Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2020

Θάνος Μωραΐτης στην ΕΡΤ1: «Η Νέα Δημοκρατία στο μεταναστευτικό- προσφυγικό επένδυσε στο μίσος και τον φόβο»


   «Αυτό το μπάχαλο που ζούμε τις τελευταίες μέρες στο μεταναστευτικό- προσφυγικό είναι τρανταχτή απόδειξη της κατάρρευσης του επιτελικού κράτους», είπε, μεταξύ άλλων, σήμερα, 06/02/2020, o βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.- Προοδευτική Συμμαχία, Θάνος Μωραΐτης, στην πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ1 «Από τις 6» με τους Δημήτρη Κοτταρίδη και Γιάννη Πιτταρά.
Δε δίστασε να σχολιάσει με σαρκαστική διάθεση όσα έχουν ειπωθεί περί «υποκίνησης των μεταναστών», λέγοντας: «Αυτούς τους οκτώ μήνες η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας κάνει παλινωδίες και λάθη, αλλά για τα πρόσφατα γεγονότα στη Λέσβο φταίει το κλιμάκιο του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. που επισκέφθηκε το νησί ή οι ΜΚΟ».
 «Δεν περίμενε κανείς τόσες παλινωδίες από μία κυβέρνηση που παρουσιαζόταν ως έτοιμη», πρόσθεσε, υπενθυμίζοντας πως «ακούσαμε για κλειστά κέντρα κράτησης από τη Νέα Δημοκρατία, η Μόρια σήμερα έχει πάνω από 20.000 πρόσφυγες και μετανάστες, ενώ επί ΣΥ.ΡΙΖ.Α. είχε περίπου 5.000, αλλάξαμε τόσους Εθνικούς Συντονιστές και είδαμε το ένα σχέδιο της κυβέρνησης μετά το άλλο να καταρρέει».


Στη συνέχεια, ο κ. Μωραΐτης κατηγόρησε τη Νέα Δημοκρατία για «επένδυση στο μίσος, το φόβο και τη μισαλλοδοξία». Ανέφερε χαρακτηριστικά «τα κλειστά σύνορα που είχε κάνει σημαία προεκλογικά», αλλά «και μετεκλογικά, την κατάργηση του ΑΜΚΑ μεταναστών και προσφύγων ή το πλωτό φράγμα των 2,5 χιλιομέτρων στο Αιγαίο σε μία χώρα με πάνω από 15 χιλιάδες χιλιόμετρα ακτογραμμή».
«Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. είναι μια υπεύθυνη πολιτική δύναμη», είπε ο βουλευτής. «Αυτούς τους οκτώ μήνες ζητά εθνική στρατηγική για το μεταναστευτικό- προσφυγικό», το οποίο «ήρθε για να μείνει, μας ακουμπά όλους και μόνο έτσι θα λυθεί». Συνέχισε, λέγοντας ότι το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης «δεν επένδυσε στο προσφυγικό κι ούτε κοιτά τα πολιτικά οφέλη της πολιτικής αντιπαράθεσης πάνω στο εν λόγω θέμα», καθώς «ο λαός θέλει αλήθεια και οι πρόσφυγες και μετανάστες, ανθρωπιά κι αλληλεγγύη».
Κλείνοντας, τόνισε ότι «το ζήτημα του μεταναστευτικού- προσφυγικού δεν είναι μια αντιπαράθεση μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, όπως το παρουσίασε η Νέα Δημοκρατία», αλλά «ένα Ευρωπαϊκό ζήτημα». Μάλιστα, όπως υπογράμμισε, «πρέπει να πιέζουμε τους εταίρους μας για λύση και βοήθεια», ενώ «η κυβέρνηση θα πρέπει να αφήσει τα επικοινωνιακά σόου και να προχωρήσει σε εθνική στρατηγική».

15 σχόλια:

  1. Επιτελους ενας ανθρωπος που βγηκε κ ειπε την αληθεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κουμουτσακος προς τζανακόπουλο και λοιπούς αλληλέγγυους: Η πολιτική ΣΥΡΙΖΑ στο μεταναστευτικό δημιούργησε ένα άθλιο σκοτεινό κύκλωμα εκμετάλλευσης. Έχετε αλλεργία στην αποτροπή γιατί βασίζατε την πολιτική σας στην προτροπή. Λέγατε "ελάτε". Κι όταν εμείς αναλάβαμε βρεθήκαμε σε μια διαμορφωμένη κατάσταση με περίπου 75.000 – 80.000 εκκρεμείς αιτήσεις ασύλου, υπερπληθυσμός στα ΚΥΤ, το 80% των αιτούντων άσυλο χαρακτηρίζονταν ευάλωτοι, μη επιστροφές, γιατί ο νόμος ήταν φτιαγμένος για να μη γίνονται και κυρίως επέτρεπε να δημιουργηθεί ένα  κύκλωμα,  βαθιά δίκτυα συμφερόντων που απομυζούσαν κι εκμεταλλευόντουσαν τον πόνο των ανθρώπων. Κύκλωμα διακινητών, σκοτεινών ΜΚΟ, διαφόρων επαγγελματιών της αλληλεγγύης που ζούσαν πλουσιοπάροχα απομυζώντας ως τσιμπούρια την άθλια κατάσταση των ανθρώπων που ήρθαν στη χώρα.
    Μιά χαρά τα είπε και λίγα ήταν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μωραιτη αυτα δεν περνανε ο κοσμος σας εβαλε στο χρονοντουλσπο της ιστοριας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εσύ τι είσαι μάντης ?

      άμα είσαι μάντης άνοιξε ένα μαντείο
      Το Μαντείο Των Ξηρομεριτών

      ν' αρχόμαστε να μας λές το φλυντζάνι και το ριζικό μας.

      Διαγραφή
    2. Παψε επιτελους 10.23
      Ολο κατι παρομοια χαζα σχολια κανεις πραγμα που δειχνει και τον τροπο σκεψης ενος ψηφοφορου συριζα. Αντι να εχετε λουφαξει, που καταστρεψατε τη χωρα και την κανατε αποθηκη ψυχων, πατε να πουλησετε και πνευμα και να βγειτε και απο πανω. Ουστ ρε σας σιχαθηκαμε 4 χρονια που δεν αφησατε τιποτα ορθιο, εθνικα, ηθικα, οικονομικα, πολιτικα. Αντι να εχεις λουφαξει που οι ειδησεις λενε συνεχεια για τον Παπαγγελοπουλο και τις παρασκηνιακες του παρεμβασεος στη δικαιοσύνη, καθεσαι και μου γραφεις βλακειες. Αντε απο εδω, καταστρεψατε τη χωρα και εχετε τα μουτρα να μιλατε κιολας, ξεπουλησατε τη Μακεδονια, προωθησατε την ανωμαλια, ολα τα κανατε. Ευτυχως σας καταλαβε και σαε σιχαθηκε, ο σκεπτομενος τουλαχιστον κοσμος και σας εστειλε στον καλαθο και στο χρονοντουλαπο της ιστοριας ως την αριστερη παρενθεση που μαγαρισε τη χωρα τεσσερα χρονια

      Διαγραφή
    3. Το ριζικό μας έγραψε και δέν ξεγράφει:

      Σύριζα και πάλι το 23 Σύριζα.

      Διαγραφή
  4. για μισο κυριοι .. ποιος οι ποιοι ειναι αυτοι που έπεισαν αυτο τον κοσμο να δινουν τοσα πολλα χρηματα για να ερθοπυν στην ελλαδα λες και θα εβρισκαν την γη της επαγγελίας . εδω κατι συμβαίνει πολυ σοβαρο !! η κυβερνηση πηρε θεση μετα απο μεγαλο δυαστημα κατα των (( κακων )) ΜΚΟ που εδω και πολλους μηνες και η γατα μου γνωριζε τα αυτονόητα . και εγω ρωταω σαν ελληνας πολιτης για ποιο λογο μεσα απο μεγαλη φτώχεια και πολλα προβληματα που εχει η χωρα μου που προσπαθει εδω και πολλα χρονια να τα ξεπερασει αλλα δεν (( μπορει )) .. να εχω και τους λαθραίους η μη μεταναστες . τι στο καλο συμβαινει εδω ???οι (( φιλοι μας ))εκ ευρωπης μας υποχρεωνουν να παρουμε κοσμο απο αλλα κρατη για ποιο λογο ?? ενω αυτοι νίπτουν τας χείρας τους ??να κλεισουν αυριο το ,πρωι τα συνορα . εχουμε και τα ορια μας ποια .εξαλου μεσα απο της ειδησεις βλέπω οτι αυτοί οι άνθρωποι έχουν ακραίες αντιλήψεις και προθέσεις ..αναρωτηθηκε κανεις σας γιατι δεν γινεται δημοκρατικα δημοσκοπηση περι μεταναστευτικου ?ενω ..... γινεται για τοσα αλλα θεματα ?? work your mind.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φιλε 10.16 πραγματικα χαιρομαι πολυ που βλεπω οτι απομειναμε εστω κ λιγοι νοημων σε αυτον τον τοπο τουλαχιστον.τα ειπες ολα δεν εχω να προσθεσω κατι αλλο

      Διαγραφή
  5. ΑΥΤΗ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ 10.16 μ.μ.
    ΕΧΕΙ ΕΝΤΟΛΗ ΜΕ ΜΕΓΑΛΟ ΠΟΣΟΣΤΟ 40 %
    ΚΑΙ ΟΛΑ Η ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΘΑ ΤΑ ΞΕΠΕΡΑΣΕΙ ΜΕ ΤΟ ΧΡΟΝΟ
    ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΑΠΛΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τι λετε ρε Συριζαίοι; Για τελειως ηλιθιο τον περνατε τον ελληνικο λαο; Εσεις φερατε σε αυτη την κατασταση την Ελλαδα με την πολιτικη των ανοικτων συνορων που εφαρμοσε ο Αλεξης και η Τασια και ολο το υπολοιπο συναπάντημα κατα την τετραετια της φασιστερης παρενθεσης. Εσεις ταζατε χαρτια και εισοδο στην Ευρωπη σε ολους τους λαθρομετανάστες, εσεις λεγατε δεκ υπαρχουν συνορα στη θαλασσα κτλ κτλ..
    Πόσο κουτοχορτο νομιζετε οτι τρωει ο κοσμος για να ξεχασε τα εθνικα σας εγκληματα την τετραετια που κυβερνησατε; τους λαθρομετανάστες εσεις τους πηρατε στο λαιμο σας που τους ταζατε σε ολους χαρτια και εισοδο στην Ευρωπη, χωρις να εχετε παρει το οκ απο την Ευρωπη και τι καταφερατε; ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟΘΗΚΗ ΨΥΧΩΝ
    Οσοι σας ψηφισαν μουντωνονται τωρα με τα δυο χερια. Βλεπε Λεσβο...
    Αντε απο ςδω που θα μας κανετε και μαθηματα εσεις που καταστρεψατε τη χωρα και διχασατε την κοινωνια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ή Ελλάδα ΜΑΣ δεν είναι σέ θέσει να δώσει δουλειές κ να ζήσεια τά δικά της παιδιά, πως θα μπορούσεινα βοηθήσει ξένους...?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλά δεν πέρασες με ΠΑΣΟΚ ? παχυλούς μισθούς και Υφυπουργείο ? Δεν σε κάλυπτε ιδεολογικά ? Ο λόγος που έφυγες κ πήγες ΣΥΡΙΖΑ ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Την άποψη σου στους νέους συντρόφους σου όχι σε μας δεν την χρειάζομαστε

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  10. ΤΙ ΜΙΛΑΤΕ ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΕΣΤΕ 850.000 ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΜΠΗΚΑΝ ΤΟ 2015 ΟΤΑΝ ΑΝΟΙΞΑΤΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΜΥΓΔΑΛΕΖΕΣ.
    ΦΚΙΑΞΑΤΕ ΤΗ ΜΟΡΙΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΝΟΗΘΗΚΑΤΕ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΝΑ ΚΡΑΤΑΕΙ ΚΛΕΙΣΤΗ ΤΗΝ ΚΑΝΟΥΛΑ ΠΟΙΟΣ ΞΕΡΕΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΙ ΑΝΤΑΛΑΓΜΑΤΑ, ΠΟΥ ΚΑΠΟΤΕ Ο ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ ΤΟΥ ΜΕΛΟΝΤΟΣ ΘΑ ΤΑ ΒΓΑΛΕΙ ΣΤΗ ΦΟΡΑ
    ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΕΙΚΟΝΕΣ ΤΩΡΑ ΕΓΙΝΑΝ ΜΕ ΤΟ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ?, Η ΜΗΠΩΣ ΠΡΙΝ ΤΟΝ ΙΟΥΛΙΟ ΤΟΥ 2019 ΚΑΤΟΙΚΟΥΣΑΝ
    ΣΕ ΤΙΠΟΤΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΟΥΣ ΕΒΑΛΕ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΣΤΙΣ ΣΚΗΝΕΣ
    ΕΙΣΤΕ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΤΟΥ ΜΠΑΤΕ ΣΚΥΛΟΙ ΑΛΕΣΤΕ. ΓΙΑ ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΝ ΘΕΛΟΥΣ ΞΕΝΟΥΣ ΤΕΤΟΙΑΣ ΠΑΣΤΑΣ.ΧΩΡΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΦΗΣΑΤΕ. ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ ΑΝ ΞΕΡΕΤΙ ΤΗ ΣΗΜΑΙΝΗ ΝΤΡΟΠΗ
    ΑΛΛΑ ΕΤΣΙ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΤΕ ΘΑ ΦΤΑΣΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΥΛΗ ΤΟΥ ΣΠΙΤΙΟΥ ΣΑΣ.
    ΟΥΑΙ ΥΜΙΝ ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο