Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2020

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ: 40 χρόνια από τον θάνατο της μεγάλης ηθοποιού ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΟΥ από τον Τρύφο Ξηρομέρου

Η ιστορία της Γεωργίας Βασιλειάδου

Γράφει ο: Νικόλαος Μπάρδης

 -Το πραγματικό της όνομα, η καταγωγή της και οι δυσκολίες που αντιμετώπισε μέχρι την αναγνώριση.
       Η Γεωργία Βασιλειάδου, η «ομορφότερη άσχημη» όπως την αποκαλούσαν, αποτελούσε μαζί με τον Βασίλη Αυλωνίτη και τον Μίμη Φωτόπουλο ένα από τα τρία «ιερά τέρατα» του ελληνικού  κινηματογράφου. Όλοι θυμόμαστε τις ταινίες της, «Η ωραία των Αθηνών», «Ο Κλέαρχος η Μαρίνα κι ο κοντός», «H θεία απ’ το Σικάγο», «Κορίτσια της παντρειάς», «H κυρά μας η μαμή», η «Καφετζού» και άλλες πολλές, που άφησαν εποχή και εξακολουθούν να παίζουν μέχρι και τις μέρες μας, αφήνοντας τους πάντες εντυπωσιασμένους με το εξαιρετικό υποκριτικό της ταλέντο.......

ΒΙΝΤΕΟ.... 
         Σαν σήμερα συμπληρώνονται 40 χρόνια από το θάνατο της ηθοποιού, που γνώριζε από καλό χιούμορ και αυτοσαρκασμό. Κι αυτό το αποδεικνύουν όχι μόνο οι ρόλοι της, αλλά και η καθημερινότητά της. Κάποτε ο Νίκος Τσιφόρος της είχε πει: «Βρε Γεωργία το σκέφτηκες ποτέ να κάνεις πλαστική προσώπου;» Και η Βασιλειάδου του απάντησε: «Κι εσύ σκέφτηκες ότι τότε οι κωμωδίες σου θα πήγαιναν στράφι;».........



                 Η αξέχαστη Γεωργία Βασιλειάδου γεννήθηκε στην Αθήνα την 1η Ιανουαρίου του 1897. 
      Το πραγματικό της όνομα ήταν Γεωργία Αθανασίου. Η ίδια υποχρεώθηκε να αφήσει νωρίς το σχολείο για να εργαστεί σε κατάστημα και να βοηθήσει την πολυμελή οικογένειά της, μετά τον αιφνίδιο θάνατο του πατέρα της (ο οποίος ήταν αξιωματικός του ιππικού) από πτώση αλόγου. Παντρεύτηκε δύο φορές κι απέκτησε μια κόρη, τη Φωτεινή, ενώ έμενε στο Μαρούσι. 

           Η Γεωργία Βασιλειάδου, όμως, δεν καταγόταν από την Αθήνα, αλλά από τον Τρύφο Αιτωλοακαρνανίας. Ήταν κόρη του Αποστόλη Αθανασίου του γένους Κουτρούλη. Είχε τέσσερις αδερφές και τρεις αδερφούς. Όταν παντρεύτηκε για δεύτερη φορά κράτησε το όνομα του πρώτου συζύγου της, Βασιλειάδη. Πολλοί λένε ωστόσο, ότι το Βασιλειάδου ήταν ψευδώνυμο κι όχι το όνομα του πρώτου συζύγου της. Όπως και να έχει, πάντως, η μεγάλη ηθοποιός καταξιώθηκε με αυτό το όνομα.

           Στο χωριό Τρύφος Ξηρομέρου μια εξαιρετικά δραστήρια επιτροπή Κατοίκων ανέλαβε πρωτοβουλία για την κατασκευή Προτομής στην αξέχαστη ηθοποιό Γεωργία Βασιλειάδου, στον τόπο που γεννήθηκε.


                Οι πληροφορίες για τη ζωή της Γεωργίας Βασιλειάδου είναι συγκεχυμένες, και στο διαδίκτυο κυκλοφορούν πολλές λανθασμένες υποθέσεις. Τη δεκαετία του 1930, η μεγάλη ηθοποιός έκανε τα πρώτα της βήματα στο θεατρικό σανίδι. Σύμφωνα με μαρτυρίες ντόπιων, ένας θεατρικός θίασος («μπουλούκι» όπως το αποκαλούσαν τότε) ήρθε στο χωριό και ανακάλυψε το ταλέντο της. Όταν λοιπόν εκείνη αποφάσισε να τους ακολουθήσει στην Αθήνα, ο πατέρας της την έδιωξε από το σπίτι. Ξεγραμμένη από την οικογένειά της και με μόνη ελπίδα τα όνειρά της, αγωνίστηκε ολομόναχη στον αγώνα της ζωής, σκληραγωγήθηκε και τελικά βγήκε νικήτρια. 

          Έζησε σε μια εποχή όπου ο λόγος του πατέρα ήταν νόμος απαράβατος. Η μεγάλη ηθοποιός αποτελούσε την δακτυλοδεικτούμενη, το μαύρο πρόβατο του χωριού. Ακόμα κι όταν έγινε διάσημη και επισκέφτηκε το χωριό, οι δικοί της την αντιμετώπιζαν σαν ξένη. 
           Από τότε δεν ξαναγύρισε στο χωριό και δεν ήθελε να έχει επαφές, γι’ αυτόν τον λόγο και ως τόπος γέννησής της αναφέρεται η Αθήνα και όχι ο Τρύφος. Από την στιγμή της αναγνώρισής της θέλησε να κάψει τις μαύρες σελίδες του παρελθόντος της - και το έκανε…

             Η νοοτροπία που επικρατούσε τότε για τις γυναίκες ηθοποιούς ή τραγουδίστριες ήταν απαξιωτική. Χαρακτηρίζονταν ως «πριμαντόνες», όχι με την πραγματική σημασία της λέξεως αλλά προσδίδοντας της μια άλλη, υποτιμητική ιδιότητα. Οι γυναίκες δεν είχαν δικαιώματα και θα έπρεπε να υπακούν στις εντολές των ανδρών. Όμως η Γεωργία Βασιλειάδου έκανε την διαφορά, πήγε κόντρα στα κατεστημένα και διεκδίκησε όσα άλλες γυναίκες δεν τόλμησαν ποτέ να κυνηγήσουν στη ζωή τους. Τόλμησε να ζήσει!

             Στις αρχές του 20ου αιώνα πολλές ήταν οι γυναίκες που, παρά το έμφυτο ταλέντο τους, αναγκάστηκαν να προσαρμοστούν στην ισχύουσα κατάσταση, σε μία άδικη πραγματικότητα που τους επέβαλε να παραμελήσουν τα όνειρά τους και την επίτευξη καριέρας και να περιοριστούν στη δημιουργία μιας οικογένειας. 
         Η μεγάλη ηθοποιός, παρ' όλα αυτά, έκανε ένα βήμα παρακάτω, και αν και αρχικά ερχόμενη στην Αθήνα δούλευε σε μαγαζί με κορνίζες για να βγάζει τα προς το ζην, καθώς στις πρώτες της θεατρικές δουλειές δεν πληρωνόταν, κατόρθωσε να αναδειχθεί σε μία από τις κορυφαίες μορφές του ελληνικού θεάτρου και κινηματογράφου. 
            Επομένως, δεν θα πρέπει να θαυμάζουμε τη Γεωργία Βασιλειάδου μόνο για το υποκριτικό της ταλέντο, αλλά και για την ψυχική δύναμη και τον σθεναρό της χαρακτήρα, που τη βοήθησαν να ξεφύγει μέσα από τα περιοριστικά όρια της τοπικής κοινωνίας και να ξεδιπλώσει το «είναι» της και την καλλιτεχνική της υπόσταση, δείχνοντας σε όλους πως και οι γυναίκες έχουν δικαίωμα να εργαστούν και να εκφραστούν ελεύθερα, χωρίς κανέναν περιορισμό.

              Σύσσωμος ο καλλιτεχνικός χώρος τη θεωρούσε μία από τις σπουδαιότερες Ελληνίδες ηθοποιούς. Η Γκέλυ Μαυροπούλου μιλώντας για τη Γεωργία Βασιλειάδου τη χαρακτήρισε ως «θελκτική». Η Βασιλειάδου πέθανε στις 12 Φεβρουαρίου του 1980 και παραμένει ακόμα αξιαγάπητη και ζωντανή στις μνήμες μας μέσα από τις ταινίες της. Κηδεύτηκε παρουσία λίγου κόσμου, ένα βροχερό πρωινό στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών.
               
                  Η νέα γενιά του χωριού της αναγνωρίζει σήμερα τη σπουδαιότητα της μεγάλης ηθοποιού και ότι οι παλαιότεροι τής φέρθηκαν άδικα, και όντας πιο ανοιχτόμυαλη θεωρεί αναγκαία τη δημιουργία ενός αγάλματος ή μιας προτομής στη μνήμη της. 
            Δυστυχώς όμως, παρά τις προσπάθειες ορισμένων κατοίκων του χωριού, οι τοπικές αρχές εξακολουθούν να αδιαφορούν, με αποτέλεσμα να μην προβάλλεται αυτή η ιστορική φυσιογνωμία του τόπου και να θάβεται περαιτέρω στον κόσμο της λησμονιάς.....

Πηγή: https://www.protothema.gr/





34 σχόλια:

  1. Το χωριο το επισκεφθηκε στην δεκαετια του 1920 και τον μαιο ιουνιο του 1966 και τοτε επισκεφθηκε το σπιτι της πρωτης της εξαδελφης της της κασιανης και οταν διαπιστωσε την φτωχια της οικογενειας ζητησε και πηρε μαζι της το μεγαλυτερο απο α παιδια τον γιαννη ,τον οποιο κρατησε αρκετα χρονια στο σπιτι της και τον εστειλε και σε τεχνικη σχολη και τον βοηθησε και τον εβαλε και σε δουλεια.
    τοτε που ηλθε στο χωριο ηταν διερχομενη απο την αρτα με θιασο και επαιζαν την επιθεωρηση αλλος
    για υπουργος που επαιρναν μερος ριζος η γυναικα του ο χατζηχρηστος και ο αυλωνιτης και αφου εκανα μια παρασταση στο αγρινιο την επομενη μερα επαιξαν στην πατρα στο δημοτικο θεατρο απολλων οπου ειχα την τυχη μαζι με τους συμαθητες μου να παρακολουθησουμε την παρασταση και δωρεαν διοτι τοτε το θεατρο ηταν πολυτελεια για παιδια η μαθητες σχολειων να το παρακολουθησουν.
    διατηρουσε σεχεσεις στο χωριοα με τον αντρεα νικακη που ειναι στη γερμαινι τωρα και φυσικα με τον παπα του χωριου παπανικακη , τον δασκαλο τον σιμο και τον γραμμαυτεα της κοινοτητας βασιλη μαλιο με τους οποιυς ηταν και συγγενεις.
    επισης εκανε και δωρεα στην εκλησια ενα σετ απο δισκοποτηρα και αλλα ειδη της προσκομιδης καθως επισης προσεφερε και ενα καλο ποσον για να οικοδομηθει ο σημερινος ναος του αγιου βαρβαρου σε ερανο που εγινε στην αθηνα απο τον παπανικακη που ειχε παρεα και τον σταμουλη αθανασιου τοτε επιτροπος στην εκλησια
    Ο γιαννης δεν ειναι στη ζωη και πολλα θα μας ελεγε, διοτι τον ειχα στεφανωσει. κατοικουσε στην περιοχη νεο ηρακλειο
    πολλα και αλλα γνωριζω αλλα αν οι χωριανοι και οι νεοι ενδιαφερωνται να καταγραψουν την ιστορια του χωριου ειμαι διαθεσιμος να τους διηγηθω και αλλα διοτι αυτα που γραφω ειναι ολα αληθεια γιατι τα εζησα κοντα στον πατερα μου
    φιλικοτατα αγαπητοι συγχωριανοι και να συνεχισετε να ερευνατε την τοπικη ιστορια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπραβο σου που μας μαθαινεις κ εμας καποια πραγματα για τη ζωη αυτης της αγαπημενης ηθοποιου.

      Διαγραφή
  2. ΤΟ ΧΩΡΙΌ ΈΧΕΙ ΤΌΣΑ ΠΡΟΒΛΉΜΑΤΑ ΏΣΤΕ ΝΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΓΡΆΨΕΤΕ ΚΎΡΙΕ ΝΙΚΑΚΗ ΚΑΙ ΌΧΙ ΤΗΝ ΠΡΟΤΟΜΉ ΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΆΔΟΥ ΠΟΥ ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΉ ΔΕΝ ΒΟΉΘΗΣΕ ΚΆΠΟΥ Η ΑΝΈΔΕΙΞΕ ΤΟ ΧΩΡΙΌ!!!ΑΡΑ ΚΑΛΎΤΕΡΑ ΠΡΟΤΡΕΨΤΕ ΤΙΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΟΎΝ ΜΕ ΚΆΤΙ ΆΛΛΟ ΚΑΙ ΌΧΙ ΜΕ ΑΥΤΌ!!Η ΝΈΑ ΚΑΙ ΚΑΙ ΔΡΑΣΤΉΡΙΑ ΟΜΆΔΑ ΟΠΩΣ ΛΈΤΕ ΜΕ ΑΥΤΌ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΕΊ ΚΑΙ ΌΧΙ ΜΕ ΤΗΝ ΗΘΟΠΟΙΌ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το ότι ερημωνει το χωριό από την νοοτροπία αυτών που διαμένουν εκεί δεν ενδιαφέρει κανέναν🤔. Είναι οι ίδιοι άνθρωποι που αν ζούσαν στην εποχή της Βασιλειάδου θα την λιδωρουσαν και θα την διαπομπευαν.Η διπροσωπεια σε όλο της το μεγαλείο, μετά θάνατον να της φτιάξουν προτομή. 👏👏👏Οι πραγματικοι συγγενείς της δεν ασχολούνται με το θέμα και την τιμούν στην μνήμη τους με την θυμηση της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχεις απόλυτο δίκιο σε αυτό που λες για την νοοτροπία για αυτό κάποια στιγμή πρέπει εμείς να την αλλάξουμε

      Διαγραφή
  4. κ 9.29 π.μ είσαι ένας απολίτιστος και αμόρφωτος και δεν μπορείς να έχεις άποψη.Τπ χωριό εχει πρόεδρο για να ασχοληθεί με τα προβληματά του..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΠΑΙΔΙΑ ΜΠΡΑΒΟ , ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΑΓΝΟΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΟΠΙΣΘΟΔΡΟΜΙΚΟΥΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έλα αυτό σημαίνει ότι είναι οπισθοδρομικος(!)Ήρθατε στο χωριό και το παίζετε γλύπτες και αρχιτέκτονες,ότι ασχολείστε με το χωριό, αφού λοιπόν το αγαπάτε το χωριό ασχολήθειτε με τα προβλήματα του την καθαριότητα κτλ μας κουράσαμε με μια προτομή! Άραγε τίνος είναι τα σχέδια λέω εγώ τώρα;;;;

      Διαγραφή
    2. Κλείστε καμία λακούβα και αφήστε τις προτομές ούτως ή άλλως η Βασιλειάδου δεν ήταν τρυφιατισσα

      Διαγραφή
  6. Σα δεν ντρέπεσαι λίγο! Κομπλεξικέ Ελληναρά! Αναφέρομαι στον ανώνυμο που ισχυρίζεται πως είναι λάθος η ασχολία με την αείμνηστη ηθοποιό. Αι σιχτίρ πια με τον κάθε κομπλεξικό εδώ μέσα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έλα μαζεψου εσύ από τα καφενεία και άσε την Βασιλειάδου ήσυχη ξέρω ποια εισαι

      Διαγραφή
  7. Κ Ανώνυμος 12 Φεβρουαρίου 2020 - 9:08 μ.μ παρακαλώ επικοινωνήστε με το πολιτιστικό Σύλλογο νέων Τρουφου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ps.neontrifou@gmail.com Στείλτε στοιχεία επικοινωνίας στο email και θα επικοινωνήσουμε εμείς μαζί σας.

      Διαγραφή
    2. ΕΊΧΑΜΕ ΚΑΗΜΌ ΧΑΛΑΣΑΤΕ ΤΟΝ ΠΡΏΤΟ ΣΎΛΛΟΓΟ ΓΙΑ ΤΑ ΤΟ ΠΑΊΖΕΤΕ ΤΏΡΑ ΕΞΟΥΣΊΑ ΣΗΚΩΘΕΊΤΕ ΑΠΌ ΚΑΜΙΆ ΚΑΡΈΚΛΑ ΠΡΏΤΑ ΑΠΌ ΤΑ ΚΑΦΕΝΕΊΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΤΊΡΙΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΚΟΎ ΣΤΑΘΜΟΎ ΔΕΝ ΕΊΝΑΙ ΞΕΝΟΔΟΧΕΊΟ ΓΙΑΤΊ ΤΈΤΟΙΟ ΒΛΈΠΟΥΜΕ ΌΤΙ ΤΟ ΚΑΝΑΤΕ

      Διαγραφή
  8. ΡΕ ΤΡΥΦΙΑΤΕΣ ΤΙ ΤΣΑΚΩΝΕΣΤΕ. ΚΑΠΟΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΦΚΙΑΞΟΥΝ ΜΙΑ ΠΡΟΤΟΜΗ ΚΑΚΟ ΕΙΝΑΙ . ΔΙΑΒΑΣΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟΝ ΚΥΡΙΟ ΟΤΙ ΠΡΟΣΕΦΕΡΕ ΣΤΗΝ ΕΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΕΣΤΩ ΑΥΤΟ ΤΟ ΛΙΓΟ ΚΑΙ ΒΟΗΘΗΣΕ ΚΑΙ ΕΝΑ ΦΤΩΧΟ ΠΑΙΔΙ. ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΓΡΑΦΕΙ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΚΑΙ ΜΕ ΑΛΛΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΤΣΑΚΩΝΕΣΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙΠΟΤΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Παραμύθια της χαλίμας λέει ο ίδιος που τα έγραψε με άλλο τρόπο είναι αλλά συμφέροντα κρίνονται πίσω από την περιβόητη προτομη

      Διαγραφή
  9. ΕΙΣΤΕ ΓΙΔΙΑ ΕΚΕΊ ΣΤΗΝ ΤΡΥΦΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΩΧ ΤΙ ΜΑΛΩΝΕΤΕ ΣΕ 1-2 ΧΡΟΝΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΗ ΨΥΧΗ. ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΑ ΚΛΕΙΣΗ ΚΑΙ ΤΑ ΛΙΓΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΜΕΝΟΥΝ 10-12 ΘΑ ΠΑΝΕ ΚΑΤΟΥΝΑ. ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΦΕΡΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΜΕΤΑΝΣΤΕΣ ΑΠΟ ΑΓΡΙΛΟ. ΟΛΑ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΔΕΙΑΝΑ. ΑΣΕ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΘΗΝΑΙΟΥΣ ΠΟΥ ΤΑ ΕΓΚΑΤΕΛΕΙΨΑΝ ΜΗΝ ΤΟ ΝΟΙΚΙΑΣΕΙ ΣΕ ΚΑΜΜΑΙ ΜΚΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. είσαι καλλίτερος εσύ απο τους ξένους μετανάστες
      Πακιστανούς, Σομαλούς και Σύριους πρόσφυγες?

      Διαγραφή
    2. Ρε φίλε τι ιδέα πέταξες τώρα respect.....

      Διαγραφή
    3. *όταν δεν θα μείνει ψυχή στην τρυφο την προτομή θα την μεταφέρουμε στην κάτουνα να μην πάει χαμενη😁😂🤣

      Διαγραφή
    4. 1:10 μεγαλύτερος κομπλεξικός ελληναρας από εσένα δεν υπάρχει μάθε πρώτα αν ήταν όντως από τρυφο και ύστερα απαντά! Έτσι κι αλλιώς εσύ φημίζεται για τα κόμπλεξ σου😉

      Διαγραφή
  11. ΤΈΤΟΙΑ ΑΣΧΉΜΙΑ ΚΡΊΜΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΗΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΡΟΤΟΜΉ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΘΑ ΦΤΙΆΞΟΥΝ ΚΑΝΈΝΑ ΤΕΡΑΤΟΥΡΓΗΜΑ ΜΌΝΟΙ ΤΟΥΣ ΑΥΤΟΊ ΟΙ "ΓΛΥΦΤΕΣ" ΘΑ ΤΗΝ ΚΆΝΟΥΝ ΠΙΟ ΆΣΧΗΜΗ ΚΑΙ ΑΠ'ΟΤΙ ΉΤΑΝ ΚΑΙ ΘΑ ΦΆΝΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Κ. 8,10 Η ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΚΛΠ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ, ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟΥΝΟΥ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑ ,ΕΣΥ ΤΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΧΕΙΣ ΑΝ ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ ΝΕΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ , ΑΣΧΟΛΗΘΟΥΝ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ.ΑΛΛΑ ΜΑΛΛΟΝ ΕΙΣΑΙ ΓΙΔΙ ΣΑΝ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΒΟΣΚΕΙΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό δεν είναι προβολή η προτομή της ηθοποιού!προβολή του χωριού ήταν τα ιαματικά λουτρά, προβολή του χωριού ήταν και ο πρώτος σύλλογος με το χορευτικό τμήμα με πράγματα που προσπαθούσε να κάνει.Η προβολή του χωριού μπορεί να γίνει με άλλους τρόπους όχι με την προτομή!

      Διαγραφή
    2. ΚΑΙ ΕΣΥ ΕΙΣΑΙ ΚΟΠΡΟΣ

      Διαγραφή
  14. Η συμπεριφορά σας ειναι απαράδεκτη κύριοι και κυρίες. Οποιαδήποτε διαφορετική κίνηση η οποία είναι θετική για τον τόπο σε τεχνικό ή πολιτισμικό επίπεδο θα έπρεπε να είναι ευπρόσδεκτη και είναι καλύτερη από την απάθεια κ την απραξία. Υπάρχουν όντως πολλά προβλήματα στον τόπο μας όπως κ παντού,  οπως επισης και άνθρωποί που τα λύνουν, και  άλλοι που δημιουργούν περισσοτερα! Όσο γνωρίζω ο  Σύλλογος σκοπεύει να προχωρήσει τις διαδικασίες για την ολοκλήρωση της προτομής, όπως και να επαναφέρει τις χορευτικές δραστηριότητες. Ο βασικος σκοπός του σύλλογου είναι να αναβαθμίσει το πολιτιστικό επίπεδο του τόπου. Οπως το ιδιο ισχυει και για προηγούμενους συλλόγους, οι οποίοι κατέρρευσαν επειδή το επίπεδο επικοινωνίας έφτανε να είναι ανύπαρκτο ή όπως κ στα παραπάνω σχόλια, στα πατώματα!  Δεν είναι ωφέλιμο να προβάλει ο καθένας τον χειρότερο του εαυτό κ να κρατάει προσωπικές κακίες ή δεν ξέρει να αποδέχεται κάτι διαφορετικό. Ωφέλιμο είναι να προσπαθούμε πάντα να κάνουμε νέα πράγματα κ αν δεν μπορούμε, τουλάχιστον να μην μπαίνουμε εμπόδιο στον δρόμο αυτών που μπορούν! Οι προσβολές κ η ύβρις είναι κενά λόγια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΑΠΌ ΠΟΥ ΤΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΚΎΡΙΕ ΕΙΣΑΙ ΜΈΣΑ ΣΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ;ΑΡΑ ΘΑ ΞΕΡΕΙΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΙΔΙΚΌ ΣΤΑΘΜΌ ΤΙ ΓΊΝΕΤΑΙ ΑΠΌ ΤΟ ΑΠΌΓΕΥΜΑ ΚΑΙ ΜΕΤΆ ΈΤΣΙ ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΎΝ ΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΚΑΙ ΟΎΤΕ Ο ΤΟΠΟΣ ΠΆΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ.

      Διαγραφή
    2. Οχι δεν γνωρίζω... αν γίνεται κάτι παράνομο μπορείς να το καταγγειλεις στην αστυνομία η σε κάποια τοπική αρχη

      Διαγραφή
  15. Δεν έχει καμία σημασία πλέον ποιός προσπάθησε να φτιάξει την προτομή και ποιος την σαμποτάρισε,σημασία έχει ότι το ποιοτικό και πνευματικό μας επίπεδο είναι πολύ χαμηλό και τέτοιες πρωτοβουλίες δεν έχουν θέση στην περιοχή μας. (Δεν μας αξίζουν τέτοιες τιμές)
    Άλλωστε είμαστε ιδεολογίας του 50εύρου ...
    Τα χωριά μας σβήνουν σιγά σιγά και οι περισσότεροι σφυρίζουν αδιάφορα κρυμμένοι πίσω στον ψευτοεγωισμό τους
    Θεόδωρος Β Θεοδωρέλος
    (Αν επιθυμεί κάποιος να απαντήσει στο σχόλιο ας το κάνει επώνυμα)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο