαρχο ,για να ληφθεί απόφαση του ποδαριού δια περιφοράς ,όταν σε άλλους ΟΤΑ έγινε εξαντλητικός ,γόνιμος και δημιουργικός διάλογος μεταξύ των φορέων αλλά και των Δημοτών ,οι οποίοι συμμετείχαν και έλαβαν αποφάσεις δια των οποίων συμμετείχαν στις Ενεργειακές Κοινότητες ,πολλοί φορείς του οικονομικού και παραγωγικού ιστού των Δήμων και όχι μόνο ξερά ο Δήμος και τα Νομικά του Πρόσωπα όπως στον δικό μας ,ο οποίος μέχρι στιγμής χαρακτηρίζεται από την ελαφρότητα με την οποία αντιμετωπίζει τέτοια σοβαρά ζητήματα .
    Το μόνο το οποίο φαίνεται να τους ενδιαφέρει είναι το φαίνεσθαι και όχι το γίγνεσθαι ,δια τούτο για άλλη μια φορά λειτούργησαν ως μωραί παρθέναι εις το πάρα πέντε ,για να μην χαθεί η καταληκτική προθεσμία της 14ης Φεβρουαρίου 2020 η οποία είναι η λήξη της εν λόγω δράσης .
    Το μόνο το οποίο φαίνεται να τους ενδιαφέρει είναι να πάρει ο Δήμος τα 50.000 ευρώ και τα υπόλοιπα τσιμέντο να γίνουν .
    Η προχειρότητα ,η ελαφρότητα και η ανευθυνότητα εις ολόκληρο το μεγαλείον της αγαπητέ κύριε Κοτρώτσο από την πλευράν της Δημοτικής Αρχής δια άλλην μιαν φοράν .
    Αυτές οι λίγες μελαγχολικές σκέψεις ,από έναν γνωστή του θέματος ,επί του οποίου θα μπορούσα να τοποθετηθώ εις το Δημοτικό Συμβούλιο ,εάν η Δημοτική μας Αρχή έφερνε το θέμα εγκαίρως και με τον ορθόν και ενδεδειγμένον τρόπον εις κανονικήν συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου .
    Δια τούτο πέραν της λύπης μου δεν δύναμαι να είπω έτερο ουδέν .
    Με την ελπίδα ,αφού δεν γράφω συχνά ,ότι θα δημοσιευθεί
    Δια την ακρίβειαν
    Pancho Villa

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πανό ήμαρτον.... Στο ΠΑΠΟΥΙ αντε ντε

      Διαγραφή
    2. Τζιζους Κραιστ Σούπερ Σταρ!!! Ελέησον Πανούλη

      Διαγραφή
  12. Ο Παντσο Βίγια διορίστηκε προσωρινός κυβερνήτης της πολιτείας Τσιουάουα του Μεξικού, το 1913-1914 και προσπάθησε να βελτιώση το βιοτικό επίπεδο του λαού πως???: Οι δημόσιες υπηρεσίες, τράμ, ηλεκτρικό ,τηλέφωνα, ύδρευση, αλευρόμυλοι, τσιφλίκια, όλα ελέγχονταν από τους στρατιώτες του!
    Σε τέτοια κατάσταση θέλατε να καταλήξετε και το δικό μας δήμο!σε δικό σας τσιφλίκι αλλα ο οραματιστης δημαρχος δεν θα σας αφήσει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Παλικαρια για να συνενοουμαστε υπεριφανευεσε όταν υλοποιείς ένα έργο και όχι όταν σκέφτεστε να υλοποιήσεις καλό δρόμο;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φάε ποπ κορν εσύ.οσο και να μιλάς από το πηγάδι δεν σε ακουεί κανείς . Σκίσιμο συνεχόμενα

      Διαγραφή
  14. Σας έχει χαζεψει η εξουσία παραμυθάδες. Αλλά το 76 γίνετε εύκολα 25 άμα πουλάς θεωρία και εσείς έξι μήνες μόνο αυτό κάνετε....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μην αγχώνεσαι τενεκέ .80% θα πάρει ο Τριανταφυλλάκης

      Διαγραφή
    2. 10:39μαλλον εσένα σε έχει χαζέψει η μεγάλομανια σου.... Ακόμα να καταλάβεις ότι μετά το 20% ερχετε το 0%;συγχωρεμενοι όλοι είστε..... Τον Μάιο θα σας ρίξουμε και τρισαγιο.....

      Διαγραφή
    3. Κοπελιά θες να μας πεις τι έκανε ο ανυροθλης σου και η προηγούμενη δημοτική αρχή 5 χρόνια;;;;; γιατί ούτε θεωρία δεν μπορούσαν να κάνουν και σας στείλαμε όλους μαζί σπίτια τους.... Το ΜΌΝΟ που μπορούσαν να κάνουν είναι να τρώνε τα λεφτά μας και να τα ξοδεύουν σε εκδηλώσεις ρούχα και ταξίδια. .

      Διαγραφή
  15. Ποιο όραμα έχει ο οραματιστής σου;
    Τα σκουπίδια στους δρόμους ;
    Ή με νεοκουμουνιστικες πρακτικές ,αγνοεί ότι θα μπορούσε να μετάσχει και ιδιώτης πρωτοπόρος στα φωτοβολταϊκά στον Δήμο μας ;
    Τολμάει όμως από τους τρεις της Νομαρχειακης του ΣΥΡΙΖΑ;
    Ουστ ρε που τον βάφτισες και οραματιστή .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το σχόλιο αυτό έχει ονοματεπώνυμο .έρχεται η ωρα σου τρομοκράτη των εργολάβων .σε λίγο θα δε δούμε .κοτα

      Διαγραφή
    2. 11:12 γελάσανε και σήμερα με αυτά που γράφεις..... Έχεις πάθει παρακρουση από την έλλειψη μαυρου ρευστού....

      Διαγραφή
  16. Έλεος πια σκοτωθείτε και άλλο.το μόνο που καταφέρνετε είναι να σας κοροϊδεύει ο κόσμος και να σας σιχαίνεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Εδω μας εχετε μες στα σκοταδια χωρις λαμπες μας εφαγε το σκατο και το σκουπιδι και ο βουδας οραματιζεται

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. μες στο σκατό είσαι γιατί δεν καθαρίζεις το σπίτι σου και είσαι βρωμιαρης.... Εμείς είμαστε μια χαρά...

      Διαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο